Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:22, 18 lut 2014

Do góry
bociek napisał(a)
Aneta, czy u Ciebie juz cosik kwitnie?
nieeee ale tulipany wyłażą to tu to tam nawet lilie dzisiaj wypatrzyłam i jeszcze chwasty-dużo chwastów, a w żurawkach nowe listeczki, ... muszę ciąć trawy. KONIECZNIE
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:18, 18 lut 2014

Do góry
Jag_58 napisał(a)

Ana zachwycam się Twoją wizytówką ,prześlczne to morze tulipanów tylko powiedż czy będziesz je po 2-3 latach wykopywać ,trochę pracy Cię czeka
nie zamierzam w tej chwili mam ponad 4tyś cebul w ziemi....będę dosadzać tam gdzie zmarnieją
Wizytówka - Any ogrod mały czyli wygrana walka z ugorem 21:10, 18 lut 2014

Do góry
Zima

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:18, 18 lut 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
przekopiuje od siebie zwątku tutaj, każda propozycja mile widziana

moje plany, chciałam zagospodarować wąski pasek przy ogrodzeniu. Do bramy jest ok 20 metrów długości, szerokość ok 70cm Myślałam o wiśniach umbrach, ale musiałabym się ostro nakombinować. Płot tak jak działka ma spadek i wiśnie z takim spadkiem raczej nie wylądały by ciekawie, musiałabym szukać różnej wysokości by tworzyły jeden poziom.... jak myślicie co tu dać by ładnie wyglądało ( w okolicy biegają dwa psy sąsiadów)? myślałam też o trawach i czymś kwitnącym...

A może purpurowe berberysy ,tak pod kolor dachu i psy od nich raczej stronią a między przęsłami po jednym dereniu ,też wyżej rośnie i jak nawet podleją konary to nie zaszkodzi a w razie czego to i wydatek nie tak duży.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:43, 18 lut 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

Ewcia oczywiście to żart był ja mam palenisko okrągłe do niego jest ruszt, który jest zawieszony na trójnogu. Myślę że przy tym kwadratowym też tak można, chociaż w takiej wersji jak na zdjęciu wydaje się służyć jedynie do dekoracji i kiełbasek bądź pieczenia ziemniaków w żarze.. no ale mogę się mylić

Będzie służyc wyłacznie do ogrzewania gdyż zmarźluch jestem
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:43, 18 lut 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
o faktycznie poszłaś po bandzie z hortką, jestem ciekawa jak będzie wyglądała po takim liftingu u nas dzisiaj super wiosennie, aż żal w biurze siedzieć....

Ana, ona pnie się wyżej i wyżej, podpory już za niskie, kwiaty leżą na bukszpanach, więc poszłam w odmłodzenie, a co będzie? nie wiem, najwyżej wyleci stąd i będą zmiany
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:43, 18 lut 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
Ana pytałam cię o różę tę pomarańczowa na wizytówce, kto ona jest ?

No i na wanilki czeeekam........
jesień będzie wieczorem róże kupowałam jako nn, ale ktoś mi pisal jesienią ich nazwę, muszę cofnąć się bo nie pamiętam, a nie zapisałam...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:42, 18 lut 2014

Do góry
dziękuję za wszystkie miłe słowa, ja też z utęsknieniem czekam na wiosnę i cebulowe, tymbardziej, że jesienią dosadziłam sporo nowych...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:39, 18 lut 2014

Do góry
o faktycznie poszłaś po bandzie z hortką, jestem ciekawa jak będzie wyglądała po takim liftingu u nas dzisiaj super wiosennie, aż żal w biurze siedzieć....
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 15:34, 18 lut 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Anitko a wiesz, że ja od kilku dni po powrocie do domu robię obchód, nieduzo tego więc szybko idzie Widzę że czas trawy pożegnać ale tak mi z drugiej strony żal jak tobie, pusto będzie... jak po rozebraniu choinki

Oj, też bym już chętnie ciachnęła trawy. W tym roku planuję szybką akcję przy użyciu nożyc spalinowych do żywopłotów. Mam nadzieję, że akcja będzie krótka i bezbolesna, ale czy już ciąć???Może lepiej poczekać do marca?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 13:22, 18 lut 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Aniu, wymiar tej stali to 70x70 - to duży element, jak na moje oko. To na pewno do grillowania, tylko ja nie wiem jak?

PS Na spokojnie obejrzałam natural planting - i coś znalazłam.

Ewcia oczywiście to żart był ja mam palenisko okrągłe do niego jest ruszt, który jest zawieszony na trójnogu. Myślę że przy tym kwadratowym też tak można, chociaż w takiej wersji jak na zdjęciu wydaje się służyć jedynie do dekoracji i kiełbasek bądź pieczenia ziemniaków w żarze.. no ale mogę się mylić
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 13:12, 18 lut 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Pytam, jak rozpalać pod tym paleniskiem? Albo w tym palenisku? To jest takie palenisko jak do kartofli w żarze? Omawiałyśmy sprawę dokładnie - a ja dalej nie mogę pojąć jego funkcji. Na czym kłaść tacki z pstrągiem? Dziewczyny proszę o oświecenie.
Ewa bo to do klimatu nie do gotowania smaka mi narobiłaś tym pstrągiem i chyba na weekend zrobimy pstrąga z rusztu
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:07, 18 lut 2014

Do góry
Zielona napisał(a)

A nie chodziło czasem o to oregano???
oregano jest przy stożkach bukszpanowych
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:06, 18 lut 2014

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Aneta uśmiałam się jak zobaczyłam wątek w "projektowym" i pomyślałam sobie, że jak się rozpędzisz to do sąsiadów się przeniesiesz hihihiih
licho wie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:05, 18 lut 2014

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Aneta uśmiałam się jak zobaczyłam wątek w "projektowym" i pomyślałam sobie, że jak się rozpędzisz to do sąsiadów się przeniesiesz hihihiih
licho wie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:22, 18 lut 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
pod brzozami sa rozplenice, stipa i ML, niskie żółte to cypryśnik filifiera aurea ( tak mniemam ze o nie pytasz)

A nie chodziło czasem o to oregano???
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:10, 18 lut 2014

Do góry
agam napisał(a)

... z berberysu ?
A co tam... lecę raz jeszcze do Twojej wiosny gały nacieszyć Uwielbiam Twoje cebulowe ...
I mam pytanie odnośnie żywopłotu z tui. Jak go równałaś to tuje były mniej więcej jednakowej wysokości? Mam zamiar wyrównać moje a że ich wysokość jest bardzo zróżnicowana to nie wiem jak się do nich dobrać. Niektóre musiałabym ciachnąć z 20cm, nic im nie będzie?
a to proste , ucielam kijek i każdą Przycielam według niego, niektóre nawet i więcej niż 20cm niektóre mniej, teraz tez bede ciela
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:08, 18 lut 2014

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Szalona jesteś! ALe pracujesz w takim tempie, że chętnie oddam Ci pół mojej do zagospodarowania Kcesz? Te parę kilometrów odległości do pokonania to dla Ciebie pikuś
Wizytówka zachwycająca - jak Twój ogród!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wiosna zachwyca cebulowymi, ale dla mnie hit hitów to lato z trawami!!!! Szacun kobieto
lubie być szalona czasami po złości śpiewam 'jesteś szalona mowię ci'
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:06, 18 lut 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Domyślam się, że Vanilki będą w jesieni
Buczę dalej.... nie zrobić wcześniej wizytówki.. kwintesencja pięknego ogrodu.... królowo tulipanów... cudnie je masz skomponowane. Ilość bylin zachwyca.. po prostu cudnie. Hortki cudne.... Pod brzózkami trawki jakieś (jakie???) i hosty.. po prostu bomba. I te jasno żółte niskie koło żurawek to co?? Jakaś tawułka? Na razie tyle bo nie mam czasu na siedzenie na forum...
pod brzozami sa rozplenice, stipa i ML, niskie żółte to cypryśnik filifiera aurea ( tak mniemam ze o nie pytasz)
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:03, 18 lut 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
Ana wizytówka super, tak jak cały twój ogród...........brakuje mi w niej tylko tego ujecia bordowo-rózowych wanilek, najpiekniejszych na całamy ogrodowisku........może będą jako obraz wczesnej jesieni...........
A co to jest za róza w wizytówce w takim pomarańczowym ciepłym kolorze, sliczna, obficie kwitnie i ma takie zdrowo wyglądające ciemne, błyszczące liście...?

Ja zapisuje sie do fanklubu twojego ogrodu, bezsprzecznie.....................że co ? że nie ma takiego fanklubu jeszcze...... to błąd, duży błąd.... TO JA GO WŁASNIE ZAŁOZYŁAM
vanilki bendom wahało mi sie ze z jesienią pójdzie mi gładko ale wcale tak prosto nie jest na szczęście zimy nie bedzie...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies