Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:22, 17 lut 2014

Do góry
agam napisał(a)
Melduję że wizytówkę oglądnęłam. Cóż pięknie jest, jestem fanką Twojego "ugoru".
Przed ogrodzeniem widzę u Ciebie szpaler drzew w ramkach, nie wiem jakich, ale musi być "formalnie".

Dziękuje fanką ugoru wizytówka w bulach ale sie rodzi, dodalam lato uffff.
kurza stopka tylko jakie ramki żeby psiury ich nie kochały
Wizytówka - Any ogrod mały czyli wygrana walka z ugorem 21:18, 17 lut 2014

Do góry
Jesień

wrzesień-listopad

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 19:36, 17 lut 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
ale piękne wiosenne okno i w ogrodzie też wiosnę widać

Dzisiaj wróciłam do domu jeszcze za dnia i pierwsze kroki skierowałam do ogrodu W dodatku dziś było tak pięknie, słonecznie, powietrze pachniało już wiosną, że naprawdę poczułam wielką tęsknotę za ogrodem. Wcześniej byłam zajęta innymi sprawami i tak jakoś zleciało, że nawet specjalnie nie myślałam o ogrodzie. Ale teraz już mnie korci, żeby coś pogrzebać w ziemi. Jednak zdecydowanie jeszcze za wcześnie.

Buziaki dla Ciebie i pozdrowienia dla Twojej wspaniałej piąteczki
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:36, 17 lut 2014

Do góry
Zuza napisał(a)
Ana_art upewnij się czy kiedyś ta droga nie będzie asfaltowana/poszerzana/brukowana lub czy nie powstanie chodnik. Bo zrobisz piękną rabatę, wydasz pieniądze a to wszystko zostanie zniszczone. Ja mam podobną sytuację ale zakładam, że za jakiś czas może powstać chodnik. Wsadziłam więc tylko jałowce na zmianę z irgami i berberysami- jak sięokazę, że coś będzie z drogą robione to mi nie będzie żal.
jak sobie zrobimy to będzie póki co nie widzę by któremuś z sąsiadów zależało na wyłożenie po kilku tysi na drogę, zatem zostanie tak jak jest. Wzdłuż części płotu mam wysypany kamyk, ale przerastają go chwasty, które nazbyt efektownie nie wyglądają....
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:11, 17 lut 2014

Do góry
Ania74 napisał(a)

Podpisuję się obiema rękami! Czasem drzemie we mnie chęć mordu (uśpiona...) zwłaszcza przed miesiączką.. hahaha.
No i moje dzieci są ciągle jeszcze "wszystkie naraz" takie małe i ciągle mnie potrzebują, a słowo Mama jest nagminnie nadużywane.

A co ćwiczysz, bo nie doczytałam...? Ciekawam, bo ja sama zabrałam się za siebie i ćwiczę

z Chodakowską
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:09, 17 lut 2014

Do góry
wizytówka rodzi sie w bulach
Wizytówka - Any ogrod mały czyli wygrana walka z ugorem 12:07, 17 lut 2014

Do góry
Lato

czerwiec-sierpień

Wizytówka - Any ogrod mały czyli wygrana walka z ugorem 12:07, 17 lut 2014

Do góry

Wizytówka - Any ogrod mały czyli wygrana walka z ugorem 11:58, 17 lut 2014

Do góry
Mój ogród jest mały i młody-chciałoby się powiedzieć jak ja . Pierwsze pojedyncze roślinki zostały wsadzone jesienią 2010r, by wiosną 2012 wszystko zacząć od początku....

Wiadomo, że ogród to dzieło nieskończone...więc działam dalej.

Wiosna MARZEC-MAJ

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:55, 17 lut 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Jak miło
Skłamałabym gdybym powiedziała że czasami mam ochotę wyjść i nie wrócić gdy w domu wrzawa... ale jak sobie przypomnę miałam podobnie gdy był tylko najstarszy. Z drugiej strony gdy sporadycznie rozstaje się z dziećmi i jak tylko mija dzień to sobie myślę jaka okropna cisza...

Podpisuję się obiema rękami! Czasem drzemie we mnie chęć mordu (uśpiona...) zwłaszcza przed miesiączką.. hahaha.
No i moje dzieci są ciągle jeszcze "wszystkie naraz" takie małe i ciągle mnie potrzebują, a słowo Mama jest nagminnie nadużywane.

A co ćwiczysz, bo nie doczytałam...? Ciekawam, bo ja sama zabrałam się za siebie i ćwiczę
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:03, 17 lut 2014

Do góry
Ana_art upewnij się czy kiedyś ta droga nie będzie asfaltowana/poszerzana/brukowana lub czy nie powstanie chodnik. Bo zrobisz piękną rabatę, wydasz pieniądze a to wszystko zostanie zniszczone. Ja mam podobną sytuację ale zakładam, że za jakiś czas może powstać chodnik. Wsadziłam więc tylko jałowce na zmianę z irgami i berberysami- jak sięokazę, że coś będzie z drogą robione to mi nie będzie żal.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 23:37, 16 lut 2014

Do góry
nasadzenia maja być wzdłuż ogrodzenia właśnie, ruch samochodowy u nas niewielki, droga wspólna sąsiedzka, bardziej obawiam się biegających psów niż aut
Boćkowe perypetie ogrodkowe 23:31, 16 lut 2014

Do góry
Kasiek napisał(a)
Gosiu, czyli co? pokochac kopczyki czy pozwolic aby robale nam wszystko zjadly ?
chyba nie ma cudownego środka i tak źle i tak niedobrze ..
Boćkowe perypetie ogrodkowe 23:09, 16 lut 2014

Do góry
Kurcze a ja chyba muszę wyciąć miskanty w tym tygodniu bo mi tulipy wyłażą i potem nie wleze na rabatę (szczególnie brzozową) bo tam tulip koło tulipa i pomiędzy trawami. Co robić, co robić. Wypadałoby ciąć te trawy ale jakoś się bojam...
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 22:58, 16 lut 2014

Do góry
przekopiuje od siebie zwątku tutaj, każda propozycja mile widziana

moje plany, chciałam zagospodarować wąski pasek przy ogrodzeniu. Do bramy jest ok 20 metrów długości, szerokość ok 70cm Myślałam o wiśniach umbrach, ale musiałabym się ostro nakombinować. Płot tak jak działka ma spadek i wiśnie z takim spadkiem raczej nie wylądały by ciekawie, musiałabym szukać różnej wysokości by tworzyły jeden poziom.... jak myślicie co tu dać by ładnie wyglądało ( w okolicy biegają dwa psy sąsiadów)? myślałam też o trawach i czymś kwitnącym...

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:56, 16 lut 2014

Do góry
wróciłam z kina polecam film o Kuklińskim, super! A teraz idę na spotkanie z Ewą, później poczytam resztę
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:54, 16 lut 2014

Do góry
noemi napisał(a)
U mnie w okolicy przy ogrodzeniach ładnie się prezentują :

jedna opcja , pas berberysów , równo przyciętych w żwirku

druga opcja , pas ogników z czerwonymi kuleczkami prowadzonych na płasko , są tak równiutko przycięte, wygląda to bardzo ładnie,

Ana , jak będziesz chciała , zrobię fotke

poproszę
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:25, 16 lut 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

to muszę upolować gdzieś u nas. Po ile kupowałyście je na giełdzie?

Mniejsze były po 8 , z dużymi kwiatami i większe po 12 i 13 zl. Warto było bo naprawdę dorodne sadzonki i zdrowiuteńkie.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:52, 16 lut 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

W gruncie długo, nawet ok miesiąca. Z białych robią się seledynowei i to pieknie wygląda.

to muszę upolować gdzieś u nas. Po ile kupowałyście je na giełdzie?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:49, 16 lut 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
ciemierniki jak długo kwitną?

W gruncie długo, nawet ok miesiąca. Z białych robią się seledynowei i to pieknie wygląda.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies