Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 22:20, 21 maj 2021

Brzozowadziewczyna napisał(a)

Ja to mam ciarki, (z natury dość empatyczna jestem), więc wyobrażam sobie Ciebie przy tej robocie i podziwiam z całego serca! Efekt świetny. I tak myśląc o tych obrzeżach, to można by "zgubić" przejście od krawężników do miejsca bez nich jakimiś trawami i paprociami (ładnie rozkłada się czerwonozawijkowa) wylewającymi się na krawężnik, a potem te same lub podobne niech się wylewają spoza płyt w miejscach gdzie już krawężnika nie ma. Nie wiem, czy zrozumiale napisałam

Nie bądź zbyt empatyczna bo się zmęczysz i nie wystarczy ci sił na własny ogród A niedługo chcemy podziwiać efekt twoich wysiłków
Co do zgubienia przejść między rabatą z obrzeżem i bez, to w sezonie nie jest to problem, bo tak jak piszesz, bardzo klarownie, można to zrobić roślinami. Mam w tym celu, brzegi obsadzone trawami i żurawkami. Chodzi mi bardziej o ten czas, gdy rośliny nie zasłonią. Musi to mieć sens. Mam takie miejsca że obrzeże dochodzi do drzewa, które jest w jego linii. I myślałam że to dobry moment, żeby zakończyć, żeby za drzewem już nie kontynuować obrzeża. Będzie to naturalne przejście, bez tzw ostrego końca. Zobaczymy jak wyjdzie w praniu.
Tymczasem trochę ogrodu i aż wstyd mi jak wspomnę jakie zdjęcia ty wstawiasz ale nie mam wyjścia...

April 22:34, 21 maj 2021

mrokasia napisał(a)

To tak jak ja swojego upitolonego Sangokaku. Codzienne chodzę go odwiedzać i sprawdzić ile urósł .

He he he, chciałabym to zobaczyć . Zaraz sobie znajdziesz nową robótkę.

Widzisz, bo my jako mamy, których synkowie się wyprowadzili, potrzebujemy się o coś troszczyć Chociażby gadać do klonów. Dobrze że sąsiadów mam daleko, nie pomyślą że sfiksowałam
Co do wynajdowania sobie zajęcia, ja nie mam problemów z położeniem się na leżaku i delektowaniem się słońcem To moje uzależnienie
Ale żeby ciebie nie zawieźć, leżąc, pomyślę czym by się tu dalej zająć

Kaliny zaczynają kwitnąć

Inne kwiatki też zakwitły. Przodem

Tyłem...

To się nazywa parcie na szkło.

April 22:48, 21 maj 2021

Alija napisał(a)
A ja wrócę jeszcze do Twojej ścieżki w lesie, bardzo, bardzo mi się podoba.
Myślałam o czymś podobnym u mnie pod sosnami, tylko nie tak od linijki, bo u mnie bardziej dziko i bez kancików. Jakby co to trochę zgapię, mogę?
Pozdrawiam!

Zgapiaj do woli. Aż jestem ciekawa jak można takie płyty położyć nie "od linijki"

Nowa roślina u mnie, wielosił. Jestem zaskoczona, jak bardzo pasuje do leśnych klimatów. Wcześniej jej nawet nie rozważałam. Ale Ania Kwartet ma siłę perswazji. Prawdę mówiąc, nawet mnie nie musiała długo namawiać

April 22:58, 21 maj 2021

A, i jeszcze jedno, Kasya, jesteś? To dla ciebie. Elizabeth zaszczyciła mnie czterema kwiatkami na samym dole krzewu Są cudne.

No i weź tu człowieku zrób zdjęcie jak tło jest wiecznie rude. Tu kompozycja z kocim ogonem. Chłopak wyraźnie czuł się niedoceniony. Niemal połowę zdjęć mam z namolnym sierściuchem. Jak nie w całości to przynajmniej w części

Agatorek 23:52, 21 maj 2021

No nie mam pojęcia, dlaczego ze wstydem wstawiałas te zdjęcia. Ogród boski, model też boski .
I cudowna magnolia
Kasia_CS 01:13, 22 maj 2021

Boskie rudaski we wspaniałych okolicznościach przyrody jest cudownie!!!
Kasya 05:32, 22 maj 2021

April napisał(a)
A, i jeszcze jedno, Kasya, jesteś? To dla ciebie. Elizabeth zaszczyciła mnie czterema kwiatkami na samym dole krzewu Są cudne.

No i weź tu człowieku zrób zdjęcie jak tło jest wiecznie rude. Tu kompozycja z kocim ogonem. Chłopak wyraźnie czuł się niedoceniony. Niemal połowę zdjęć mam z namolnym sierściuchem. Jak nie w całości to przynajmniej w części

No właśnie !
Nie mogłam uwierzyć jak mówiłaś ze same liście, te paki były dla mnie kwiatowe
Super !
Niech ładnie rosnie
Gosiek33 05:50, 22 maj 2021

April napisał(a)

Zgapiaj do woli. Aż jestem ciekawa jak można takie płyty położyć nie "od linijki"

Nowa roślina u mnie, wielosił. Jestem zaskoczona, jak bardzo pasuje do leśnych klimatów. Wcześniej jej nawet nie rozważałam. Ale Ania Kwartet ma siłę perswazji. Prawdę mówiąc, nawet mnie nie musiała długo namawiać

Niezwykły widok w lesie

April napisał(a)

genialne zdjęcia z rudymi albo rudym

Jeszcze namawiałabym Cię na taką niby żurawkę - tolmiea się nazywa. Do cienia znakomita. Wstawiłam aktualne zdjęcie
April 06:11, 22 maj 2021

Agatorek napisał(a)
No nie mam pojęcia, dlaczego ze wstydem wstawiałas te zdjęcia. Ogród boski, model też boski .
I cudowna magnolia

Tu nie chodzi o ogród, on się nawet broni. Model no cóż, klasa sama w sobie Chodzi o to że ciągle robię zdjęcia telefonem, na chybcika, nawet nie mam kiedy ich przebierać, wrzucam niemal jak leci. Zdecydowanie ta część mojej aktywności wymaga dopracowania.
Magnolia malutka ale podobno szybko rośnie. Ważne że ma już pierwsze kwiaty, jak na razie cały czas od góry otwierała liście. Dopiero cztery dolne pąki okazały się kwiatowymi. Jak dala mnie, dobry początek

A tu jeszcze jedna modelka. Niestety w przeciwieństwie do rudego, mój biszkopcik jest zmanierowany i długo trzeba namawiać na sesję

wielosił

Zakwita dereń kanadyjski

Buczek Purple Fountaine zaczyna w końcu łapać purple...

Kasya 06:15, 22 maj 2021

Taki masz sielankowy, wakacyjny klimat w ogrodzie, aż się prosi o hamaczek i „nicnierobienie „
Te inne kwiatki bardzo lubie
Wielisila znowu mam bo juz mi 2 x zginął, nie wiem co mu nie pasuje...a ja tak lubie te niebieskie kwiatki
Czy ten twój taki fioletowy czy tak wyszło ?