Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 10:44, 26 wrz 2013

asc napisał(a)
Co fotka to ładniejsza.. tak masz ogród piękny o każdej porze roku.... gdyby nie zamiłowanie do bylinek.. to mogę mieć taki jak Twój
Leje deszcz to poszłam uporządkować cebule.. mam mniej a i tak myślę gdzie to wsadzić.. zwłaszcza, że mam dużo wykopanych..
Aniu przecież bylin u mnie sporo...biąrąc pod uwage wilkość ogrodu z cebulami poszalałam i mam nadzieję, że wiosną będę leżec na trawie i podziwiać Mam nadzieję że mi nic nie zje tych cebulek. w ogrodzie nie widze zadnych norek i korytarzy, a Leon mi na tarasie codziennie układa zwłoki nornic i myszy
ana_art 10:45, 26 wrz 2013

leon60 napisał(a)
A mnie to już słów zachwytu brakuje wszystko masz tak pięknie dobrane i skomponowane, że ogród nieustannie zachwyca formą i kolorem. To ogromna sztuka Teraz na Twoim płocie powiszę trochę
Nie wiś bo zaraz sąsiedzi zareagują wchodź, bramę otworzyłam
Matka 10:46, 26 wrz 2013

to w sumie ile tego dobrodziejstwa masz?liczyłaś?
ana_art 10:48, 26 wrz 2013

Luki napisał(a)
Ogród jak zawsze piękny
Te ilości cebulowych zaczynają mnie przerażać ja wczoraj znowu dokupiłem tulipanów, ale teraz to nawet 10% twoich zakupów, a i tak nie wiem kiedy posadze Podziwiam i będzie co podziwiać wiosną
mnie też i nawet nie mówię w domu ile jest cebul w piwnicy ale mój M wiosną jęczał że tylko krokusy i tulipany mamy to teraz będą i narcyzy, i szachownice, i irysy
ana_art 10:53, 26 wrz 2013

Zielona napisał(a)
Buuuuuu!!!!! jak żyć... Ana... jak żyć.... kiedy katujesz mnie takimi widokami dokładnie wtedy, kiedy pokazuję puste smutne, deszczowe rabaty.... Ech.... nacieszę oko, narysuję w głowie, a za rok na pewno co nieco już będzie i u mnie.

Czy Ty też kompostujesz u siebie ściagnięta darń i zielone odpadki?
Kochana u mnie do wiosny tamtego roku było puuuusto. Dużo darni wylądowało u mnie na rabacie gdzie teraz są vanilki bo było dziura po wyrównaniu terenu, później troche wylądowało tej darni w kompostowniku (mam dwa plastikowe), a to co już nie wchodzilo wylądowało na śmietniku....Późnym latem opróżniłam jeden kompostownik, kompost wylądował na rabacie z brzozami przy płocie.
ana_art 10:57, 26 wrz 2013

Bogda napisał(a)
dokładnie nie ale sądzę że mam w tej chwili do posadzenia ok 2tyś różnych cebul...
Joku 10:59, 26 wrz 2013

Aniu, masz przepiękny ogród. Zaglądam do ciebie na bieżąco, ale rzadko coś piszę.
atena35 11:00, 26 wrz 2013

ana_art napisał(a)
Dzięki za życzenia zdrowia, już jest lepiej... na weekend nadają słońce to może pójdę do ogrodu, sadzić cebule. Jako że uznalam że mam brak irysów, a wiosna wzdychałam do nich to zamówiłam i przy okazji domówiłam jeszcze kilka innych cebulek....
Irys harmony -150
angelique -100
ice cream -12
west point - 25
white winhg - 60
krokus pickwick - 100

nawet nie chcę liczyć ile mam cebul do posadzenia

Twoje drugie imię to Cebula???
Śliczne zdjęcia ze spaceru w szaliku ano_art_ystko
ana_art 11:02, 26 wrz 2013

atena35 napisał(a)

Twoje drugie imię to Cebula???
Śliczne zdjęcia ze spaceru w szaliku ano_art_ystko

hahha uśmiałam się
atena35 11:03, 26 wrz 2013

Bogda napisał(a)

Po co liczyć? I tak ma najwięcej