Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Gardenarium 20:32, 25 wrz 2013

popcarol napisał(a)
A kulki zimy raczej nie przetrzymają na dachu? Piękna dekoracja, ale chyba krótkotrwała? Też nie kojarzę dotychczas tych kulek na dachu??

Kulki na dachu mam, odkąd mam ten dach i rośliny na nim, tylko towarzystwo kulek się zmienia

Wiosna 2007 rok

Zima 2008 rok, kulki są

Maj 2008 rok, kulki są, lustra nie ma

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 20:32, 25 wrz 2013

Lipiec 2008 rok, doszły żurawki

Listopad 2008 kulki są plus obudowa z blachy

Luty 2009 kulki są

Maj 2009 kulki są

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 20:33, 25 wrz 2013

Marzec 2010 z Mają

Maj 2010

Czerwiec 2010 z lustrem i wiązem, który padł w tym roku

Zima 2011 kulki są

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 20:34, 25 wrz 2013

Marzec 2011 kulki są, żurawki kiepsko po zimie

Lato 2011 - era Ogrodowiska, kulki są

Lato 2012 kulki są. Irenka świadkiem

Jesień 2012 zlot Ogrodowiska

Lato 2013, kulki są

Czyżbyście zapomnieli, kto jest orędowniczką kulek ? No tak, teraz wszyscy mają kulki, więc moje nieważne są już

Instagram Ogrodowiska
Luki 20:44, 25 wrz 2013

Danusiu jak twoje kulki mogą być nieważne . Twój ogród i kulki otwarły mi oczy na bukszpany rosnące gdzie popadnie u mnie, teraz są starannie strzyżone i przesadzane, aby bardziej uwydatnić ich piękno. Nawet mój prawie 20 letni bukszpan doczekał się delikatnych przenosin i jest centralnym punktem na rabacie.... rabata jeszcze musi poczekać na odpowiednie nasadzenia
Najbardziej podziwiam twoje stożki, ale mam niestety tylko jednego.....
Kondzio 20:53, 25 wrz 2013

pięknie wygląda ten dach super go dopieściłaś
beta 20:58, 25 wrz 2013

Kondzio napisał(a)
pięknie wygląda ten dach super go dopieściłaś

dokładnie to samo miałam pisać...Danusia jest perfekcjonistką....

po tych zdjęciach widać również jak niesamowicie wszystko urosło...zwłaszcza ten serb przy zielonym dachu mnie powalił
Sebek 21:17, 25 wrz 2013

Danusiu - to Ty jesteś trendsetterką kulek bukszpanowych na forum i nie boję się stwierdzić, że w całej Polsce Gdyby nie Ty i Ogrodowisko bukszpan służyłby mi jedynie jako dekoracja do koszyczka na Wielkanoc A tak teraz każdy ma kulki bukszpanowe, obwódki, stożki i wszystko co związane z topiarami Jak zaczynałem oglądać Maję i miałaś tam swój pierwszy odcinek - to do dziś pamiętam moczenie nóg w stawie pośród bukszpanowych kul Wtedy może nie interesowałem się jakoś ogrodami, ale Twój ogród wydał mi się jedyny i niepowtarzalny Gdy się go ogląda na żywo czy na fotografiach to chce się tak mieć - a jak się nie chce mieć identycznie to się wymyśla samemu "dodatki" do kul - a tych do wyboru są tysiące Zresztą sama "ubierasz" kule co rok inaczej Bo dzięki inspiracjom znalezionym na CHFS czy np. w Pintereście lub innym portalu tego typu, wyostrza Ci się gust A że dzielisz się tym to nam również Także bez Ciebie mody na bukszpany raczej by nie było

To się rozpisałem Wracam do książek....
Borbetka 21:19, 25 wrz 2013

Ale to cudnie przedstawiłaś! Kulki bendom zawsze! Choć nie znałam tego forum to kulki miałam i teraz dzięki Tobie mam jeszcze więcej. I sama też niedługo się w kulkę zamienię, bo schudnąć nie da się już .
monitka 21:31, 25 wrz 2013

To i ja się wypowiem w temacie kulek bukszpanowych i bukszpanów, które przed erą ogrodowiska to się według mnie tylko do koszyczka wielkanocnego nadawały. Jak mi teściowa podarowała małe kulki z bukszpanu to łaskawie przyjęłam ale się zastanawiałm co ja z tym "badziewiem" zrobię. No i kiedyś trafiłam na stronę Waszej firmy i zwariowałam Chwilkę mi zajęło trafienie na forum ale jakoś się udało i od tej pory wiem że kulki to jest to co lubię a z Twojego ogrodu to juz wogóle są najfajniejsze