Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilczy ogród

Wilczy ogród

Magleska 15:38, 24 maj 2021

Kamcia napisał(a)

Mam w planie zrobić coś podobnego u mnie w ogrodzie .

Mozesz mi udzielić kilku rad odnosnie: stanowiska, wykonania, roslin, materiału, roslin, utrzymania itd.?

Kamcia rób -super to jest ja będę jeszcze wkopywać takie misy koło moich klonów ....
stanowisko -u mnie bardzo słoneczne ,południe
wykonanie -kastra budowlana ....dół i do niego ta kastra -ja nie dawałam,ani piasku ,poziomowałam na oko -co widać
rośliny ....co w środku -to nie pamiętam -muszę do Ewy zajrzeć i jej podpytać ....albo poszukam w zamówieniach
wokół roślin u mnie macierzanka ,hakone ,irysy ,jeżówki białe niskie ,przetaczniki niskie niebieskie -nie pamiętam też ich nazwy ....jak zakwitną ,to może sobie przypomnę
utrzymanie -nic cały sezon przy nich nie robiłam oprócz dolewania wody ....
teraz w dwóch wymieniłam całą wodę bo było bajoro zielone ....i tyle
Mam nadzieję ,że pomogłam ....a jak nie to Zuzanna z antracytu też robiła teraz mini oczko i wzorowała się na blogu ....tym chyba
https://ogrodtamaryszka.blogspot.com/2016/03/jak-powstao-moje-oczko-wodne-zamarzya.html

tu parę fotek z oczek i rabaty przy nich ...
Magleska 15:39, 24 maj 2021

Joann napisał(a)
Ja także zachwycam się klonami! Pięknie u Ciebie się prezentują!

Joann
dziękuję bardzoo
a mi się fotki skończyły ,więc na koniec robocza z powstawania mojej jak narazie ostatniej rabaty
eVka 15:53, 24 maj 2021

Magleska napisał(a)

Zuzanna dziękuję

ja dałam brzozowe paliki -jak znajdę jakieś fajne konary ,to powymieniam ....
jaszczurki mam na skalniaku ,a komary są ,jak wszędzie ....nie zauważyłam ,żeby było więcej ....żaby też mam

Memory muszę co roku ograniczać ,bo za bardzo im się u mnie podoba ....już są potfory

Fajnie wyglądają te brzozowe pieńki na oczkach. Ja wczoraj przywiozłam z gór fajny kijaszek drewniany, chyba odgapie od Ciebie i położę na oczku. Pistie tez musze kupić i rogatka bo po zimie nie ma.

Memory musze podzielić, wykopać połowę bo mi zjadł szmaragdy i będą łysieć przez niego. Mam dla nich nowe miejsce przy basenie, żeby przesłonić go od sąsiadów.

Pięknie kochana, pięknie!!!!! Kiedy ja do Ciebie trafię??!! Szkoda, że tak daleko mieszkasz ...
eVka 15:54, 24 maj 2021

Aha, Madziu, gdzie kupiłas te kolumny na pnącza?
Gosiek33 17:04, 24 maj 2021

Magleska napisał(a)

Zuzanna dziękuję

ja dałam brzozowe paliki -jak znajdę jakieś fajne konary ,to powymieniam ....
jaszczurki mam na skalniaku ,a komary są ,jak wszędzie ....nie zauważyłam ,żeby było więcej ....żaby też mam

Z moich doświadczeń wynika, że żabki nie poradzą sobie z tak położoną gałązką. Wiatr wieje, słońce świeci, wody ubywa. Najlepszy jest patyk lub deseczka włożona do pojemnika, która będzie drabinką dla zwierzaków.

A pistie, jak wyczytałam na stronie sadzawki należy usuwać jesienią z oczka wodnego bo wszystko co pobierze z wody z powrotem do wody odda
Magleska 17:05, 24 maj 2021

Ewa zapraszam stale

podpory kupiłam w Li...u ,ale już ich nie ma niestety ,a te z boku na All -one są węższe ,ale na groszek pachnący wystarczą

dzięki za komplementy ...kijaszka odgapiaj do woli
Magleska 17:06, 24 maj 2021

Gosia napisałam ,że to tymczasowe rozwiązanie póki nie znajdę jakiś fajnych konarów
Gosiek33 17:08, 24 maj 2021

Magleska napisał(a)

co to za niesamowity klonik?

Widzę, że dużo bordowych liści wprowadziłaś, bardzo mi się podobają i pasują do Twojego ogrodu
Urszulla 17:26, 24 maj 2021

Madzia, dałaś mnóstwo fantastycznych zdjęć. Wpadłam przy obiedzie na chwilę relaksu, ale muszę kosić. Mam na pół godz i nie wiem czy ręka da radę. A u wielosiła wszystkie mrówki padły, nawet nie zdążyły uciec
Zasiałam dynię i arbuzy i cukinię.
kasiek 19:16, 24 maj 2021

Wooow ale podniosłaś poprzeczkę - pieknie! Klony z azaliami tworzą magiczny kolorystycznie duet!