Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Agania 20:45, 26 wrz 2013

Łukasz, czy daleko masz do Krzywaczki? Tam napewno znalazłbyś rozwiązanie, Buk Rohani super, klon japoński też super, w każdym razie wąsko-kolumnowe drzewko potrzebujesz, mój Rohani ma za mokro, rośnie, ale nie powiem, żebym go kochała, na glinie to on się męczy, a klony bezproblemo rosną, skoro u Ciebie piasek to ja bym wybrała Buka

atena35 20:54, 26 wrz 2013

Hortensje Limki kupowałam w internetowym f ...rini, ale nie polecam, bo pomieszane wysyłają.
Na 19 zamówionych Limek, mam 7. Reszta do identyfikacji
Luki 21:42, 26 wrz 2013

Dzięki Igor sporo odmian przedmną, ale na wszystko przyjdzie czas. W przyszłym roku obwódki będą prawie na każdej rabacie, gdzieś trzeba sadzić
Hortensje raczej zamówie przez internet, gdybym chciał konkretne odmiany kupić w szkółkach musiałbym cały śląsk zwiedzić.

Agania napisał(a)
Łukasz, czy daleko masz do Krzywaczki? Tam napewno znalazłbyś rozwiązanie, Buk Rohani super, klon japoński też super, w każdym razie wąsko-kolumnowe drzewko potrzebujesz, mój Rohani ma za mokro, rośnie, ale nie powiem, żebym go kochała, na glinie to on się męczy, a klony bezproblemo rosną, skoro u Ciebie piasek to ja bym wybrała Buka

Oj do Krzywaczki mam 150km, za daleko słyszałem o tej szkółce i ma dobre opinie, ale taki wyjazd musiałby być ' po drodze'. Gdybym planował duże zakupy to żaden problem, ale po jedną rośline nie za bardzo.

atena35 napisał(a)
Hortensje Limki kupowałam w internetowym f ...rini, ale nie polecam, bo pomieszane wysyłają.
Na 19 zamówionych Limek, mam 7. Reszta do identyfikacji

Też zaryzykuje ale przez all.... zobaczymy czy się opłaci. Szkoda, że Fl... mające tak dobre opinie nie podchodzi starannie do kupowanych odmian tym bardziej w większych ilościach. Niestety to są uroki kupowania przez internet i trzeba się z tym jednak liczyć.
atena35 21:49, 26 wrz 2013

Takie ryzyko przynajmniej nie były w wygórowanych cenach
Jadzia68 11:42, 27 wrz 2013

Witaj Łukasz, bardzo podoba mi się w Twoim ogrodzie. Widzę że lubisz byliny a chyba szczególnie żurawki. Ja też je uwielbiam, ale mam bardzo mało cienia to i żurawek niewiele
Luki 16:26, 27 wrz 2013

Witaj Jadziu w moich skromnych progach Zurawki bardzo lubie, bawie się w początki kolekcjonowania.
Żurawki wcale nie potrzebują tyle cienia, u mnie wiekszośc rośnie w słońcu, a niektóre nawet na patelni i chyba widać, że jakoś rosną. Podstawa wilgotne podłoże
Jadzia68 16:33, 27 wrz 2013

Wiem bo te które mam też rosną na patelni ale te wszystkie piękne seledynki i cytrynki się przypalają
Bogdzia 17:27, 27 wrz 2013

Systematycznie czytam choc nic nie piszę ale dzis sie ujawniam i pozdrawiam.
Welka 21:10, 27 wrz 2013

Luki, a masz może zdjęcia swojej Creme Brulee? Sprawdzała w bazie u Igora i Piterka i są tam tak różne zdjęcia, że faktycznie moje to może być nie ona (jeszcze jutro dla pewności sprawdzę znacznik, ale na 99% kupiłam jako CB, to jej pierwszy sezon u mnie, więc zobaczę jak się zmieni po zimie). Liście niby kształtem podobne, ale kolory już ciut inne. Dzięki za zwrócenie mi na to uwagi
Pozdrawiam
Luki 21:21, 27 wrz 2013

Jadziu cytrynki niestety prawie wszystkie się przypalają, ja obserwuje kąty ogrodu i czy czasem jakiś krzaczek na rabacie nie rzuca więcej cienia tam wsadzam cytruska.

Bogdziu bardzo miło, że czytasz i również pozdrawiam