Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 15:55, 30 kwi 2021

Mgduska napisał(a)

Mój mąż stwierdził: "No ciepło jej na nim, nawet przysypia. Jemu też z nią ciepło".

Ma rację, zna się na kotach, żadne tam sado, koty przede wszystkim lubią ciepełko

Gdyby tylko o ciepełko chodziło to moje ciągle by leżały przed kominkiem
April 15:59, 30 kwi 2021

TAR napisał(a)

moje bialki sa moje, kiedy oboje jestesmy w domu to zawsze oba przy mnie podkladaja sie do miziania, ale czasem zdrajcy przechodza na drugą strone mocy - do mezusia. a jak mnie nie ma to musi wystarczyc meżaty. w ogrodzie zawsze tez mi towarzysza no i niestety ze szkoda dla siebie ląduja na zamknietym tarasie bo towarzystwo zbytnio przeszkadza, jeden kokosi sie na qpkach ziemi a drugi wygina sie i przeciaga na moich plecach (głownie sadze bylinki na siedząco oszczedzajac plecki). biale sa troche kotowate czasami.

Znam to uczestniczenie w pracach ogrodowych. Najlepiej się leży na świeżo skopanej ziemi, nie ważne że pańcia tam coś chce posadzić lub już posadziła. A przeciąganie się na moich plecach jak kucam, to też standard. Ale ja się bronię bardzo przed tym bo ciągle mam podrapane plecy. To niebezpieczne bo w końcu złapię jakąś chorobę od brudnych pazurków. Muszę się zaszczepić przeciw tężcowi, tak na wszelki wypadek.
Mgduska 16:01, 30 kwi 2021

Nie leżą?
Mój kot przesiadywał godzinami w miejscu, gdzie pod podłogą szła rura grzewcza, a koty mojej ciotki wylegują się na grzejniku Może lubią ciepło płynące?
April 16:10, 30 kwi 2021

Mgduska napisał(a)
Nie leżą?
Mój kot przesiadywał godzinami w miejscu, gdzie pod podłogą szła rura grzewcza, a koty mojej ciotki wylegują się na grzejniku Może lubią ciepło płynące?

Ja mam w większości ogrzewanie podłogowe, więc gdzie się nie położą to mają fajnie. A mimo to najlepiej na ulubionych podusiach, na łóżkach. Albo pod moją ręką, jak siedzę z laptopem.
Anda 16:47, 30 kwi 2021

April napisał(a)

Przesadzać to chyba w każdej chwili. Mam tylko wątpliwości kiedy dzielić.

No ja wole pewnosc i czekam, az trawy rusza i wtedy dziele.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
KasiaLangier 20:47, 30 kwi 2021

Cudne słodziaki, niestety u mnie są bardzo podobne układy i mój kocurek Karlos też często ma taka minkę..serce się kroi..Widocznie tak to już jest z kobietami..

April napisał(a)
I żeby było jeszcze bardziej do bani, to smuty kotek, którego siostra nie kocha

KasiaLangier 20:49, 30 kwi 2021

Kasya napisał(a)
No barwinek jest śliczny tylko z dała od bylin roz i magnolii
Ja mam chyba ze 4 odmiany i systematycznie wyrywam jak się pcha do przodu

Czy barwinek szkodzi jakoś magnolii ? Zastanawiałam się, czy nie zastosować go jako zadarniacza pod magnolią właśnie ?
Kasya 21:24, 30 kwi 2021

KasiaLangier napisał(a)

Czy barwinek szkodzi jakoś magnolii ? Zastanawiałam się, czy nie zastosować go jako zadarniacza pod magnolią właśnie ?

Magnolia nie lubi zadarniaczy bo ma płytko korzenie
KasiaLangier 21:30, 30 kwi 2021

Kasya napisał(a)

Magnolia nie lubi zadarniaczy bo ma płytko korzenie

Ale chyba zadarniacze mimo wszystko pomagają zatrzymać wilgoć ?
TAR 22:02, 30 kwi 2021

Kasiu, lepiej nie. Zadlawi korzenie magnolii.