a seslerię dajesz tyle, czy po całości?
Mnie się te jajka podobają- dałabym je przy kulce a resztę zasadziłabym seslerią- efekt byłby fajny.
Znowu Ci mieszam.
tak jak posatwiłaś tez jest dobrze
kwiatek jak wyżej na fotce- taki zielony, potem jasny.
Mnie pytasz o sklep, czy Tosię?
ja nie mam namiaru, mogę jesienią Ci sadzonek posłać jak się przypomnisz. Albo i teraz nawet.
Ale wszytsko idzie w górę ( i bna boki)!
Montany wielkie, graby też nie próżnują.
I podjazdowa rabata dojrzała pięknie.
Koło tarasu bardzo ładnie- już duże rośliny, ślicznie to wyszło.
U mnie irysy trawolistne okazauja pierwsze kwiaty. A Twoje?
Wg mnie u pana Trwki jest pomyłka w opisie- foty sa seslerii ehuflera, a przysłał Ci skalną - to rasowa skalna ( zakwita zielono i tylko tak, później , w kwietniu)
moja skalna:
heuflera:
w marcu- przycięta
i w kwietniu jak wyjdzie z czarnego kłosa
Co do red Barona- nie jestem pewna tego białego żwirku- kontrast będzie bardzo duży- wg mnie zbyt duży. Może szary czy grafotowy żwirek. Albo depełnij na ten rok jednorocznymi- może szałwią omączoną, a w nastepnych latach juz sie zagęści Imperata
Piękna ta Magnolia
świetna metamorfoza, dąbrówkę rozłogowa lubię choć nie lubię jej podatności na mączniaka. Gratuluję następnej setki ...pędzisz niesamowicie !!!
Magnolia YR kwitnie bardzo krótko. I pod tym względem jest najgorsza ze wszystkich jakie mam. Nigra zaczęła podobnie i cała jeszcze w kwiatach, a Yeloww River już zapomniałam że kwitła.
Poszukaj nazw, bo ja nie mogę znaleźć ani fotek z nazwami z aparatu (a robiłam na pewno)
Te kupowałyśmy u Bogdzi (mikrusy, a były i chyba większe)
Tez bym miała dość, gdyby spacerowały po ścianach domu. Zawsze bym się zastanawiała, czy do sypialni przez okno nie wejdą, brrr. Wolę kwiotki
Moja magnolia Spectrum kwitnie. Moje drzewko ma aż 3 kwiatki