Pierwiosnki mam zdobyczne, są u mnie już kilka lat. Ciągle je rozrywam jesienią i w ten sposób doczekałam się takiej ilości. W tym roku do skrzyneczki wysiałam fioletowe pierwiosnki ząbkowane, mam nadzieję że sporo mi wzejdzie, bo ja bardzo pazerna na roślinki jestem
Żywopłot myślałam posadzić w literkę "L",czyli przód tarasu do schodów i po prawej stronie zakończyć.Od lewej strony myślałam zrobić "kącik" z hostami ,bergeniami i przy schodach zakończyć trzmieliną na pniu, ale cały czas intensywnie myślę o tarasie
Wstawiam przeróbkę zdjęcia-żółtym kolorem oznaczyłam trzmieliny,zielonym żywopłot cisowy. Hortensji nie wstawiałam,aby było w miarę widoczne,przód rabaty obsadzę jeszcze Hakonechloa 'All Gold'
Miło mi, że Ci się u mnie spodobało, bo przecież u Ciebie jest tak pięknie w ogrodzie.
Pierwiosnki to mój wiosenny konik zaraz po ciemiernikach.
Magnolii nazwy nie znam, tato ukorzenił mi od swojej przez odkład. Pamiętam jak pisałaś, ze złamany patyczek magnolii wcisnęłaś w ziemię i na wiosnę ubiegłego roku zaczął wypuszczać listki. Czy rzeczywiście ukorzenił się ten patyczek? Jak to wygląda w tym roku?
Genialnie wyglądają na tle tuj! Chyba odgapię Mam właśnie tuje, przed nimi Limelighty i w czerwcu, jak jeszcze limki nie mają kwaitów, jakoś tak pusto tam jest. Skąd miałeś sadzonki? Niesamowite, że to takie wysokie rośliny.
Ooo to znaczy, że mamy podobny gust. Idę do Ciebie może ją zobaczę.
Na tym zdjęciu dobrze widać co tam rośnie na wiosnę, bo u mnie kwitną wszędzie kwiatki cały sezon.
Dla Irenki
taki był jałowiec
tak go ostrzygłam, widoczny z daleka na prawo od taczki. Nie był fotogeniczny wiec z bliska zdjęć nie robiłam
Bukszpany przed domem ćma zeżarła, tylko to zostało z kilkumetrowego żywopłotu o wys. 2m
Toszka kazała posadzić do doniczki i nie przejmować się i formować kulę i posadzić do gruntu. Posadziłam
Tu też go ćma dopadła.
Wyleciał i zrobił miejsce dla sośnicy. Ale tej ubywa i.... chyba coś trzeba innego wykombinować.
Dziękuję
Kilka lat do tyłu tęsknie oglądałam zdjęcia tu na forum wczesnych wiosennych kwiatków. Zmobilizowałam się - teraz mam i ja
Dziś "dorobiłam" sobie kawałek nowej rabatki. Zdjęłam darń i posadziłam żonkile i wysokie białe ciemierniki. Mają tam jeszcze rosnąć 3 jednakowe róże, lamówka z bukszpana i prymulki. Oczywiście w dużym zagęszczeniu.