Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Luki 21:26, 27 wrz 2013

Welka napisał(a)
Luki, a masz może zdjęcia swojej Creme Brulee? Sprawdzała w bazie u Igora i Piterka i są tam tak różne zdjęcia, że faktycznie moje to może być nie ona (jeszcze jutro dla pewności sprawdzę znacznik, ale na 99% kupiłam jako CB, to jej pierwszy sezon u mnie, więc zobaczę jak się zmieni po zimie). Liście niby kształtem podobne, ale kolory już ciut inne. Dzięki za zwrócenie mi na to uwagi
Pozdrawiam

Tyle wiem na pewno, że Creme Brule nie ma marmurku na liściach, wiosną jest bardzo jasna, a na jesień brązowieje.
W dwóch miejscach ogrodu:

Welka 21:28, 27 wrz 2013

Jak pięknie się zmienia, zaraz podeślę Igorowi do identyfikacji. Dzięki
WilczaGora 22:27, 27 wrz 2013

Łukasz, wpadamy z tzw. "rewzyta" i pozdrawiamy serdecznie
od czerwca "podglądamy"Twoje poczynania i ślemy ukłony pełne podziwu !!!
tak trzymaj !!!
p.s. pamiętam o rabacie z liliowcami
jak tylko znajdę letnie zdjęcie, dam znać - słowo domorosłego harcerza
ewsyg 20:32, 28 wrz 2013

Łukasz ja część torebek na siłę otwarłam, ponieważ brała je jakaś choroba. Nasionka już były czarne
Luki 21:11, 28 wrz 2013

Jutro Ewo pozrywam wszystkie nasienniki bo już chyba same się nie otworzą, ale zbyt wiele tego nie będzie. Zastanawiam się czy już wysiać je do ziemi, czy czekać do stycznia i w domu wysiać tylko z tym troszkę więcej zachodu.

WilczaGora napisał(a)
Łukasz, wpadamy z tzw. "rewzyta" i pozdrawiamy serdecznie
od czerwca "podglądamy"Twoje poczynania i ślemy ukłony pełne podziwu !!!
tak trzymaj !!!
p.s. pamiętam o rabacie z liliowcami
jak tylko znajdę letnie zdjęcie, dam znać - słowo domorosłego harcerza

Bardzo mi miło, że oglądaliście moje poczynania ogrodowe i bardzo dziękuje za miłe słowa
Będę czekał cierpliwie na liliowce bo widoki muszą być imponujące
Luki 21:15, 28 wrz 2013

Nie pamiętam kiedy w tym roku tak długo pracowałem w ogrodzie. Efektów żadnych, ale kompostownik pełny Wiele roślin przesadzone do gruntowej przechowalni, w doniczkach strasznie mnie irytowały.
Posadziłem też kilkanaście bukszpanów i planuje wycinać i stworzyć kilka ciekawych form, za kilka lat może jakieś efekty będą

Jak to mówią najciemniej pod latarnią. Kupiłem przez all.. hortensje i okazało się, że moge je odebrać osobiście 15km od domu Teraz mam problem co posadzić na rabate po jałowcu Limelight, Polar Bear czy Vanille Fraise ??
Bardzo trudny wybór
malgorzata_s... 21:18, 28 wrz 2013

Oj te ogrodowe dylematy
Madzenka 21:53, 28 wrz 2013

Luki napisał(a)
Nie pamiętam kiedy w tym roku tak długo pracowałem w ogrodzie. Efektów żadnych, ale kompostownik pełny Wiele roślin przesadzone do gruntowej przechowalni, w doniczkach strasznie mnie irytowały.
Posadziłem też kilkanaście bukszpanów i planuje wycinać i stworzyć kilka ciekawych form, za kilka lat może jakieś efekty będą

Jak to mówią najciemniej pod latarnią. Kupiłem przez all.. hortensje i okazało się, że moge je odebrać osobiście 15km od domu Teraz mam problem co posadzić na rabate po jałowcu Limelight, Polar Bear czy Vanille Fraise ??
Bardzo trudny wybór

Vanilkę i źurawki georgia peach będzie pieknie.
Mala_Mi 10:05, 29 wrz 2013

Łukasz - na siatkę winobluszcz trójklapowy się nie nadaje!!! Posadziłam go sobie w 2009 roku..na całą siatkę od parkingu...... Zimą mi wymarzał... został sie tylko jeden i rośnie ładnie.... ale on nie umie piąć sie po siatce... i rośnie tylko po parkingu w poziomie.. wspina sie jedynie po słupku od ogrodzenia... po 4 latach udało sie mu wspiąć na dwóch słupkach do góry, ale zimą i tak wymrozi... pomagałam mu sie wspinać do góry i takie tam.. On nadaje sie na mury, ale nie na siatkę.

Ja mam Winobluszcz trójklapowy Veitchii.. sorki za zaśmiecanie wątku....

To samo napisałam i u Marzenki.
ewsyg 10:10, 29 wrz 2013

Łukasz, ja swoje wysieję do gruntu po przymrozkach. Poprzednie wysiewałam w lutym w domu, dużo nie wzeszło. Jeżeli w domu to myślę, że dopiero w kwietniu, kiedy dzień jest już trochę dłuższy i jest więcej słońca.