Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilczy ogród

Wilczy ogród

Dorota123 22:12, 26 maj 2021

Wiosenna skarpa przyciąga wzrok, a oczka wodne z brzozowymi kijami wyglądają bardzo fajnie.
sylwia_slomc... 22:19, 26 maj 2021

Pięknie ogród kipi roślinnością, skarpa za moment da popis jak co roku Masz najładniejszą skarpę jaką na O widziałam najfajniej z ogrodem powiązaną A teraz to już calutki ogród pięknie zagospodarowany, niesamowita kobieta w jeden rok ogarnęłaś drugą połowę ogrodu i to tak, że wygląda jakby już kilka sezonów za sobą miała
ewsyg 23:50, 26 maj 2021

Magda, kup do oczek Pistię, ona jest najlepsza, glony nie maja z nią żadnej szansy. Ja właśnie dzisiaj kupiłam. W tym roku przezimuje ją w domu, ona niestety wymarza. Dzisiaj przyjechały kolejne lilie wodne, ale dośc marne sadzonki, nie wiem kiedy to urośnie.
Pozdrawiam
MiluniaB 15:33, 27 maj 2021

W Wilczym ogrodzie zawsze jest co podziwiać. Klony z rh fajnie dobrałaś
TAR 15:56, 27 maj 2021

kochana pieknie masz w ub. sezonie moje oczko czyszczaly takie roslinki (skutecznie): limnobium gąbczaste, żabiściek pływający, pistia, salvinia uszkowata, spirodella (nadmiar trzeba odławiac z czasem) azolla karolinska(obecnie niedostepna i zabroniona jako inwazyjna) fakt, namnażala sie bardzo szybko i raz w tygodniu oddawalam wiaderko kolezance dla rybek, ktore uwielbialy to skubac.
Oczko było przejrzyste i czysciutkie ale niestety narastajace korzonki gloniaste zapchaly mi pompe od kaskady i fontanny. Teraz plywa tylko sobie haiacynt wodny i moze dokupie pistie ale one na slonecznym miejscu sie przypalaja i wygladaja paskudnie, jak pistie to tylko do cienia lub polcienia. te wczesniej wymienione nie maja problemu ze sloncem.
Magleska 22:23, 28 maj 2021

antracyt napisał(a)

Obie wersje lubię
Jak znajdziesz pasujące "żabie" kładki, to koniecznie się pochwal

Zuza jak znajdę ,to się pochwalę

Agatorek napisał(a)
Uwielbiam Twój ogród za klony i bordo.
Za skarpę.
Za mini-oczka.
Za bujność na rabatach.
Za kwitnące rodki

No pięknie masz

Agnieszka dziękuję -bardzo się cieszę ,że podoba Ci się mój busz

ElzbietaFranka napisał(a)

Madzia ile litrów mają te misy jaka wysokość?
Moim zdaniem powinnaś do każdej misy posadzic żółtego irysa który krystalizuje wodę. Jakbyś mogła zdobyć szyszki olchowe zmieniają PH wody, glony nie rosną.
Grzegorz ma taki mały grajdołek dopytaj co robi, że ma czystą wodę jakie ma rośliny.
Włóż do misek parę kamieni aby gady mogły wejść do wody tak aby wystawały nad miskę przy ściance. Żabka lubi kamienie musi mieć się gdzie schować.

Czy to macierzanka to niskie zielone

Ela cieszę się ,że trafiłaś na mój nowy

nie wiem ile te kastry mają litrów -największe z okrągłych kastr budowlanych ....

a tego irysa ,to w donicy z ziemią się sadzi ?

kamienie powkładam ......tylko ,że moja córa marudzi ,żebym te mini oczka przeniosła ,gdzie indziej -dalej od basenu ( ona strasznie panikuje na widok żaby -w zeszłym sezonie z oczek żabki wskakiwały sobie do dużego basenu i pływały w najlepsze )
na tą chwilę mam dość ciężkich prac i nie mam pomysłu ,gdzie bym je mogła przenieść ....i nie chce mi się

to niskie zielone to macierzanka -rośnie u mnie w wielu miejscach ,jak głupia

Dorota123 napisał(a)
Wiosenna skarpa przyciąga wzrok, a oczka wodne z brzozowymi kijami wyglądają bardzo fajnie.

