Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:26, 27 wrz 2013

Do góry
Welka napisał(a)
Luki, a masz może zdjęcia swojej Creme Brulee? Sprawdzała w bazie u Igora i Piterka i są tam tak różne zdjęcia, że faktycznie moje to może być nie ona (jeszcze jutro dla pewności sprawdzę znacznik, ale na 99% kupiłam jako CB, to jej pierwszy sezon u mnie, więc zobaczę jak się zmieni po zimie). Liście niby kształtem podobne, ale kolory już ciut inne. Dzięki za zwrócenie mi na to uwagi
Pozdrawiam

Tyle wiem na pewno, że Creme Brule nie ma marmurku na liściach, wiosną jest bardzo jasna, a na jesień brązowieje.
W dwóch miejscach ogrodu:

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:21, 27 wrz 2013

Do góry
Jadziu cytrynki niestety prawie wszystkie się przypalają, ja obserwuje kąty ogrodu i czy czasem jakiś krzaczek na rabacie nie rzuca więcej cienia tam wsadzam cytruska.

Bogdziu bardzo miło, że czytasz i również pozdrawiam
Moje zmagania ogrodowe 21:19, 27 wrz 2013

Do góry
Igor będzie wiedział bo ja nie jestem pewny, mam kilka typów, ale przy każdym coś mi nie pasuje
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:16, 27 wrz 2013

Do góry
Świetne zdjęcia robisz Sebek
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:10, 27 wrz 2013

Do góry
Luki, a masz może zdjęcia swojej Creme Brulee? Sprawdzała w bazie u Igora i Piterka i są tam tak różne zdjęcia, że faktycznie moje to może być nie ona (jeszcze jutro dla pewności sprawdzę znacznik, ale na 99% kupiłam jako CB, to jej pierwszy sezon u mnie, więc zobaczę jak się zmieni po zimie). Liście niby kształtem podobne, ale kolory już ciut inne. Dzięki za zwrócenie mi na to uwagi
Pozdrawiam
Moje zmagania ogrodowe 20:58, 27 wrz 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Piękne i zdrowe żurawki, twoja Fire Alarm mocno się rozrosła, moja troszke mniejsza wydaje mi się, że twoja Creme Brule to nie Creme Brule

Fire Alarm rośnie w jednej w gorszych ziem w moim ogrodzie, ale dała sobie radę
W moich notatkach wyszperałam, że Creme Brulee kupiłam w Melonie w Warszawie, więc nawet nie porównywałam ze zdjęciami, ale zaraz podrzucę Igorowi do identyfikacji.
Pozdrawiam
Moje zmagania ogrodowe 20:34, 27 wrz 2013

Do góry
Piękne i zdrowe żurawki, twoja Fire Alarm mocno się rozrosła, moja troszke mniejsza wydaje mi się, że twoja Creme Brule to nie Creme Brule
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 16:26, 27 wrz 2013

Do góry
Witaj Jadziu w moich skromnych progach Zurawki bardzo lubie, bawie się w początki kolekcjonowania.
Żurawki wcale nie potrzebują tyle cienia, u mnie wiekszośc rośnie w słońcu, a niektóre nawet na patelni i chyba widać, że jakoś rosną. Podstawa wilgotne podłoże
Żurawka - Heuchera 16:18, 27 wrz 2013

Do góry
Powycinać, same nie odpadną. Chyba, że sie podobają, ale nie są raczej atrakcyjne
Oczywiście żurawki mogą się rozsiewać jeżeli nie są wyściółkowane, ale to zabawa dla bardzo wytrwałych..... pikowanie itd
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:21, 26 wrz 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Twoje byliny rosną chyba na sterydach Każda wyrośnięta pięknie kwitnąca, języczki olbrzymie

Luki, pewien ogrodnik zdradził mi, jeszcze niedojrzałej, nieradzącej sobie z gliną i chwastami lebiodzie, że najpierw trzeba glinę przekopać, dodać piasku, zasiać gorczycę, potem przekopać i dopiero sadzić, to moja pierwsza lekcja życia jak kupowałam 70szt cisa na żywopłot u niego po 25 zł za szt. 5 lat temu, ale to cenna wskazówka
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:45, 26 wrz 2013

Do góry
Twoje byliny rosną chyba na sterydach Każda wyrośnięta pięknie kwitnąca, języczki olbrzymie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:42, 26 wrz 2013

Do góry
Dzięki Igor sporo odmian przedmną, ale na wszystko przyjdzie czas. W przyszłym roku obwódki będą prawie na każdej rabacie, gdzieś trzeba sadzić
Hortensje raczej zamówie przez internet, gdybym chciał konkretne odmiany kupić w szkółkach musiałbym cały śląsk zwiedzić.

Agania napisał(a)
Łukasz, czy daleko masz do Krzywaczki? Tam napewno znalazłbyś rozwiązanie, Buk Rohani super, klon japoński też super, w każdym razie wąsko-kolumnowe drzewko potrzebujesz, mój Rohani ma za mokro, rośnie, ale nie powiem, żebym go kochała, na glinie to on się męczy, a klony bezproblemo rosną, skoro u Ciebie piasek to ja bym wybrała Buka

Oj do Krzywaczki mam 150km, za daleko słyszałem o tej szkółce i ma dobre opinie, ale taki wyjazd musiałby być ' po drodze'. Gdybym planował duże zakupy to żaden problem, ale po jedną rośline nie za bardzo.

atena35 napisał(a)
Hortensje Limki kupowałam w internetowym f ...rini, ale nie polecam, bo pomieszane wysyłają.
Na 19 zamówionych Limek, mam 7. Reszta do identyfikacji

Też zaryzykuje ale przez all.... zobaczymy czy się opłaci. Szkoda, że Fl... mające tak dobre opinie nie podchodzi starannie do kupowanych odmian tym bardziej w większych ilościach. Niestety to są uroki kupowania przez internet i trzeba się z tym jednak liczyć.
Ogród Tosi 20:49, 26 wrz 2013

Do góry
Luki napisał(a)
O zdjęcia dawno nie było. Wrzosy pięknie kwitną. Hortensje bardzo ładnie urosły, już sobie wyobrażam jak pięknie się rozrosną w przyszłum roku. A co słychać przy tarasie

No, hej nie tak dawno
Na taras nie odwróciłam obiektywu. Jutro się poprawię
Póki co kawałek taki

Ogród Tosi 20:43, 26 wrz 2013

Do góry
O zdjęcia dawno nie było. Wrzosy pięknie kwitną. Hortensje bardzo ładnie urosły, już sobie wyobrażam jak pięknie się rozrosną w przyszłum roku. A co słychać przy tarasie
Wilcza Góra 20:02, 26 wrz 2013

Do góry
Jestem wprost zachwycony uwielbiam takie historie i przemiany. Piękne rabat, bukszpanowe obwódki, hortensje
Zauważyłem wielką rabate z liliowcami, domagam się zdjeć z kwitnienia musi być zjawiskowo....
Zostane na dłużej podziwiać i czekam na kolejne zdjęcia.
Dążenie do ideału, czyli trudna nauka pokory 16:22, 26 wrz 2013

Do góry
Bardzo nowocześnie Podoba mi się taki styl, czysto, elegancko i ze smakiem.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:48, 26 wrz 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Ogród jak zawsze piękny
Te ilości cebulowych zaczynają mnie przerażać ja wczoraj znowu dokupiłem tulipanów, ale teraz to nawet 10% twoich zakupów, a i tak nie wiem kiedy posadze Podziwiam i będzie co podziwiać wiosną
mnie też i nawet nie mówię w domu ile jest cebul w piwnicy ale mój M wiosną jęczał że tylko krokusy i tulipany mamy to teraz będą i narcyzy, i szachownice, i irysy
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:47, 26 wrz 2013

Do góry
Buka znalazłem dość blisko, ale hortensja tylko w szkółkach na południu, po jeden krzew ponad 100km dla mnie to za daleko
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:21, 26 wrz 2013

Do góry
Ogród jak zawsze piękny
Te ilości cebulowych zaczynają mnie przerażać ja wczoraj znowu dokupiłem tulipanów, ale teraz to nawet 10% twoich zakupów, a i tak nie wiem kiedy posadze Podziwiam i będzie co podziwiać wiosną
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:52, 25 wrz 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Nie masz się czym martwić, na dowód mamy twój ogród, który nie został dotknięty boomem budowlanym. Jeste piękny w każdym calu, a z takimi perełkami..... nie potrafie sobie nawet tego wyobrazić

dzięki Łukasz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies