Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogród Sylwii od początku cz.II 22:50, 25 wrz 2013

Do góry
Nie masz się czym martwić, na dowód mamy twój ogród, który nie został dotknięty boomem budowlanym. Jeste piękny w każdym calu, a z takimi perełkami..... nie potrafie sobie nawet tego wyobrazić
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:44, 25 wrz 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Ojjj cudowna ta ściana, pomysł genialny. Już nie umiem doczekać się kiedy popłynie woda i roślinka zawita, donica przy ogrodzie zostanie obsadzona...... ale będzie pięknie, już jestem zachwycony

no to może już się nie będę nią martwić ? donica przy ogrodzie czeka na ziemię a ja na sobotę .... wspólnymi siłami rodziny będzie extra szybko
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:42, 25 wrz 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Może buk Rohan Obelisk?

Zobaczyłem i bardzo mi się podoba, tylko gdzie ja znowu go znajde, już hortensji Limelight nigdzie w moich okolicach brak w najbliższych szkólkach nie ma sprawdziłem... będzie problem...
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:35, 25 wrz 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Zrobiłem troszke porządku i wywaliłem konar jałowca, złączyłęm fale żurawek i teraz pojawia się problem. Dla zobrazowania:

Może buk Rohan Obelisk?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:17, 25 wrz 2013

Do góry
Danica i Golden Globe obecne też są piękne. Danusiu jak byś miałą chwilke wolnego czasu i zobaczyła mój haos rabatowy, nie wiem co posadzić na rabacie po jałowcu.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:14, 25 wrz 2013

Do góry
ewsyg napisał(a)
Domyślam się, gdzie byłeś na zakupach. Udało Ci się zebrać nasiona liliowców ?

Niestety chyba nic w tym roku z nasionek nie będzie, nasienniki się nie otwierają. Jeszcze troszke poczekam, ale nasiona będą zapewne słabe.
Tak dokładnie tam byłem na zakupach
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:13, 25 wrz 2013

Do góry
Pawlus napisał(a)
Mnie się wydaje, że brakuje tu czegoś wyższego-jakieś drzewko na pniu.

Też właśnie zastanawiam się nad posadzeniem jakiegoś drzewa, lub krzewu na pniu żeby górował na rabatą. Myślałem nad klonem, ale nie jestem przkonany.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:23, 25 wrz 2013

Do góry
Spotkanko na śląsku lub małopolsce jestem za
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:11, 25 wrz 2013

Do góry
Ojjj cudowna ta ściana, pomysł genialny. Już nie umiem doczekać się kiedy popłynie woda i roślinka zawita, donica przy ogrodzie zostanie obsadzona...... ale będzie pięknie, już jestem zachwycony
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:06, 25 wrz 2013

Do góry
Zrobiłem troszke porządku i wywaliłem konar jałowca, złączyłęm fale żurawek i teraz pojawia się problem. Dla zobrazowania:

Zawitała tam rozplenica Little Bunny.... nie umiałem się powstrzymać przed zakupem
Tyle jest miejsca, ok 2m szerokości i 70 głębokości zależy od miejsca.

Z dalszej perspektywy, na placki w trawie nie patrzeć, podjazd do garażu,kanalizacja w budowie itp

Winobluszcz kupiony czeka na wsadzenie.
Mam jeszcze takie rośliny, które mogłyby być wykorzystane, ale nie muszą:
-rozplenica 'Moudry'
-miskant 'Morning Light'
-liliowce
-kula bukszpanowa
-kostrzewa sina kilka sztuk,
-firletka,
i chciałbym posadzić hortensje, nie mam pojęcia jak to posadzić Proszę o jakieś porady.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:50, 25 wrz 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ha ha nie nawidzisz reklam a to mój chleb powszedni

Tak dla sprecyzowania. Nienawidze reklam zaśmiecających miasta okropnymi szyldami, bilbordami, ulotkami, plakatami. Okropne są obwieszone płoty szmatami itp. Jak o tym myśle to...... Przynajmniej Kraków zmądrzał i wywalił kolorwe reklamy i szmaty z rynku i przylegających ulic. Następne powinno być Zakopane.
Do usług reklamowych nie mam nic Tyle na temat.... wracam do tematu ogrodowego, bo mam wiele dylematów.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:44, 25 wrz 2013

