Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Agatorek 10:50, 30 kwi 2021

Mama powiedziała mi (nie znała jej nazwy), że nazywa ją „trawka do głaskania”
Dorii 11:04, 30 kwi 2021

Moje wyhodowane w zeszłym roku stipy niestety wszystkie padły a było ich że trzydzieści. Sadziłam we wrześniu takie maleństwa pół cm średnicy bez wielkiej nadziei na powodzenie. Do grudnia pięknie nabrały objętości więc się nakręciłam na efekt. Niestety żadna nie przetrwała mokrej zimy. Buuu :'(
A takie ładniutkie już były
Agatorek 20:00, 30 kwi 2021

Szkoda Twoich trawek Dori

Dziś mama kupiła mi ostatnie stipy u tej Pani (3 szt) i 10 szt innych No name. Też ładne

Joann 03:06, 01 maj 2021

Ładne te stipy kupiłaś, u mnie nigdzie nie mogę ich dostać
Czasami można coś upolować jednak poza szkółkami, super!
Mary 11:49, 01 maj 2021

Dorii napisał(a)
Moje wyhodowane w zeszłym roku stipy niestety wszystkie padły a było ich że trzydzieści. Sadziłam we wrześniu takie maleństwa pół cm średnicy bez wielkiej nadziei na powodzenie. Do grudnia pięknie nabrały objętości więc się nakręciłam na efekt. Niestety żadna nie przetrwała mokrej zimy. Buuu :'(
A takie ładniutkie już były

Jak posadzić stipę raz wiosną to potem już nie trzeba jej więcej kupować. Stipa strasznie się rozsiewa. Starsze kępy zamierają, ale za to nowe siewki wyrastają. I tak w kółko.
Agatorek 13:04, 01 maj 2021

Joann napisał(a)
Ładne te stipy kupiłaś, u mnie nigdzie nie mogę ich dostać
Czasami można coś upolować jednak poza szkółkami, super!

Jak się pogoda poprawi, to muszę w końcu podjechać na mój lokalny ryneczek. Zobaczymy co mają.

Mary, No mam taką nadzieję, że się będzie rozsiewać.

Dziś jak w tym dowcipie o majówce ...

Na termometrach na długi weekend majowy ma być do 30 stopni
10 stopni 01.05
10 stopni 02.05
i 10 stopni 03.05

Chociaż u mnie dziś nawet 10 stopni nie ma i pada (siąpi).
Dorii 13:19, 01 maj 2021

Mary napisał(a)

Jak posadzić stipę raz wiosną to potem już nie trzeba jej więcej kupować. Stipa strasznie się rozsiewa. Starsze kępy zamierają, ale za to nowe siewki wyrastają. I tak w kółko.

Od kilku lat mam stipę i jeszcze siewki nie widziałam. Na ciężkiej glinie, nawet poprawionej nie sieją się tak jak na lżejszej. W zeszłym roku ładnie kwitły i wszystko w nasionach miałam więc może w tym roku coś się znajdzie. A na tą rabatę będę musiała wykopać z innej i podzielić. Bardzo mi szkoda tych sadzonek nie po to je prawie rok w doniczkach pielęgnowałam.
Kasya 13:49, 01 maj 2021

Agatorek napisał(a)
Szkoda Twoich trawek Dori

Dziś mama kupiła mi ostatnie stipy u tej Pani (3 szt) i 10 szt innych No name. Też ładne

No tak... wszystko wykupiła...
To drugie to może być carex frosted curls
Pola 15:17, 01 maj 2021

Niskie trawy są cudne, ale mój eM krzyczy, że wchodzą na jego kulki i one łysieją hihihihi
Upchałem ich trochę, wyglądają świetnie.
Martka 16:16, 01 maj 2021

O masz, a ja szukam frosted curls I NIGDZIE nie ma
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies