Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Ogród w Holandii 14:35, 09 kwi 2013

Do góry
Jakie piękne te widoczki już u Ciebie Agatko....a tak z innej beczki, jak tam Twoja Tess, przełamała się i mówiła po polsku?
W Gąszczu u Tess 15:01, 27 mar 2013

Do góry
Życzenia
http://www.youtube.com/watch?v=9Kn-8mbPesk
Pozdrawiam Tess
W Gąszczu u Tess 22:00, 20 mar 2013

Do góry
Pozdrawiam Tess
W Gąszczu u Tess 08:37, 15 mar 2013

Do góry
Tess odpoczywaj i nie zarażaj
W Gąszczu u Tess 00:43, 15 mar 2013

Do góry
Tess!!! co Ty zaraziłaś się ode mnie, ja już 4 tydzień niedomagam , od wczoraj biorę drugi raz antybiotyk.
Wracaj do nas!!!. Kto będzie sadził tyle roślinek nowych zamówionych?
Zdrówka życzę i sił do pracy.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:48, 13 mar 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Ana, dodaj mój głos na kanapy i fotele.
Przecież każdemu należy się odrobina luksusu, prawda?
Usiąść wygodnie wieczorkiem na kanapie, z drinkiem w ręku....

Tym drinkiem mnie przekonałaś! Też jestem za kanapami
Ogródek Lilki 12:17, 13 mar 2013

Do góry
Cyklameny, azalie, ale może też być na przykład wiosennie tulipany, żonkile.
W Warszawie to Bronisze i Giełda Kwiatowa na Bakalarskiej.
Zawitka wybierała się w czwartek na Bronisze, skontaktuj się z nią, może zrobi rozeznanie w tym kierunku.
ogrodoweimpresjejolki 12:15, 13 mar 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Jolu, może już pisałaś, ale nie mam siły czytać. Czy duży mróz u Ciebie?
Bo w tv rano mówili, że w Szczecinku -18.

W Szczecinku, nie wiem jak jest, ale u nas w Szczecinie dziś pięknie W cieniu "0", a w słońcu +20

Na widok słońca doniczkowe nasiona zamieniają się w śliczne obiecujące roślinki

ogrodoweimpresjejolki 12:08, 13 mar 2013

Do góry
Jolu, może już pisałaś, ale nie mam siły czytać. Czy duży mróz u Ciebie?
Bo w tv rano mówili, że w Szczecinku -18.
A miało być tak pięknie.... 11:58, 13 mar 2013

Do góry
magnolia napisał(a)
Tess, Reanch sama wybrała te piwonie- ja tylko wrzuciłam hasło że piwonie.

Mój M. lubi ogród, i to bardzo. To jest świetne bo dużo działamy razem i gadamy o tym całymi godzinami. Zdarza mu się wrócić z kościoła albo z wyprawy do teściów czy innych pogadanek i zaczyna- 'wiesz...tam po prawej, na rabacie to może byśmy....
Ale z drugiej strony skutki są takie, że stajemy w ogrodzie i 'dyskutujemy' żarliwie, tak że sąsiedzi słyszą. Albo że mu ustąpię, a potem zęby mnie bolą, kiedy patrzę jak się odcienie gryzą. Co jakiś czas dopuszczam się samowolki, czasem z dobrym skutkiem ( tzn pozytywne zaskoczenie), czasem mniej dobrym.

Magnolia, twoja wypowiedź, to opis i nas my mamy identycznie, pasja taka sama, ale czasami też uprawiam samowolkę, jak się nie słucha, a czuję, że to ja mam rację

Reniu, piękny miałaś sen, rozplenica i piwonia, taka rabata długo jest piękna
W Gąszczu u Tess 11:58, 13 mar 2013

Do góry
Przepraszam za wczorajszą nieobecność, ale okazało się, jak silna jest choroba, która mnie dopadła
Byłam poza światem.
Dziś jest trochę lepiej.

Grabulki, dzięki za przepis na ziemiórki

Przez tę chorobę nie pochwaliłam się jaki kwiatek na Dzień Kobiet sprawili nam koledzy w pracy

Kwiatek, jakby zwykły.

Ale jakie życzenia

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 11:45, 13 mar 2013

Do góry
Marzenko, wybacz spóźnienie, ale wczoraj byłam pozbawiona świadomości, do imentu.
Gratulacje
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:15, 12 mar 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Ana, dodaj mój głos na kanapy i fotele.
Przecież każdemu należy się odrobina luksusu, prawda?
Usiąść wygodnie wieczorkiem na kanapie, z drinkiem w ręku....

O właśnie, glosuję za mohito!!
W Gąszczu u Tess 20:33, 12 mar 2013

Do góry
Tess przeczytałam co to ziemiórka.. W doniczkach chyba ją masz?
Rododendronowy ogród II. 14:00, 12 mar 2013

Do góry
Tess napisał(a)

Oj, Bożenko, uwielbiam Twoje poczucie humoru

Tess dużo pozdrówek ślę.
A miało być tak pięknie.... 10:30, 12 mar 2013

Do góry
Tess, Reanch sama wybrała te piwonie- ja tylko wrzuciłam hasło że piwonie.

