Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka
23:52, 20 lut 2021
I teraz wielka prośba o pomoc. Nie umiem, z oczywistych powodów, zerknąć na ogród okiem obiektywnym ani spojrzeniem świeżym, a wyobraźnia przestrzenna u mnie niestety nie występuje
.
Na czym polega kłopot? W miejscu oznaczonym na czerwono (na każdym zdjęciu to samo miejsce ofkors
) trawa rośnie słabo, zatem wymyśliłam, żeby zrobić tam placyk z ciurkadelkiem. Jakaś nowoczesna forma - kula może? No i nie umiem w żaden sposób wkomponować tego placyku w to miejsce. Czy ma przylegać do rabaty, cza ma być odsunięte... Czy zachować kanciastość tej strony ogrodu, czy może koło, jak po drugiej stronie...? A może wogole inaczej? A może to całkiem od czapy pomysł? No nic nie wiem...
A! Jeszcze - by dokładniej zobrazować - dodam zdjęcie od strony tarasu. Zdjęcie bardzo kiepskie, bo robione w czasie deszczu przez szybę w marcu ubiegłego roku. I jeszcze jedna informacja - teren w stronę domku idzie lekko w górę. Minimalnie.

Na czym polega kłopot? W miejscu oznaczonym na czerwono (na każdym zdjęciu to samo miejsce ofkors

A! Jeszcze - by dokładniej zobrazować - dodam zdjęcie od strony tarasu. Zdjęcie bardzo kiepskie, bo robione w czasie deszczu przez szybę w marcu ubiegłego roku. I jeszcze jedna informacja - teren w stronę domku idzie lekko w górę. Minimalnie.