Asiu, też mi się przechowalnik bardzo podoba. Bardzo praktyczny.
Ta paproć to podobna do moich. A ja mam Narecznicę samczą. Nie wiem czy poprawnie napisałam nazwę. Bo słyszałam też "Nerecznicę".
Wiem, sieją mi się na potęgę na terenie między ogrodzeniem a laskiem. A była tam łąka .
Jeszcze ostatnio zauważyłam tam kilka sosenek, też nie wiadomo skąd się wzięły. Ale nic z nimi nie będziemy robić. Akurat sosny lubię
Moja aplikacja mi podpowiadała w 45 % nerecznicę, jak Ty potwierdzasz to z pewnością ta. Bardzo mi się podoba ta paproć
Czaszka mi dymi od tego myślenia
Fajnie, że jesteś
To prawda, roślinki jak dzieci Trzeba się zająć
Przechowalnik dziękuje
Ula, to chyba te odmianowe tacy arystokraci...
Zwykłe czarne bzy rosną korzeniami w rzeczce i stawie i nic im nie jest, no może przydałoby się je odmłodzić, bo wielkie krzaczory się zrobiły. Sporo ich wycięliśmy na działce i dookoła ich pełno rośnie.
Właśnie czeka cała masa małych olszyn na skarpie do pędzelkowania, to jedyny sposób, jak się już ukorzenią to nie da się ich pozbyć, odrastają po ścięciu jak wierzby.
Bardzo mi się spodobała, pewnie gdzieś jeszcze dosadzę. Tu są 3 duże kłącza, może jak będzie chciała rosnąć to w przyszłości podzielę. Posadziłam trochę za blisko choin ale jeszcze trochę potrwa, zanim choiny do nich dorosną , mają czas
Krzewuszka cudowna Victoria, sadzona w 2017 lub 2018 r.
Ona ma takie liście zielone muśnięte brązem, z daleka ma kolor kory, dobrze wygląda na zielonym tle.
Niestety moje zielone tło odbija po ostrym cięciu, więc zdjęcie kiepskie, jak postanowiłam je zrobić, to zaczęło padać.
W tej chwili jest wykopana i zadołowana w donicy, bo będziemy ją przesadzać w sezonie, powinna mieć trochę większe liście.
Gałązka
Pokrój