Mój M. lubi ogród, i to bardzo. To jest świetne bo dużo działamy razem i gadamy o tym całymi godzinami. Zdarza mu się wrócić z kościoła albo z wyprawy do teściów czy innych pogadanek i zaczyna- 'wiesz...tam po prawej, na rabacie to może byśmy....
Ale z drugiej strony skutki są takie, że stajemy w ogrodzie i 'dyskutujemy' żarliwie, tak że sąsiedzi słyszą. Albo że mu ustąpię, a potem zęby mnie bolą, kiedy patrzę jak się odcienie gryzą. Co jakiś czas dopuszczam się samowolki, czasem z dobrym skutkiem ( tzn pozytywne zaskoczenie), czasem mniej dobrym.
Zielony galimatias 10:20, 12 mar 2013

Do góry
Tess napisał(a)

Ev, Twoje błędy młodości są niczem wobec mojego postępku.
Zanim trafiłam na O. i odkryłam na nowo urodę bukszpanów, moja znajomość trendów ogrodowych w skali od 1 do 10 wynosiła minus 10. I wyciepałam wiosną 2011 roku wielkiego bukszpana, rosnącego w pobliżu oczka.
I co mnie tłumaczyć może? Nic.

Tessia, powiem tylko ....Ooooooooooooooooooooooooooooooo oooooooo...... ojoj....
ale może bukszpany w trendy ogrodowe wpisały się PO 2011 roku?.. jesteś choć trochę usprawiedliwona?.. a ja razem z Tobą?
Żywopłotki cisowe. 09:40, 12 mar 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Haniu, czytałam u Renaty, że heliotrop będziesz jeszcze siała.
Nie za późno?
Bo on podobno 6 tygodni wschodzi (no, długo jakoś).
Pytam, bo rozważam posianie, nawet nasionka już mam, tylko po kupieniu przeczytalam, że już za późno i odstąpiłam....

Siałam heliotrop końcem lutego - tydzień - może nawet niecały mi wschodził. Więc spokojnie wyjść wyjdzie. Czytałam tylko że on zakwita po 16 tygodniach od wzejścia - więc chyba "tu jest pies pogrzebany" im później wysiany i im później wzejdzie tym później zakwitnie...
W wątku o heliotropie - tutaj https://www.ogrodowisko.pl/watek/135-heliotropium-arborescens-heliotrop-peruwianski wyczytałam też że należałoby go poddać stratyfikacji - ja tego nie robiłam bo jak o tym przeczytałam to on już mi wykiełkował
Jedynie co to przyznaję, że wykiełkował może w 30% - nawet nie wiem czy tyle, ale nasion było bez liku więc nie robi to problemu.
Pozdrawiam
Ogród Magdalenka 09:26, 12 mar 2013

Do góry
Tess dzięki, czekam cierpliwie

Dziewczyny , Julitko i Aguś, w sprawie hortensji ogrodowych ... koniecznie trzeba je przesadzić do dobrej ziemi , nie trzymałam ich w tych osłonkach w których je kupiłam. Do tego nawóz raz na jakiś czas, magiczna siła do hortensji , powtarzały u mnie kwitnienie i na tarasie dawały radę , mimo , że jest słońce od południa do 18 tej . Przed domem , od strony wschodniej , też rosły, ale lepiej się prezentowały te na tarasie .... a wydawało mi się , że przez palące słońce nie dadzą rady ... po sezonie oddałam je w dobre ręce , bo nie mam gdzie ich przechowywać .

Aga, teraz wiem, że lepiej jest kupić te mniejsze, są mocniejsze , niż te , co były u tego gościa , co handlował tylko hortensjami ... pamiętasz to stoisko? .... one się łamały , te patyki -podpórki nic nie dawały ....

Dla odmiany czas na zmiany... 09:23, 12 mar 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Beata, ja myślę, że projekt Gosi (kaisog) bardzo fajny jest, ale gdyby go tak zmodyfikować w oparciu o projekt Renaty (Rench). No i trochę o projekt Elfa

Zamiast długiego żywopłotu wzdłuż szopki dać taki krótki ekranik jak u Elfa (zostawiając dojście do drewna ale też do tej części gdzie są nieużywane rzeczy). Co przed ekranikiem - to jeszcze do rozważenia.
Można też, jeśli bardzo Cię to drewno drażni, zrobić trejaż (kratkę) , ale też na kawałku tylko, i puścić po nim powojniki, róże, albo inne pnącze. Trejaż powinien być w takiej odległości od szopki, jak ekranik u Elf.

To rozwiązałoby problem zakrycia szopki z boku. A żeby nie drażnił Cię ten fragment pomiędzy domkiem a szopką, zrób takie nasadzenie (mini wyspę), jaką proponuje Rench.
Dlaczego ja nie umiem tego zwizualizować?
Czy Ty rozumiesz o co mi chodzi?

Teresko...projekcik Gosi to taki wzorcowy jest, na nim bazujemy...pomysły Nieszki i Elfika podobają mi się bardzo...cieszę się niezmiernie , bo coś się ruszyło w tej materii...bo sama to kompletnie bez pomysłu byłam....podonba mi się pomysł z ekranem z cisa...zdaje się że Gosia też go proponowała...ale pomysł z kratką też fajny, no i tańszy...a wysepka to już wogólę rewelacja...jestem taka zadowolona....dziękuje Wam Kochane

Teresko zrozumiałam wszystko....ja też mam problemy z tą wizualizacją
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies