Witam. Zastanawiam się nad szpalerem wzdłuż ogrodzenia ze śliwy nigra lub pissardi. Panele mają po 125 cm szerokości i 2,2 m wysokosci, więc drzewka byłyby co 250 cm. Pomiędzy nimi chciałabym wsadzić hortensje moze trochę funkcji i turzyce. Mam do przesadzanie dwie Vamilla fraise i dwie phantom.
Czy nie będzie zbyt ciemno i ciężko? Rozważam jeszcze zamiast nigdy wiązy holenderskie lub wiśnie amonogawa o bardziej podłużny pokroju. Drzewka będę przycinać żeby nie rosły większe niż na 4 m.
Mnie się też podobało tylko, za krótko. Myślałam, że się spóźniłam tak szybko to zleciało. Jak puściłam tv bo nie wiedziałam na którym kanale pstrykam już leci film myślałam że za późno. A tu się okazało, że to początek stracilam kilka sekund.
Tak to jest kręcą kilka godzin a 10 min filmu.
Dorotka już masz spokój ogród nagrany i pokazany.
Dorotko wszystkiego dobrego w Nowym Roku. Najwięcej zdrowia, siły i pogody ducha. Co sobie życzysz aby spadało z niebo ku twojej radości.
Jolu, Renatko, Gosiu, Beatko, Eliso, Sylwio, Edytko, Magdo, Ewo, Dorotko dziękuję Wam za miłe słowa.
Jak zwykle zimą zapadłam w półsen, mój rok zacznie się dopiero w marcu. Póki co mój organizm podtrzymuje tylko funkcje życiowe, na nogi, ręce i nos szkoda mu energii, toteż kocyk moim przyjacielem jest. I książki
Wczoraj było pięknie w ogródku. Mam dowody i Wam dedykuję tę sesję.
Życzę wszystkiego dobrego w 2021 i idę zobaczyć co u Was.
Wszystkim gościom życzę w Nowym Roku 2021 zdrowia, szczęścia, samych dobrych dni, świętego spokoju, powrotu do normalności i radości z prostych, codziennych spraw