Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W samym słońcu 21:31, 11 kwi 2021

Do góry
Jak już narysowałam drzewa to uświadomiłam sobie że nie wiem co byś tam chciała i wyszły mi rozplenice.
Pisardi nie lubię więc są śś ale to nie ma większego znaczenia co za drzewa
Wymarzyłam sobie wrzosowisko 21:22, 11 kwi 2021

Do góry

Krokusika mam i ja
Ogrodowe wariacje 21:18, 11 kwi 2021

Do góry
MiluniaB napisał(a)
Nie chciałam Ci mieszać w głowie, bo taka byłaś za tymi wrzosami, ale dobrą podjęłaś decyzję. Miałam wrzosowisko i też zlikwidowałam. Wrzosy tylko jesienią w donicach

O czym myślisz, żeby dosadzić - byliny czy zimozielone?

Jeśli masz na myśli te symetryczne miejsca po obu stronach placyku to zastanawiam się nad takim zestawieniem: 3 szt. hortensji anabelle strong i pomiędzy nimi miskant kleine silberspinne i do tego kule. To czerwone to wystająca red baron nad kulami, już rośnie i wygląda super.

albo katalpy w kostkach z bukszpanu lub cisa, w środku pomiędzy drzewami miskanty i w dole dużo kulek z hakonkami lub takie bloczki z równo ciętego cisa czy bukszpanu. Może masz jakiś pomysł
Za drzwiami do ogrodu... 21:13, 11 kwi 2021

Do góry
Milka napisał(a)
Uwielbiam i twoje dekoracje i drzwi
Oby ciepło już się zrobiło, bo wszystko stoi.

Miło mi, że Ci się podobają...
Też mam już dość tego zimna, nie cierpię wiatru
Część warzywną mam jeszcze nie uporządkowaną, potrzebuję ciepełka
Za drzwiami do ogrodu... 20:53, 11 kwi 2021

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Zachwycam się krokusami i dekoracjami świątecznymi.
Pozdrawiam

Krokusy dały popis, będę je ciągle dokupywać, są niezawodne!
Posadziłam pierwszy raz zawilce górskie, pierwsze już zaczęły kwitnąć i też mnie zauroczyły, już mam ochotę na więcej
To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:34, 11 kwi 2021

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Ten żywopłocik osłania studnię, prawda?
Chciałam w podobny sposób ukryć właz mojego zbiornika na deszczówkę ale o ile u Ciebie to rozwiązanie mi się podoba o tyle u mnie mi się nie podoba, nie widzę u siebie na rabacie takieo żywopłociku... Muszę wymyślić coś innego. Może połączę poduchy z cisa z tawułami?
W ogródku emerytki 20:33, 11 kwi 2021

Do góry
Z kolejnych oznak wiosny: kokoryczka

A na skalniaku posadziłam świerk inversa /wcześniej rósł w doniczce/.
W tle widać podkrzesane sosenki, chcę tam posadzić kiścień Rainbow, pieris Little Heart i różanecznik Baden-Baden lub Bengal.

Zdobyczna deska już wisi
Ogród z plażą 20:23, 11 kwi 2021

Do góry
anuska2507 napisał(a)
To pracowity dzień miałaś! Chyba wiele osób jest w niedoczasie przez tą pogodę, trudno działać, gdy wieje i pada. Taki sezon w tym roku
Mój warzywniak też czeka. Wczoraj posiałam tylko rzodkiewkę, żeby już coś rosło, a reszta nie przekopana i chwasty szaleją :/
A rozgryzłaś, co temu rododendronowi dolega?

anuska2507 pogoda zaczyna mi przypominać tą zeszłoroczną, też u nas non stop padało i słońca było tyle co nic. Na warzywniaku była bida z nędzą, oby się nie powtórzyło
Rododendron ma tak od lata, wyjechałam, nie podlewałam i od tego czasu biedak nie może się podnieść. Jakoś nie doczytałam, że one potrzebują dużo podlewania. Człowiek uczy się na błędach.

Skończyłam nawożenie tui, odchwaściłam ognisko. Chociaż tyle z głowy. Było tak fajnie cieplutko, że to była sama przyjemność. Moje brabanty porozrastały się tak co niektóre, że nie miałam jak głowy między nie wsadzić. I pomyśleć, że jakiś czas temu pytałam co zrobić, by się zagęściły, bo miałam wąskie i niskie patyki

Bambusy zaczynają wypuszczać nowe kiełki, jeszcze nie wszystkie, ale jestem dobrej myśli. Chyba przetrwały zimę

Narodziny ogrodu Eweli 20:16, 11 kwi 2021

Do góry
ewelaa74 napisał(a)
Na kulkach z trzmieliny pojawiła się jakaś choroba. Ktoś wie jak z tym walczyć?

A to nie jest cma bukszpanowa? Atakuje tez trzmieliny.
W ogródku emerytki 20:16, 11 kwi 2021

Do góry
Danko, ja bym tego kwalifikującego lekarza.... nie będę się wyrażać, to skandal, a Ty cierpisz
To Ci na pocieszenie daję sasankę - to twarda sztuka, bo tylko ona została z 9 sztuk /były po 3 sztuki białe, czerwone i fioletowe/

I taki twardziel, liście mu zmarzły, a on i tak kwitnie

I jeszcze jeden twardziel, to córka mojej jodły balsamicznej, której niestety już nie mam /padła od rdzy jodeł i goździkowatych/
W ogródku emerytki 20:08, 11 kwi 2021

Do góry
Aniu, też Cię pozdrawiam
Mnie też denerwują te pogodowe zawirowania, nic nie można zaplanować.
A wysiewy zaczynają się wyciągać, nie wiem, czy coś z nich będzie
To jeszcze trochę wiosny
Forsycja z dnia na dzień obficiej kwitnie.

Kolejne tulipany.

Udany duet żagwiny z narcyzami, choć te ostatnie marnie kwitną.

Niezawodna ułudka.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:59, 11 kwi 2021

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Ogarnięte.

No widać!

Działeczka Asi :) 19:59, 11 kwi 2021

Do góry
W ogródku emerytki 19:58, 11 kwi 2021

Do góry
Ewo, masz rację co do obecnej służby zdrowia, jest niestety kiepsko
Już w tamtym roku powinnam była wziąć serię zabiegów na barki, biodra i kolana i poszło w niebyt
Rehabilitacja jest wyłącznie dla bardzo ciężkich przypadków, a ja ruszam rękami i chodzę, to się nie kwalifikuję, a że boli....
Orzeł "wylądował" szczęśliwie, już mi powtórka nie grozi, bo błota nie będzie
To efekt wczorajszej pracy

A to miałam robić jutro, a jest miła niespodzianka, bo kamienie nie były zapadnięte, tylko lekko przysypane
Działeczka Asi :) 19:57, 11 kwi 2021

Do góry
Dzisiaj był piękny, ciepły dzień Na działce spędziłam parę godzin
Tak było dzisiaj

To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:55, 11 kwi 2021

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Cieszę się razem z tobą po tak miło spędzonym dniu. Choć zrobiłam wczoraj tylko ułamek podobnej roboty ogrodowej to czułam się podobnie

Mam nadzieję, że już do siebie doszłaś

Regeneruję się dosyć szybko. Póki co. Wystarczy dobrze przespana noc.

Wizja odpoczywania w ogrodzie i cieszenia się tym, co rośnie, coraz bliżej.

Przymrozki nieco poturbowały listki szafirków na przedpłociu.

Fiołki są, ale też takie "niewyględne".

W kolejnych miejscach pojawiają się kępki zawilców gajowych.

Ruszyły tulipany i narcyzy.
Prymusi!

W Kruklandii 19:54, 11 kwi 2021

Do góry
beta napisał(a)
w końcu jakieś zdjecia z ogrodu

fajne masz te kosodrzewiny..ile lat mają?...ja u siebie na nowej rabacie będę je miała...jakieś rady od posiadaczki ?

W końcu jakaś pogoda normalna, to i fotki są

Pierwsze kosodrzewiny kupiłam chyba w 2012... jak robiłam skalniak w donicy przy tarasie. Hahahaha! Ale to chyba dwie sztuki tylko miałam. Max 3.
Później dokupiłam kilka jak robiłam już tę różankę z fotki na gotowo ... czyli 2016.
Tu słabo widać, bo małe były

Rady...
1. Jak nie chcesz żeby były duże i rozłożyste, to trzeba uszczykiwać świeczki
2. Uważaj na gąsieniczki (jakiś borecznik), bo mogą w kilka dni ogołocić cały krzak do zera.
Poza tym - bezobsługowa.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:48, 11 kwi 2021

Do góry
tulucy napisał(a)
Od samego czytania człowiek czuje się zmęczony
U nas dziś do obiadu wiało niemożebnie. Wyszłam dopiero koło 18-tej i mało zrobiłam. Nastawiam się na jutro

Niby miało być słonecznie, ale weekend w przeważającej części był pochmurny. Kaptur na głowie był niezbędny. Powiewało momentami dość silnie.
W 99% uporządkowałam część ozdobną. Zostało przycięcie kosmatki w brzeziniaku i wypielenie tam mniszków. Wysiewów w warzywniku nie udało się dokończyć.

Ogarnięte.

Przymrozki w niewielkim stopniu polizały magnolię. Póki co. Bo znowu zapowiadają ochłodzenie.

Po kwitnieniu ponownie podkrzesam magnolię.

Sezon 2017 u Hanusi 19:43, 11 kwi 2021

Do góry
Doniczkowe, to zestaw producenta, bidens żółty, noałe nie znam i rowe- wydawałami się odmiana petunii, ale zapomniałam.
A drzdewka dopiero patyki i nie ma co pokazywać, Tfu, Tfum, niech się zakorzeniają. Ze 3 lata pewnie będę czekac na pierwsze owoce, albo i dłużej. Ale chciałam jakiś cel sobie wyznaczyć, i coś nowego miec do podziwiania. 10 lat temu, takimi drzewkami były magnolie. Doczekałam się kwiatów. Teraz czekam na derenie, i śliwobrzoskwinię. Co z tych patyków będzie? Zobaczymy. Miłego, szybkiego tygodnia.

Hortensjowo 19:37, 11 kwi 2021

Do góry
Co mam zrobić z tym cisem? Teraz zaczyna delikatnie gubić igły.

Jest porządnie podlany może lepiej do gruntu?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies