Dzisiaj wróciłam do domu jeszcze za dnia i pierwsze kroki skierowałam do ogrodu W dodatku dziś było tak pięknie, słonecznie, powietrze pachniało już wiosną, że naprawdę poczułam wielką tęsknotę za ogrodem. Wcześniej byłam zajęta innymi sprawami i tak jakoś zleciało, że nawet specjalnie nie myślałam o ogrodzie. Ale teraz już mnie korci, żeby coś pogrzebać w ziemi. Jednak zdecydowanie jeszcze za wcześnie.
Buziaki dla Ciebie i pozdrowienia dla Twojej wspaniałej piąteczki
jak sobie zrobimy to będzie póki co nie widzę by któremuś z sąsiadów zależało na wyłożenie po kilku tysi na drogę, zatem zostanie tak jak jest. Wzdłuż części płotu mam wysypany kamyk, ale przerastają go chwasty, które nazbyt efektownie nie wyglądają....
Mój ogród jest mały i młody-chciałoby się powiedzieć jak ja . Pierwsze pojedyncze roślinki zostały wsadzone jesienią 2010r, by wiosną 2012 wszystko zacząć od początku....
Wiadomo, że ogród to dzieło nieskończone...więc działam dalej.
Podpisuję się obiema rękami! Czasem drzemie we mnie chęć mordu (uśpiona...) zwłaszcza przed miesiączką.. hahaha.
No i moje dzieci są ciągle jeszcze "wszystkie naraz" takie małe i ciągle mnie potrzebują, a słowo Mama jest nagminnie nadużywane.
A co ćwiczysz, bo nie doczytałam...? Ciekawam, bo ja sama zabrałam się za siebie i ćwiczę
Ana_art upewnij się czy kiedyś ta droga nie będzie asfaltowana/poszerzana/brukowana lub czy nie powstanie chodnik. Bo zrobisz piękną rabatę, wydasz pieniądze a to wszystko zostanie zniszczone. Ja mam podobną sytuację ale zakładam, że za jakiś czas może powstać chodnik. Wsadziłam więc tylko jałowce na zmianę z irgami i berberysami- jak sięokazę, że coś będzie z drogą robione to mi nie będzie żal.
nasadzenia maja być wzdłuż ogrodzenia właśnie, ruch samochodowy u nas niewielki, droga wspólna sąsiedzka, bardziej obawiam się biegających psów niż aut
Kurcze a ja chyba muszę wyciąć miskanty w tym tygodniu bo mi tulipy wyłażą i potem nie wleze na rabatę (szczególnie brzozową) bo tam tulip koło tulipa i pomiędzy trawami. Co robić, co robić. Wypadałoby ciąć te trawy ale jakoś się bojam...
przekopiuje od siebie zwątku tutaj, każda propozycja mile widziana
moje plany, chciałam zagospodarować wąski pasek przy ogrodzeniu. Do bramy jest ok 20 metrów długości, szerokość ok 70cm Myślałam o wiśniach umbrach, ale musiałabym się ostro nakombinować. Płot tak jak działka ma spadek i wiśnie z takim spadkiem raczej nie wylądały by ciekawie, musiałabym szukać różnej wysokości by tworzyły jeden poziom.... jak myślicie co tu dać by ładnie wyglądało ( w okolicy biegają dwa psy sąsiadów)? myślałam też o trawach i czymś kwitnącym...