Ależ natrzaskałam zdjęć, dobrze, że karta się zapchała i wróciłam. Nie byłam w ogrodzie od świąt lub dłużej... wyjątek wczoraj bo opróżniałam filtry z wody. Ręce w wodzie odleciały z zimna..wiec nie miałam czasu i ochoty na podziwianie ogrodu Zresztą wczoraj było paskudnie. Odpływy już zdążyły zamarznąć.. bym zepsuła filtry za majątek.
Ale co tam, dziś ślicznie, czysto i się podoba Szkoda ze rozebrałam basen dziecięcy, trzeba było zostawić z wodą i by miały lodowisko A tak leży rozwalony basen na ogrodzie Nieestetyczny i niepotrzebny. Fotką go wycięłam z obiektywu
Charles Austin według moich obserwacji można kulkować i można ciąć. Ja zostawiam około metrowe pędy, bo mnie potrzebna tam jest wyższa róża.
Garden of roses przycinam co rok, ładnie się zagęszcza. W tym roku wyrosła na około 70 cm, ale nie mierzyłam jej. Teraz jest przycięta na około 35 cm.
Jeśli potrzebna Ci wyższa róża łososiowa to proponuję Charles Austin.
Dziś była dostawa białego puchu.
Dziś pojawił się po raz drugi tej zimy śnieg Pobiegłam z aparatem, bo nie wiadomo kiedy następny Wszystko spadło chyba w Hiszpanii.
Najbardziej spodobały mi się ławeczki w śniegu i jeżówki
Zanim obejrzałam propozycje Kasyi i Kasi
Miałam nie wklejać, ale co tam
Trochę zmniejszone rondo kosztem poszerzenia pod tujami (albo nie poszerzać pod tujami i zostawić górę ronda jak jest).
Może i jest kondycja, ale mięśnie bolą za duża przerwa. Dzisiaj pięknie u nas śniegu napadało ok 7 cm i jeszcze od czasu popaduje i sloneczko zza chmur wygląda.
a tu widać MNIEJ WIĘCEJ zaznaczony fragment, nad którym mam zamiar popracować.
Wzdłuż wszystkich boków (1,2,3,4) są lub będą posadzone tuje lub inny "żywopłot" może niższy, więc dlatego traktuję to trochę oddzielnie od reszty terenu.
Irenko, hortki ogrodowe w każdym roku wyglądają kolorystycznie inaczej. Wszystko zależy od kwasowości i zawartości ałunu w glebie. Na ten rok kupiłam saszetkę na zmianę koloru hortek na niebieskie, ale tych podatnych na zmianę mam tylko 3 szt. Będę działać z wiosną.
Się ciesz, że mało śniegu. Rośliny przynajmniej widać i fotki ładne wychodzą
U mnie przez noc tyle dowaliło, że odśnieżam na raty bo ręce nie dają rady