Jadziu cytrynki niestety prawie wszystkie się przypalają, ja obserwuje kąty ogrodu i czy czasem jakiś krzaczek na rabacie nie rzuca więcej cienia tam wsadzam cytruska.
Bogdziu bardzo miło, że czytasz i również pozdrawiam
Luki, a masz może zdjęcia swojej Creme Brulee? Sprawdzała w bazie u Igora i Piterka i są tam tak różne zdjęcia, że faktycznie moje to może być nie ona (jeszcze jutro dla pewności sprawdzę znacznik, ale na 99% kupiłam jako CB, to jej pierwszy sezon u mnie, więc zobaczę jak się zmieni po zimie). Liście niby kształtem podobne, ale kolory już ciut inne. Dzięki za zwrócenie mi na to uwagi
Pozdrawiam
Fire Alarm rośnie w jednej w gorszych ziem w moim ogrodzie, ale dała sobie radę
W moich notatkach wyszperałam, że Creme Brulee kupiłam w Melonie w Warszawie, więc nawet nie porównywałam ze zdjęciami, ale zaraz podrzucę Igorowi do identyfikacji.
Pozdrawiam
Witaj Jadziu w moich skromnych progach Zurawki bardzo lubie, bawie się w początki kolekcjonowania.
Żurawki wcale nie potrzebują tyle cienia, u mnie wiekszośc rośnie w słońcu, a niektóre nawet na patelni i chyba widać, że jakoś rosną. Podstawa wilgotne podłoże
Powycinać, same nie odpadną. Chyba, że sie podobają, ale nie są raczej atrakcyjne
Oczywiście żurawki mogą się rozsiewać jeżeli nie są wyściółkowane, ale to zabawa dla bardzo wytrwałych..... pikowanie itd
Luki, pewien ogrodnik zdradził mi, jeszcze niedojrzałej, nieradzącej sobie z gliną i chwastami lebiodzie, że najpierw trzeba glinę przekopać, dodać piasku, zasiać gorczycę, potem przekopać i dopiero sadzić, to moja pierwsza lekcja życia jak kupowałam 70szt cisa na żywopłot u niego po 25 zł za szt. 5 lat temu, ale to cenna wskazówka
Dzięki Igor sporo odmian przedmną, ale na wszystko przyjdzie czas. W przyszłym roku obwódki będą prawie na każdej rabacie, gdzieś trzeba sadzić
Hortensje raczej zamówie przez internet, gdybym chciał konkretne odmiany kupić w szkółkach musiałbym cały śląsk zwiedzić.
Oj do Krzywaczki mam 150km, za daleko słyszałem o tej szkółce i ma dobre opinie, ale taki wyjazd musiałby być ' po drodze'. Gdybym planował duże zakupy to żaden problem, ale po jedną rośline nie za bardzo.
Też zaryzykuje ale przez all.... zobaczymy czy się opłaci. Szkoda, że Fl... mające tak dobre opinie nie podchodzi starannie do kupowanych odmian tym bardziej w większych ilościach. Niestety to są uroki kupowania przez internet i trzeba się z tym jednak liczyć.
O zdjęcia dawno nie było. Wrzosy pięknie kwitną. Hortensje bardzo ładnie urosły, już sobie wyobrażam jak pięknie się rozrosną w przyszłum roku. A co słychać przy tarasie
Jestem wprost zachwycony uwielbiam takie historie i przemiany. Piękne rabat, bukszpanowe obwódki, hortensje
Zauważyłem wielką rabate z liliowcami, domagam się zdjeć z kwitnienia musi być zjawiskowo....
Zostane na dłużej podziwiać i czekam na kolejne zdjęcia.
mnie też i nawet nie mówię w domu ile jest cebul w piwnicy ale mój M wiosną jęczał że tylko krokusy i tulipany mamy to teraz będą i narcyzy, i szachownice, i irysy
Ogród jak zawsze piękny
Te ilości cebulowych zaczynają mnie przerażać ja wczoraj znowu dokupiłem tulipanów, ale teraz to nawet 10% twoich zakupów, a i tak nie wiem kiedy posadze Podziwiam i będzie co podziwiać wiosną