Pięknie ogród kipi roślinnością, skarpa za moment da popis jak co roku Masz najładniejszą skarpę jaką na O widziałam najfajniej z ogrodem powiązaną A teraz to już calutki ogród pięknie zagospodarowany, niesamowita kobieta w jeden rok ogarnęłaś drugą połowę ogrodu i to tak, że wygląda jakby już kilka sezonów za sobą miała
Magda, kup do oczek Pistię, ona jest najlepsza, glony nie maja z nią żadnej szansy. Ja właśnie dzisiaj kupiłam. W tym roku przezimuje ją w domu, ona niestety wymarza. Dzisiaj przyjechały kolejne lilie wodne, ale dośc marne sadzonki, nie wiem kiedy to urośnie.
Pozdrawiam
kochana pieknie masz w ub. sezonie moje oczko czyszczaly takie roslinki (skutecznie): limnobium gąbczaste, żabiściek pływający, pistia, salvinia uszkowata, spirodella (nadmiar trzeba odławiac z czasem) azolla karolinska(obecnie niedostepna i zabroniona jako inwazyjna) fakt, namnażala sie bardzo szybko i raz w tygodniu oddawalam wiaderko kolezance dla rybek, ktore uwielbialy to skubac.
Oczko było przejrzyste i czysciutkie ale niestety narastajace korzonki gloniaste zapchaly mi pompe od kaskady i fontanny. Teraz plywa tylko sobie haiacynt wodny i moze dokupie pistie ale one na slonecznym miejscu sie przypalaja i wygladaja paskudnie, jak pistie to tylko do cienia lub polcienia. te wczesniej wymienione nie maja problemu ze sloncem.
Agnieszka dziękuję -bardzo się cieszę ,że podoba Ci się mój busz
Ela cieszę się ,że trafiłaś na mój nowy
nie wiem ile te kastry mają litrów -największe z okrągłych kastr budowlanych ....
a tego irysa ,to w donicy z ziemią się sadzi ?
kamienie powkładam ......tylko ,że moja córa marudzi ,żebym te mini oczka przeniosła ,gdzie indziej -dalej od basenu ( ona strasznie panikuje na widok żaby -w zeszłym sezonie z oczek żabki wskakiwały sobie do dużego basenu i pływały w najlepsze )
na tą chwilę mam dość ciężkich prac i nie mam pomysłu ,gdzie bym je mogła przenieść ....i nie chce mi się
to niskie zielone to macierzanka -rośnie u mnie w wielu miejscach ,jak głupia
Sylwia
skarpa już jest pełna -mam tam uschniętego iglaka i kocimiętka tak się rozrosła ,że go nie widać ....skarpa cała do plewienia ,bo przez tą ostatnią rabatę i warzywnik od marca nie plewione
skończyłam dziś ....
teraz kilka dni przerwy ,bo mam narazie dość prac ....jak odpocznę ,to czeka mnie plewienie ,kanty i ewentualnie jakieś drobne roszady
Dziękuję Kochana za tyle miłych słów chyba obrosnę w piórka
Miałam w zeszłym sezonie pistię i faktycznie -woda była czyściutka ,ale po zimie mi wygięła ....
na lilie wodne ,to te kastry co mam są chyba za małe ?
po wypłacie sobie pozamawiam jakieś wodne
A skąd zamawiałaś roślinki ? masz jakiś sprawdzony sklep ?
zapisuję sobie Twojego posta ,żeby go nie szukać ,jak będę roślinki zamawiać ....super wykład mi tu dałaś ....i faktycznie pistię mi przypalało ....
ale w tym jest już tam busz ,to może da radę
Buziaki
padam na pysk ,ale się pochwalę ....skończyłam ostatnią rabatę ( w tym sezonie )
z seriii było i jest
zamiast wiaty ,która nie wiadomo kiedy będzie -zrobiłąm sobie placyk ogniskowy
był sobie taki bur...lik
przez ponad rok napewno -jak nie dwa ,ale rachubę straciłąm