Dorotko

cieszę się ,że Ci się podoba
Buziaki

Magleska 22:31, 28 maj 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)
Pięknie ogród kipi roślinnością, skarpa za moment da popis jak co roku Masz najładniejszą skarpę jaką na O widziałam najfajniej z ogrodem powiązaną A teraz to już calutki ogród pięknie zagospodarowany, niesamowita kobieta w jeden rok ogarnęłaś drugą połowę ogrodu i to tak, że wygląda jakby już kilka sezonów za sobą miała

Sylwia
skarpa już jest pełna -mam tam uschniętego iglaka i kocimiętka tak się rozrosła ,że go nie widać ....skarpa cała do plewienia ,bo przez tą ostatnią rabatę i warzywnik od marca nie plewione

skończyłam dziś ....
teraz kilka dni przerwy ,bo mam narazie dość prac ....jak odpocznę ,to czeka mnie plewienie ,kanty i ewentualnie jakieś drobne roszady

Dziękuję Kochana za tyle miłych słów chyba obrosnę w piórka

ewsyg napisał(a)
Magda, kup do oczek Pistię, ona jest najlepsza, glony nie maja z nią żadnej szansy. Ja właśnie dzisiaj kupiłam. W tym roku przezimuje ją w domu, ona niestety wymarza. Dzisiaj przyjechały kolejne lilie wodne, ale dośc marne sadzonki, nie wiem kiedy to urośnie.
Pozdrawiam

Miałam w zeszłym sezonie pistię i faktycznie -woda była czyściutka ,ale po zimie mi wygięła ....

na lilie wodne ,to te kastry co mam są chyba za małe ?

po wypłacie sobie pozamawiam jakieś wodne

A skąd zamawiałaś roślinki ? masz jakiś sprawdzony sklep ?
Magleska 22:34, 28 maj 2021

MiluniaB napisał(a)
W Wilczym ogrodzie zawsze jest co podziwiać. Klony z rh fajnie dobrałaś

Milunia dziękuję bardzo

TAR napisał(a)
kochana pieknie masz w ub. sezonie moje oczko czyszczaly takie roslinki (skutecznie): limnobium gąbczaste, żabiściek pływający, pistia, salvinia uszkowata, spirodella (nadmiar trzeba odławiac z czasem) azolla karolinska(obecnie niedostepna i zabroniona jako inwazyjna) fakt, namnażala sie bardzo szybko i raz w tygodniu oddawalam wiaderko kolezance dla rybek, ktore uwielbialy to skubac.
Oczko było przejrzyste i czysciutkie ale niestety narastajace korzonki gloniaste zapchaly mi pompe od kaskady i fontanny. Teraz plywa tylko sobie haiacynt wodny i moze dokupie pistie ale one na slonecznym miejscu sie przypalaja i wygladaja paskudnie, jak pistie to tylko do cienia lub polcienia. te wczesniej wymienione nie maja problemu ze sloncem.

Tarcia dziękuję

zapisuję sobie Twojego posta ,żeby go nie szukać ,jak będę roślinki zamawiać ....super wykład mi tu dałaś ....i faktycznie pistię mi przypalało ....
ale w tym jest już tam busz ,to może da radę
Buziaki
Magleska 22:45, 28 maj 2021

padam na pysk ,ale się pochwalę ....skończyłam ostatnią rabatę ( w tym sezonie )
z seriii było i jest
zamiast wiaty ,która nie wiadomo kiedy będzie -zrobiłąm sobie placyk ogniskowy
był sobie taki bur...lik
przez ponad rok napewno -jak nie dwa ,ale rachubę straciłąm

jest
Magleska 22:45, 28 maj 2021

pospamuję ,bo nie wiem sama ,które zdjęcie fajne

reszta fotek rano ....
Dobranoc