Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 20:03, 28 maj 2021

Dorota123 napisał(a)
Ja myślałam, że mam ładne warzywa, ale jak zobaczyłam Twoje to już nie byłam ze swoich taka dumna.
Piękne zdjęcia w podwórku i w dużym ogrodzie. Sylwio jesteś co raz bardziej perfekcyjna w każdej dziedzinie.

Dorotko na wyrost te pochwały Z warzywnikiem od czasów powodzi to mam stale problemy, bo naniosło drutowców, larw połyśnicy marchwianki( nigdy wcześniej nie miałam, a już drugi rok z nią walczę), że o ślimakach nie wspomnę, zostawiło mułu co w skorupę się zamienia, a z nim nasion chwastu wszelakiego. I te warzywa z roku na rok marniejsze, a teraz jeszcze ślimaki wszystko zjadają

Dziś skończyłam plewienie rabaty przy altanie( jeszcze jutro tylko część różaną musze ogarnąć z podagrycznika) i niestety ale jako kolejne padły ich ofiarą astry gdyby nie to, że mam ich praktycznie całą rabatę to nic by nie zostało, jedzą jak leci
sylwia_slomc... 20:07, 28 maj 2021

Kilka dni temu na polach dookoła nas została opryskana gruntownie kukurydza, na chwast i na robaka.....smród był niemiłosierny, aż w gardle żarło. Dziś znaleźliśmy pierwszego padłego bażanta i to kurę, nie wiadomo czy nie miała piskląt
Konkretniej to znalazła ja nasza kotka i przyniosła na podwórko dobrze, że nie zjadła....
Juzia 20:42, 28 maj 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)
Kilka dni temu na polach dookoła nas została opryskana gruntownie kukurydza, na chwast i na robaka.....smród był niemiłosierny, aż w gardle żarło. Dziś znaleźliśmy pierwszego padłego bażanta i to kurę, nie wiadomo czy nie miała piskląt
Konkretniej to znalazła ja nasza kotka i przyniosła na podwórko dobrze, że nie zjadła....

A ludzie to jedzą...
sylwia_slomc... 20:53, 28 maj 2021

Juzia napisał(a)

A ludzie to jedzą...

Właśnie dlatego mieszkając w rejonie produkcji warzywnej mam swój warzywnik i warzywa, by tego nie jeść
Magleska 22:11, 28 maj 2021

Sylwia
poczytałam -narobiłaś się ,ale efekt jest ....
nie mam nawet siły pisać -skończyłam dziś 3 dniowy maraton ogrodowy ....

przepięknie masz ,bujnie ,kolorowo ....wprosiłabym się ,ale i Ty i ja musimy odpocząć ....

Buziaki
sylwia_slomc... 23:06, 28 maj 2021

Magleska napisał(a)
Sylwia
poczytałam -narobiłaś się ,ale efekt jest ....
nie mam nawet siły pisać -skończyłam dziś 3 dniowy maraton ogrodowy ....

przepięknie masz ,bujnie ,kolorowo ....wprosiłabym się ,ale i Ty i ja musimy odpocząć ....

Buziaki

Mój maraton trwa od marca i się skończyć nie możeI gdy już już wydaje się, że wychodzę na prostą to jak się obejrzę to za mną już rośnie nowe.....gdzieś mi się kołacze taki wąż co swój ogon połyka....to to mniej więcej tak u mnie wygląda

Ale Madzia co tu kryć lubimy to Nawet wczoraj Emusiowi mówiłam, że mnie tak wszystko już boli, że na pewno nie umarłam bo dotkliwie czuję, że żyję
sylwia_slomc... 23:42, 28 maj 2021

Morderstwo w ogrodzie

kocimiętki zgrały się z glicynią

sylwia_slomc... 23:49, 28 maj 2021

stopowce fajne są i w tym roku kwitną

te za chwile wysypią nasiona

Agatorek 23:52, 28 maj 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Myślę o tym w przyszłości, bardziej brałam też pod uwagę agroturystykę, ale czy się uda z tymi zalaniami nie wiem. )

Jakby co, to rezerwuję sobie nocleg już. Może być na hamaku

Też bardzo bym chciała kiedyś zobaczyć Twój ogród na żywo
sylwia_slomc... 23:55, 28 maj 2021

taki śliczny żywopłot już mamy, nie wiadomo kiedy urósł

wisteria już