Do góry
Danusiu jak twoje kulki mogą być nieważne . Twój ogród i kulki otwarły mi oczy na bukszpany rosnące gdzie popadnie u mnie, teraz są starannie strzyżone i przesadzane, aby bardziej uwydatnić ich piękno. Nawet mój prawie 20 letni bukszpan doczekał się delikatnych przenosin i jest centralnym punktem na rabacie.... rabata jeszcze musi poczekać na odpowiednie nasadzenia
Najbardziej podziwiam twoje stożki, ale mam niestety tylko jednego.....
Żurawka - Heuchera 11:47, 25 wrz 2013

Do góry
Jak zima odpuści Jak już malutkie listki zaczną wyrastać, to wykopać całą żurawke i podzielić na sadzonki. Ukorzeni się szybko
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 11:44, 25 wrz 2013

Do góry
No Kasiu u CIebie to jesień pełną gębą mógłbym polubić tę pore roku w Twoim ogrodzie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:55, 24 wrz 2013

Do góry
asc napisał(a)
Ja do jałowców sie zraziłam.... rosną jak głupie i zajmują pół ogrodu..

Takie centrum żurawkowe..... dobrze, ze takeigo nei mam, bo nie potrafię sie ograniczać z zakupami.. zawsze wydam wszytko co mam do spodu... a potem.....

Do jałowców też bardzo się zraziłem i sukcesywnie się ich pozbywam. Na wiosne kolejny zawodnik pożegna się z moim ogrodem
Ja ograniczam się do posiadania jedej rośliny z każdej odmiany i to działą na moją korzyść, a bardziej mojego portfela

asc napisał(a)
A tak wogle to co masz ze stali??? Jaki temat?

Temat nie jest moim marzeniem, ale został mi częsciowo narzucony przez promotora.
'Wieża reklamowa hipermarketu wykonana w konstrukcji stalowej' a ja tak nienawidze reklam, ale temat, który chciałem sobie zafundować okazał się bardziej skomplikowany i został mi bardzo odradzony. Doszedłem do wniosku, że i tak będzie cięzko czasowo, więc nie mam co sobie życia komplikować. Mam nadzieje, że to dobra decyzja.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:48, 24 wrz 2013

Do góry
Agania napisał(a)
Łukasz coś Ty wyhodował, ten jałowiec o mało Cię nie zjadł
Bitwa wygrana 1:0 dla Ciebie

Mam jeszcze jednego, ale na razie zostawiam go w spokoju Dzisiaj musiałem jeszcze wykopać jego pień, ale też szybko się uporałem
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:46, 24 wrz 2013

Do góry
Welka napisał(a)

Gdybym ja u siebie w okolicy miała choć jedno centrum w połowie tak zaopatrzone w żurawki jak to, to byłabym przeszczęśliwa. W jednym z olsztyńskich sklepów z 2 miesiące temu Golden Zebrę proponowali mi jako nowość, a teraz nowością jest Sweat Tea Dlatego zostają mi zakupy internetowe
Pozdrawiam

Niestety wszystkie żurawki tam dostępne już mam znalazły się dwa niedobitki, ale już rozmawiałem z właścicielką i będą nowości na wiosne
Ja mam byliny, a za hortensją Limelight gonie już 2 tydzień i nic. Nie można mieć wszystkiego.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:44, 24 wrz 2013

Do góry
ANIA napisał(a)
Łukasz jakie piękne tworzysz kompozycje roślinne. Masz piękny ogród.

Bardzo dziękuje za miłe słowa, mimo wszystko do tworzenia udanych kompozycji mi daleko. Chciałbym mieć troszki inny ogród, ale jak zacząłem od kolorowych rabat i pasów z żurawkami to przy nich zostane, też mi się podobają
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:57, 24 wrz 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Wybrałem się dzisiaj na zakupy
Było duuużo żurawek, ale tylko dwie kupiłem.

Gdybym ja u siebie w okolicy miała choć jedno centrum w połowie tak zaopatrzone w żurawki jak to, to byłabym przeszczęśliwa. W jednym z olsztyńskich sklepów z 2 miesiące temu Golden Zebrę proponowali mi jako nowość, a teraz nowością jest Sweat Tea Dlatego zostają mi zakupy internetowe
Pozdrawiam
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:46, 24 wrz 2013

Do góry
Luki, Kondziu, jak zamarznie, zimą dopiero będzie cudnie, pompa chodzi przez całą zimę, więc lodowe figury powstają, ale wolę wiosnę najbardziej
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies