Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ukochany ogród ;) 19:39, 24 maj 2013

Do góry
dziękuje bardzo lilie są piękne uwielbiam je a na zdjęciu jest lilia azjatycka o nazwie Pink Pixie wedlug sprzedającego, ja szczerze nie jestem pewna czy to jest jej prawdziwa nazwa ale rzeczywiście piękna odmiana i cała w kwiatach była .
Moja działka. 18:18, 24 maj 2013

Do góry
Dwa dni byłam w Ustroniu ale zimno i deszcz pogonił nas do domu ,ale o targ musiałam zahaczyć
no bo jak by innaczej,a to nowe nabytki i lilie kupiłam po 2 zł ale czy one jeszcze urosną chyba zakwitną na wszystkich św.

To lewizja widziałam u kogoś na ogrodowisku

To ma być lotos do doniczki roślinka wisząca

Ukochany ogród ;) 16:35, 24 maj 2013
Do góry
dtjj napisał(a)
a tak było w zeszłym roku na jesień w tym roku lilie pięknie wybiły i mają zalążki kwiatównie mogę się już doczekać

Co to za cudo , taka niska korpulentna panna?

Moim zdaniem najpiekniejsze kwiatki w Twoim ogrodzie to te 4 łodygowe uszatki , czyli krótko uszek i długouszek.
Reszta też cudna ale te dwa zachwycające.

Sama posiadam 2 krótko uszki i dwa długouszki.
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 10:18, 24 maj 2013

Do góry
No to Aniu niezły żłobek Tez gdyby nie choroba to bym pracowała nawet lubie jak jest chłodniej takie prace bo się chociaz tak szybko nie męcze, no i więcej zrobie. A te cisy to przez Ciebie uchodowane?Aniu dobrze, ze myslisz o rozmowie i to, ze swoje zdanie masz bo dobrze wprowadzic zdrowe zasady bo niestety z wiekiem "ich wiekiem" moze być coraz gorzej. Aniu a te lilie Ci w koncu wszystkie wyszly? Sprawdz sobie czy nie masz tej stonki liliowej? U mnie juz dwa razy M robil oprysk na rozach i liliach niestety pogoda sprzyja . Pozdrawiam
Rododendronowy ogród II. 21:12, 23 maj 2013

Do góry
Bogdziu witaj. Tydzień bez zaglądania do Ciebie, to dwa tygodnie stracone.Gif z wysadzaniem Rh świetny, widoki ogrodowe też, ten czerwony rh elegancja, a łososiowe romantyczne, na tle lasu piękny obraz.
Te holenderskie lilie prawdziwe, o holender ale cuda natury. Muszę zajrzeć na oddzielny holenderski wątek, jak rozciągnąć dobę najpierw... Bogdziu, cieszę się, że tam byłaś, widziałaś i jesteś zdrowa w miarę. Buziaki i fiołki ode mnie.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 09:53, 23 maj 2013

Do góry
I przed domem - z dosadzonymi rozchodnikami pod ścianą.

Kasiu - po prawej moja werbena z nasion, po lewej Twoja - trochę inne, prawda?

Czosnkowo coraz bardziej:

W balii lilie coraz większe, brateczki tylko z przodu zostawiłam:

Jak dużo miejsca bez rozchodników

Lawenda niedługo zakwitnie:

Północno-zachodni róg domu:

I żwirowa rabatka:
A miało być tak pięknie.... 20:16, 22 maj 2013

Do góry
Od Ani przytachałam kocimiętkę,trawki,jeżóweczki ,orliki i jeszcze inne sadzoneczki,których nazw nie pamiętam.Aaaa i jeszcze wspaniałe lilie !
Nie wiem czym się odwdzięczę,bo Ania chyba wszystko ma.
Do pielenia się zgłoszę

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 13:13, 22 maj 2013

Do góry
Nawet jeśli czegoś nie ma lokalnie, można zamówić przez internet niczego niespotykanego nie widziałam, mamy dobry import z Holandii, wszystko jest

Cd wczorajszych fotek, bo zaraz będą nowe

Sałata rzymska coraz ładniejsza

Brateczki z balii - przesadzam do gruntu, bo w balii lilie coraz większe:

Przed domem juz nieaktualne

Kolejne hosty:

Najładniejszy Rh:

Stożek ładnie rośnie:
Ukochany ogród ;) 10:53, 22 maj 2013

Do góry
dziś dalej pochmurno... przejście po ogrodzie i nowe odkrycia chcieliśmy z narzeczonym mieć coś od samego początku i w zeszłym roku posadziliśmy łubin wieloletni z nasion zamiast z sadzonki i proszę jest kwiatek

Lilie dalej rosną mają juz pąki kwiatowe nie mogę się doczekać

mamy też mieszkańców w ogrodzie rodzina sikorek wprowadziła się zanim zdążyłam wymienić resztę siatki teraz poczekamy aż opuszczą domek żeby ich nie wystraszyć
Ogród... reni 20:02, 21 maj 2013

Do góry
A to lilie od Hani

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:36, 21 maj 2013

Do góry
JulkAd napisał(a)
Jak zwykle mniodzio wszystko pięknie wygląda....i nie dziwię sie wcale, że Twój ogród wzbudza podziw wśród nas i nie tylko, a ekipy fotograficzne pchają się jak mogą...na razie miałaś jedną parę młodą, ale przypszczam, że nie jedyną ...na Maję u Ciebie będziemy wszyscy czekać, bo wczesniej czy później i tam zawita...zachwycam się każdym zakątkiem u Ciebie i dzieki Tobie już wiem gdzie wcisnąć mojego jedynaka Admirałka wyhodowanego tymi rencami

Julka... kadzisz.. jak szczurowi za ołtarzem

Wszystko własnymi ryncmi bardziej cieszy.. nawet jak na efekt trochę trzeba poczekać... melduję, że moje wszystkie żurawki pokazały oznaki życia i stoją już na baczność i nawet są nowe liście
W wolnej chwili skubię żurawki dalej i mnożę .. i zrobię sobie z jednakowej całą obwódkę

A to tulipany po spocznij... hosty się teraz rządzą Jeszcze tydzień temu były kiełki

I lilia z doniczki kolejna zakwitła.. już w gruncie siedzi.. miałam takie dwie i dokupiłam kolejne..... w to samo miejsce .. a tak się rozpychają inne lilie.. te się rozrosły z 1 cebulki..... zagłuszą mi iglaka i liliowce

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:42, 21 maj 2013

Do góry
Madzioskoczek napisał(a)

Zapewne pachnie oszałamiająco

Madziu pachnie

A najbardziej oprócz bzów w moim ogrodzie to pachnie azalia nn .. spróbuję ja przesadzić jesienią w inne miejsce, gdzieś koło ławeczki.... ach i lilie tak mocno niektóre pachną i jarzębina

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:51, 21 maj 2013

Do góry
Elizo kochana, jak mogłabym, zaraz kończę a tyle fajnych roślin się pokazuje

lilie o dziwo się przyjęły, a tak się martwiłam, ze późno wsadzone; tu będzie pokaz jeżówek, lilii, orlików, ostróżek i jeszcze trawy

jeżówki w pąkach i naparstnice

naparstnica i szkarłatka amerykańska

Ogród... reni 11:42, 21 maj 2013

Do góry
Witam
Wczoraj byłam z wizytą u Hani "Dwa światy" bo jak się okazało mieszkamy niedaleko siebie...dostałam obiecane lilie do oczka.
Hania jest przesympatyczną osobą... gawędziło nam się przyjemnie no i podziwiałam jej ogród

Ogród Hani

Ukochany ogród ;) 21:20, 20 maj 2013

Do góry
a tak było w zeszłym roku na jesień w tym roku lilie pięknie wybiły i mają zalążki kwiatównie mogę się już doczekać

Keukenhof Holandia 17:02, 20 maj 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)
Pieknie...jak zwykle w Keukenhof

Fajną wycieczkę miałyście dziewczyny i trafiłyście z pogoda...

Wszystkie teorie mówiły ze źle jedziemy ale było super bo oprócz cebulowych były jeszcze lilie rh i azalie , było super, i dobry termin i pogoda dopisała.Pozdrówka.
Rododendronowy ogród II. 16:15, 20 maj 2013

Do góry
mira napisał(a)
Bogdziu nawet nie wiesz jak się ciesze że zrealizowałaś marzenia i podzieliłyście się z nami pięknymi widokami - przyznam że miałam lekkie obawy jak będzie - widać do końca trzymają fason, a te lilie no nie mogę, i wcale nie trzeba w week majowy się spieszyć można później

pozdrawiam i trzymam kciuki - nie przepracuj się

Miruś lilie były oszałamiajace, no i były rh i azalie. Bardzo jestem zadowolona z tego akurat terminu. Widziałam co było u Ciebie ale pisac będe dopiero w nastepnym tygodniu bo padam od biegania.Pozdrówka śle.
Rododendronowy ogród II. 15:21, 20 maj 2013

Do góry
Bogdziu nawet nie wiesz jak się ciesze że zrealizowałaś marzenia i podzieliłyście się z nami pięknymi widokami - przyznam że miałam lekkie obawy jak będzie - widać do końca trzymają fason, a te lilie no nie mogę, i wcale nie trzeba w week majowy się spieszyć można później

pozdrawiam i trzymam kciuki - nie przepracuj się
Keukenhof Holandia 23:10, 19 maj 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)
Myślę że Twoje zdjęcia Bożenko rozwieją ostatecznie wątpliwości co do najlepszego terminu zwiedzania i że o tej porze to już za późno. Teraz kwitną tam azalie i wszystko inne też, jest ciepło i pięknie. Lata temu w pawilonach też była wystawa lilii ale i storczyków, hortensji i wszelkiego innego kwiaciarskiego dobra

Nasza przewodniczka była tam co weekend z wycieczkami i powiedziała że w tym roku to był zdecydowanie najlepszy termin i najładniej w ogrodzie. Ty cały czas w to wierzyłaś i miałaś rację. Było pięknie i podobno jedyny dzień że nie było zimno i mokro. Bardzo dobrze trafiłyśmy a z przekwitniętych kwiatów to widziałyśmy tylko jeden łan żonkili , wszystko pozostałe było w idealnym stanie i mysle że jeszcze jakiś czas bedzie ale juz nie będzie zwiedzania.Ja jestem bardzo zadowolona z tego wyjazdu i terminu i tak jak piszesz oprócz tulipanów były jeszcze lilie azalie japońskie i rododendrony choc ilośc i jakośc tych ostatnich trochę mnie zawiodła , no ale to nie jest z założenia rododendronowy ogród tylko nastawiony na cebulowe i one tam graja jednak pierwsze skrzypce.
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:58, 19 maj 2013

Do góry
Iza - dumaj co by ci się przydał do kubika... pierwszy chłodny dzień (niedziela) bez upałów i jadą do Ciebie maki...... samym będzie smutno I jaka lelija też
Bo u mnie doniczkowe niektóre lilie już kwitną.. te 3 wczoraj poszły do gruntu..

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies