Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogród niby nowoczesny ale... 12:17, 15 cze 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Gdzie ten wątek?

Magnolio, ślicznie wyglądasz O ogrodzie to nawet nic nie napiszę, bo tylko wzdycham.

Magda, trzymam kciuki

to mamy remis- ja wzdycham do Twojego ogrodu
Ogród niby nowoczesny ale... 12:16, 15 cze 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)
Marta, i w dodatku masz tę piwonię którą na Chelsea w tym roku zachwyciłam się...
Fajnie, że nie zapomniałaś o fotkach. Dzięki.

Wiemy, wiemy - córcie zawsze piękniejsze

mam- chorowałam na nią dość długo, a w mojej szkółce dopadłam niedrogo.
Pachnie bardzo mocno
To White Wings

moja córeczka- dla mnie naj.... synkowie zresztą też
Ogród niby nowoczesny ale... 12:15, 15 cze 2015

Do góry

i rozwinięte Szubert w stipach
Ogród niby nowoczesny ale... 12:12, 15 cze 2015

Do góry
Magnolia miło Cię było zobaczyć. Mam nadzieję, że w niedzielę czkawki nie miałaś, bo na spotkaniu zachwycałyśmy się Twoją osobą i nie o wyglądzie tu piszę.
Teraz to mogłybyśmy i wyglądem
Ogród niby nowoczesny ale... 12:10, 15 cze 2015

Do góry
peonię mam i ja- sadziłam ja rok temu- w tym roku mnie zaskoczyła ilościa kwiatów- stara się baardzo

i ogólny

Ogród niby nowoczesny ale... 12:07, 15 cze 2015

Do góry
ale tu miło, przysiądę na monet.
za porównania do córki dziękuję- mówcie mi tak, mówcie! ( co prawda to totalna nieprawda, ale co tam)
I wrzucę foty ogrodowe,żebyście nie krzyczały.

U "Zielonej" Ogrodniczki :) 11:44, 15 cze 2015

Do góry
Zamierzam posadzić trawy The Beatles między berberysami.
Owe berberysy sadzone są średnio co 60 - 70cm...
Sadzenie plamami w małych grupach chyba będzie efektowniejsze niż sadzenie pojedynczo... co o tym myślicie?
Zastanawiam się też, czy dawać te szałwie, o których pisała mi Magnolia... nie wiem czy nie będzie tam tego za dużo...
Może najpierw lepiej posadzić trawy, zobaczyć jak to będzie wyglądało i ewentualnie jakby "brakowało" czegoś nadal, dosadzić szałwię - chociaż ta odmiana deep blue ciężko dostępna jest...

np tak:

Ogród niby nowoczesny ale... 08:55, 15 cze 2015

Do góry
E tam Magnolia podstawiła nam koleżankę przecież jest "czarna".
Małgorzatkowe skarby 15:37, 14 cze 2015

Do góry
Wiosna to najpiękniejsza pora zapachów ,konwalie,fiołki,bzy!!!,piwonie,jaśmin,jak nie kochać tego.
Kilka moich pachnących roślinek,biały i żółty bez,żółta i wszystkie inne odcienie różu piwonia,magnolia,maczki.Róże zaczynają powoli,ale jeszcze nie kwitną.
Choroby i szkodniki magnolii - Magnolia 12:41, 14 cze 2015

Do góry
Witam. Na ogrodowisku loguje się po raz pierwszy poszukując pomocy i porady w sprawie magnolii Heaven Scent, która do tego roku rosła w dobrej kondycji (magnolia posadzona trzy lata temu, dotychczas tylko liście, duże, ladnie wybarwione, bez szkodników). Okrywana na każdą zimę, stanowisko sloneczne ale z delikatnym polcieniem) W tym roku na wiosnę nawiozlam ja ziemia z kompostownik a, niewielka dawka azotu i nawozem dla roślin kwasnolubnych w płynie (bodajże Florovit). Nowo wypuszczone listki od razu brazowialy zwijaly się i zamieraly. Żal patrzeć jak roślina się męczy. Zauważyłam na niej na paru listach mszyce ale Decis się z nimi rozprawil. Czy to choroba grzybowa? A może objaw przenawozenia? Czy da się ją jeszcze uratować czy też pozostaje jedynie wysadzenie? Bardzo proszę o pomoc i z góry serdecznie dziękuję
Ogródek Iwony 11:10, 14 cze 2015

Do góry
A tutaj obiecany buczek. Ma przysłonić widok na tył ogrodu, podobnie jak głębiej posadzony drugi buk i magnolia. Jak się rozrosną, powinno być fajnie :
Widok w kierunku wyjścia

A tutaj młody i jego wcześniejszy braciszek. Różnica w wielkości i cenie
Co dać mu w nogi? Trawkę czy żurawkę? Czy zostawić tak bez skarpetek? :

Ogród niby nowoczesny ale... 01:45, 14 cze 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

Za zdjęcie córki ślicznie dziękujemy.
Bardzo sympatyczna dziewczyna, ale czekamy teraz na fotki mamusi.
Ogród niby nowoczesny ale... 22:02, 13 cze 2015

Do góry
łał...Magnolia we własnej osobie...witam ładną Panią
Ogród niby nowoczesny ale... 23:20, 12 cze 2015

Do góry
Magnolia, zdjęcie na avatarek - super wyglądasz

Magda, czy będzie to duże nadużycie z mojej strony, jesli poproszę Cię o rozłożenie żagla i fotkę całości?
Już 2 żagle mam i chętnie bym je zobaczyła zanim kupię kolejne 2 żagle.
Ogród niby nowoczesny ale... 23:08, 12 cze 2015

Do góry
Cześć Magnolia super króciutko, ładnie Ci w takich
Ogród niby nowoczesny ale... 21:47, 12 cze 2015

Do góry
Magduś ślicznie u Ciebie!
Co u Was tak pięknie dziewczyny- gdzie nie wejdę- pięknie!
Krzyśki- chyba to dla mnie nr 1 w czosnkach- nie mogę się przestać na nie gapić

Obiecałam fotę moją w nowej wersji - miała być wczoraj, ale jest poślizg mały:
Miały być też z ogrodu, ale internet dziś nie chce działać- miele tak że cierpliowości mi brak- wrzucę jak się poprawi

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:38, 12 cze 2015

Do góry
Gosia ale ogród!
Jst nieziemski! wszystko wieelkie , soczyste, bujne!
Hakuree kwitnie jakby miał ze 3 lata
Puchy dębikowe mnie urzekły....
A jarzmianki- kto sie nimi nie zachwyca, musi zajrzeć do Ciebie.
Masz pięknie, pieknie....
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:54, 12 cze 2015

Do góry
hihihi Karolcia, rozwalasz mnie! wzięłaś jednak Paniąja też latawicą być mogę
dzięki za pamięć

Konieczki- no jest zcego zazdrościć jeśli się ma duszę szwędacza. ja mam taką i mój Emuś też
jeśli chodzi o stopię to my wszyscy mamy jedna odmianę
Ostnica mocna Pony Taili - Stipa tenuissima
nie zimuje raczej (choć już mi przezimowała kolejną zimę bo i zimy łagodne)
ale się wysiewa mocno i można sobie tez kupić nasionka wysiać w lutym i czekać a w maju w grunt już podrośniętą

nie wiem o które donice pytasz ale we wszystkich mam zwykłą rozplenice bezodmianową rośnie spora

Amelia-wybaczone wpadaj częściej jak się podoba

Magnolia- no wiesz że ja uwielbiam ten kwadrat lawendy u Ciebie i mimo, żeś ja pokrzywdziła z leksza to za rok będzie tylko piękniej.
i może dojdą kolejne śliczne punkty i nam pokażesz więcej
twoja babka ładna moje się średnio zbierają, drażnią mnie z leksza, pójdę w pole i poszukam wielkiej zwykłej baby

wiesz co dziś wymyśliłam- że dokupię jeszcze jednego hakuree i dam bardziej z przodu gabionku będą dwa sobie rosły

Madzia-musze zdążyć na twoje zawilce, bardzo je lubię. urocze są

Alex- ty nie rozmyślaj o czarownicach bo urodzisz przedwcześnie

bdan- dzięki za info i linka, postaram się wpaść ale nie obiecuję

Ensata- ja jestem łobuz, pale piję prowokuję biję , krzyczę chrypię i wsjo
żarcik tylko popalam i czasem krzyczę

Katiia-lepiej w bólu się ze mną nie łącz bo u mnie w ogrodzie coraz gorzej

Nawigatorko- jarzmianki parę dostałam od dziewczyn z O. a resztę kupiłam to Allegro sklep.:cebule CEBULE.PL Jan Wiśniewski Rzeczycka 26 04-940 Warszawa, http://www.swiatcebul.pl/ pod postacią kłącz.

Pszczółko- czasem w konsekwencji ciężko wytrwać ale jak potem siądę i spojrzę obiektywnie na mój ogród to rozumiem że taki jest dla nas najpiękniejszy i im mniej tym więcej
u nas tez ostatnio sucho na wiór, trawnik skiepszczał całkiem ale dziś od rana mu "robimy dobrze".

EwaG- (z racji choćby twej profesji )przecież wiesz że masz wiele do powiedzenia (czyt. podpowiedzenia jak ulepszyć , upiększyć) i chętnie Cię zawsze wysłucham. także nawołuję: proszę częściej i śmielej

Babka- nic lawendzie nie daję, i myślę że to cała tajemnica

Marzenka-
myślę że to jednak sie u mnie jakiś grzyb panoszy bo i inne rośliny kiepściejąmus pryskać

siakowa-oddychasz? bo będzie nowa porcja zdjęć

Jazz- zbudź się

Sebuś- melduj sie jak będziesz jechała (tak z dzień wcześniej co bym wymuskała)

Ewa- proszek do pieczenia za radą Beatki rozsypałam ale nic on tam dla mrówek, już w cynamon się nie bawiłam bo by mi za raz ciasto wyszło na progu ale nabyłam jakiś środek z Targeta i poszły precz w ciągu sekund 5.

Dla wszystkich całuski

Zmienić pobojowisko w ogród... 10:49, 12 cze 2015

Do góry
Plan sytuacyjny tej części wygląda tak:

Na linię rabat tam, gdzie świerki i czereśnia nie zwracajcie uwagi, niekoniecznie taka będzie.

Widok z góry, wzdłuż lewej granicy nasadzone są szmaragdy, pięć piennych porzeczek w rządku i czereśnia. Na dłuższym boku 5 świerków serbskich wsadzonych co 1,3m, mające
w przyszłości zasłonić dom z naprzeciwka:

W rogu działki chcę dać sosnę - tak, jak na szkicu. Coś wyższego mogę posadzić (raczej jedno drzewo) przed świerkami i jeszcze jedno drzewo koło tuj, przy ogrodzeniu - tak bliżej rogu domu. Ambrowca tu dać?
A koło świerków magnolia żółta może? Tak z 4 metry od nich?

I na środku placu może jeszcze coś niewysokiego - bez czarny pierzasty bordowy lub złoty? A może klon palmowy? Tylko klony tak powoli rosną...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies