Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje zmagania ogrodowe

Moje zmagania ogrodowe

Welka 20:58, 27 wrz 2013

Luki napisał(a)
Piękne i zdrowe żurawki, twoja Fire Alarm mocno się rozrosła, moja troszke mniejsza wydaje mi się, że twoja Creme Brule to nie Creme Brule

Fire Alarm rośnie w jednej w gorszych ziem w moim ogrodzie, ale dała sobie radę
W moich notatkach wyszperałam, że Creme Brulee kupiłam w Melonie w Warszawie, więc nawet nie porównywałam ze zdjęciami, ale zaraz podrzucę Igorowi do identyfikacji.
Pozdrawiam
Welka 21:00, 27 wrz 2013

Bogdzia napisał(a)

Dzięki za nazwę, muszę go poszukac bo bardzo mi się podoba.

Chyba jeden sprzedawca w intrernecie jeszcze go ma, jak coś to podam namiar, a jak będziemy gdzieś razem na spotkaniu to możesz liczyć na gałązkę.
Wykopy mnie tak nie przerażają jak czas, który ucieka a M nie ma kiedy się za to wziąć, ale damy radę.
Pozdrawiam
Welka 21:01, 27 wrz 2013

Kondzio napisał(a)
musisz być twarda i się nie pod dawać a my będziemy pocieszać hi hi hi

Coś Ty, ja tak łatwo się nie poddaję, nie jest to zbyt komfortowa sytuacja, ale teraz może być już tylko lepiej (oby)
Kondzio 21:03, 27 wrz 2013

Welka napisał(a)

Coś Ty, ja tak łatwo się nie poddaję, nie jest to zbyt komfortowa sytuacja, ale teraz może być już tylko lepiej (oby)
będzie będzie hi hi hi
Luki 21:19, 27 wrz 2013

Igor będzie wiedział bo ja nie jestem pewny, mam kilka typów, ale przy każdym coś mi nie pasuje
Mala_Mi 21:26, 27 wrz 2013

Acha..... trawa skoszona gnije.. i to mnie denerwuje.. na glinę ja używam ton piasku
A glinę mam w 100% wszędzie Kompostu nie kupi, a robiony głownie z trawy zgnił ... sama musiałam go przerzucić i zakopać, bo żaden chłop nawet na wsi nie chciał za żadne pieniądze tego zrobić... Wiec kilka metró sześciennych takeigo gnoju zakopałam w dołach... jak rołsinki korzonkami do tego dojda za jakiś czas to będę mieć giganty nie Rośliny
Welka 21:32, 27 wrz 2013

Kondzio napisał(a)
będzie będzie hi hi hi

Welka 21:32, 27 wrz 2013

Luki napisał(a)
Igor będzie wiedział bo ja nie jestem pewny, mam kilka typów, ale przy każdym coś mi nie pasuje

Już mu podesłałam i czekam co orzeknie
Pozdrawiam
Welka 21:37, 27 wrz 2013

asc napisał(a)
Acha..... trawa skoszona gnije.. i to mnie denerwuje.. na glinę ja używam ton piasku
A glinę mam w 100% wszędzie Kompostu nie kupi, a robiony głownie z trawy zgnił ... sama musiałam go przerzucić i zakopać, bo żaden chłop nawet na wsi nie chciał za żadne pieniądze tego zrobić... Wiec kilka metró sześciennych takeigo gnoju zakopałam w dołach... jak rołsinki korzonkami do tego dojda za jakiś czas to będę mieć giganty nie Rośliny

Piasek potrzebny do wykopu i M nawet wiaderka mi nie odda, a dzieciom z piaskownicy nie mam serca podbierać
Swój kompost sama przerzucam, ale nie są to jakieś olbrzymie ilości, bo daję radę tak z 4 razy w sezonie. Trawę najczęściej tak często kosimy, że M nie zbiera do kosza. Teraz nie była koszona prawie 2 tygodnie i bez kosza miałabym tydzień grabienia. Wizualnie to i tak okopy bardziej szpecą niz ta trawa, więc przymykam na nią oko, za miesiąc podrzucę miejscami kompost, w grudniu śnieg i jeszcze będę tęsknić za ta trawą
Pozdrawiam
Bogdzia 20:47, 28 wrz 2013

Pozdrówka zostawiam i miłej niedzieli życze.