Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Martka 20:28, 21 maj 2021

effka napisał(a)
patrzę a jakiś przystojniak wynosi klona Aureum i podeszłam chcąc zagadać (jak to ja, a trzeba dodać, że byłam bez okularów), że wybrał najładniejszy egzemplarz, podchodzę, patrzę a to mój małżonek drogi klona wynosi.

masz oko do przystojniaków i klonów super, uśmiałam się i ja
nicol21 21:21, 21 maj 2021

Cudne widoki. udanego odpoczynku!

Dolnyśląsk jest wielki, ale czy przypadkiem nie znasz jakiś fajnych sklepów ogrodniczych gdzieś w okolicy Złotoryi albo Wrocka od strony Złotoryi?! Dla koleżanki pytam
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Magleska 21:47, 21 maj 2021

Ewa kolejny śliczny klonik do kolekcji
fajnie mieć razem wspólną pasję

i w pięknym miejscu odpoczywasz
oliwka 22:46, 21 maj 2021

effka napisał(a)

No i Marta wykrakałaś A najlepsze jest to, że idę z tymi moimi bambusami żeby je postawić na wózku, patrzę a jakiś przystojniak wynosi klona Aureum i podeszłam chcąc zagadać (jak to ja, a trzeba dodać, że byłam bez okularów), że wybrał najładniejszy egzemplarz, podchodzę, patrzę a to mój małżonek drogi klona wynosi. Uśmiałam się na maxa

Skąd ja znam tę historię z cyklu "a byłam akurat bez okularów"
Ale ja na szczęścia meza swego poznaję po chodzie
sylwia_slomc... 23:01, 21 maj 2021

effka napisał(a)
I na koniec ciekawostka sąsiedzka zza płota (ogród zakładany przez firmę...) Dziewczyny jak u mnie były, oczom nie mogły uwierzyć.
Szmata, kilka azalii, kosodrzewin, jabłuszek rajskich (swoją drogą bardzo mi się spodobały) i gruba kasa poszła. Na to przyjdą tony kamienia.

Szkoda mi roślin ale nie będę nikogo pouczać bo wrogów nie potrzebuję, w sumie i tak sie cieszę, że przeynajmniej za płotem coś bedzie rosło. Rajskie jabłuszka posadzone pomiędzy moimi śliwami więc będzie fajnie.

U nas już drugi raz widzę coś podobnego i krew mnie zalewa jak naciągają ludzi takie pseudo ogrodnicze firmy
U sąsiadki jak robili od razu poleciałam Jej powiedzieć co do przerobienia i żeby Się nie dawała wyrolować i przerobili. A teraz obserwuje jak trzydziestoletnim swierkom nawalili na korzenie 20 cm ziemi, nakryli to plastikowa mata, zasypali korą w kilka dziur wsadzili tuje, derenie i jakiegoś marnego iglaka. Masakra jakaś
eVka 09:25, 22 maj 2021

Martka napisał(a)

masz oko do przystojniaków i klonów super, uśmiałam się i ja

Haha, najwidoczniej.
eVka 11:56, 22 maj 2021

nicol21 napisał(a)
Cudne widoki. udanego odpoczynku!

Dolnyśląsk jest wielki, ale czy przypadkiem nie znasz jakiś fajnych sklepów ogrodniczych gdzieś w okolicy Złotoryi albo Wrocka od strony Złotoryi?! Dla koleżanki pytam

Dziękuję
Cudnie jest, widoki wspaniałe ale... No właśnie pogoda, deszczowo dzisiaj iz chłodno dlatego Polska fajna ale tylko na weekendy, na dłuższe wyjazdu tylko ciepłe kraje. Już czekamy do wakacji i przygodo witaj!!!

Szkółki które znam i polecam to Kaczergis na Bielanach Wrocławskich, Stefanogród w Jugowcu, Miejski w Źródłach. Musisz sprawdzić na mapie gdzie są.

eVka 11:59, 22 maj 2021

Magleska napisał(a)
Ewa kolejny śliczny klonik do kolekcji
fajnie mieć razem wspólną pasję

i w pięknym miejscu odpoczywasz

Dzięki Magda, rzeczywiście mała kolekcja się robi : Bloodgood, Nicholsonii, Sangokaku, Trompenburg, Green Thumb North Carolina no i Shirasawy Aureum.
Bardzo się cieszę, że mąż załapał bakcyla, wlasnie jedziemy do szkółki Grochowskich w Radkowie.

Pozdrawiam!
eVka 12:00, 22 maj 2021

oliwka napisał(a)

Skąd ja znam tę historię z cyklu "a byłam akurat bez okularów"
Ale ja na szczęścia meza swego poznaję po chodzie

Hahaha, no uśmiałam setnie, ja też poznaję mojego po chodzie ale był w klonowy buszu i ledwo było go widać
SlonecznyOgrod 12:16, 22 maj 2021

effka napisał(a)
I na koniec ciekawostka sąsiedzka zza płota (ogród zakładany przez firmę...) Dziewczyny jak u mnie były, oczom nie mogły uwierzyć.
Szmata, kilka azalii, kosodrzewin, jabłuszek rajskich (swoją drogą bardzo mi się spodobały) i gruba kasa poszła. Na to przyjdą tony kamienia.

Szkoda mi roślin ale nie będę nikogo pouczać bo wrogów nie potrzebuję, w sumie i tak sie cieszę, że przeynajmniej za płotem coś bedzie rosło. Rajskie jabłuszka posadzone pomiędzy moimi śliwami więc będzie fajnie.

To samo mówiłam o którym odcinku Mai...
Nie chodzi o ludzi amatorów którzy gdzieś widzieli i próbują, a o projektantów, którzy z dumą takie coś wykonują.

Najważniejsze jednak, że my idziemy w dobrą stronę

Miłego odpoczynku dla Was pogoda nie rozpieszcza, ale trochę można się rozerwać