Zdjęcia wakacyjne piękne. Ja w ubiegłym roku pierwszy raz nurkowałam na Chorwacji /choć nie ma to nic wspólnego z nurkowaniem z butlą na rafach/. Mąż się ze mnie śmiał, że w końcu odważyłam się wziąć rurkę do buzi i tak mi się spodobało, że w tym roku obowiązkowo zabieram
Widze, ze dochodzisz do siebie po wypoczynku i weselu. Ogrod juz wypielegnowany wiec mozesz juz odpoczywac. Skad ty tyle ludzi do roboty masz u mnie nikt nie chce robic tylko z eMem sami za....
Na Ślasku padalo a u nas susza niespotykana ukrop leje sie z nieba. Dzisiaj nad ranem padalo dosyc sporo i teraz pada wiec jest nadzieja na nie podlewanie jest cieplo.
CHcialam sie jeszcze dowiedzieć co ty masz na tej ziemi to taka drobna kora?
Witam Magda
Dawno nie bylam, ale po tak dlugim okresie moge powiedziec, ze pieknie masz. Kwitnie wszystko ladnie, te kamiory, kule z pnaczy elegancja Francja. Widok na Beskid Śląski zyc nie umierac.
Wiczomlecz bardzo ladny widzialam go u znajomych. Nabede na pewno.
Monia bardzo ladnie sobie radzisz, pieknie masz zapelnia sie twoja dzialka.
Pamietam jak tylko tzw szmate bylo widac.
U nas pada deszczyk na szczescie, niebo zaciagniete chmurami.
Jest bardzo sucho juz drzewa schna a krzaki juz bez lisci pisze o Wawie u mnie podlewane to zielono.
A nawozilas go bo nic nie piszesz. Jakiś zabiedzony. Może ziemia słaba brak nawozu i takie efekty. Powodów tysiące, przelany i za mokro w tym miejscu. Przesuszony.
Możesz jeszcze kupić obornik granulowany i rozsiać w tym miejscu.
W każdym razie o tej porze trawnik powinien być po drugiej dawce nawozu wiosennego, podlany po nawozie solidnie i będą efekty. Jak jalowa ziemia to nic nie urośnie tylko chwasty.
Sprawdź ziemię wykop kawałek trawnika np na szer szpadla taki kwadrat i zobacz czy mokro czy sucho. Może w tym miejscu albo za sucho woda przy podlewaniu nie dochodzi lub jest niecka za dużo wody i trawa zaczyna gnic.
Od tego trzeba zacząć.
Jak dużo wody mógł grzyb się zadomowić.
Tak prawdę mówiąc może być dużo przyczyn. Zrób fote w zbliżeniu tego miejsca
Potwierdzam nie ma na co czekać wszystkie gałązki miele i później rozsypuje gdzie się da. Też pryzmuje wiosna przysypuje ziemia krecia i jest podwyższenie do nasadzen. rabata w sosnach tak powstała. Trzeba wszystko zagospodarować. Palę jesienią tylko uciążliwe chwasty popiół rozsypuje na rabaty.
Haniu u nas taka susza od kwietnia wiec umiaru na Mazowszu nie potrzebujemy niech leje z tydzien i tak dobrze.
Z chwastami tez tak robie co tydzien biore motyke ostra i zdzieram samo schnie a wieksze jak sa to wyrywam, reszte mam w nosie jak jeszcze pozostana.
Ide w kurs codzienny jest bardzo cieplo slonce przeswieca ale pewnie znowu jakas ulewa nadejdzie.
Kasiu mam malo czasu aby wszystko ogarnac u Ciebie i cos konkretnego napisac. Widze ze Sodoma u ciebie przerabiasz co nieco.
Moze wieczorkiem sie uda.
Pozdrawiam
Basiu u nas niebo zachmurzone i jeszcze mrzy. Bardzo powoli chmura sie przesuwa. U nas bez wiatru. Pewnie dojdzie i do ciebie czego zycze szczerze.
Zreszta w calej Polsce aby popado solidnie.
Z tym pytonem to szukanie igły w stogu siana. Ma bardzo dobre warunki przemieszcza sie gdzie chce zarcia po uszy, szczury, bobry i inne zwierzaki.
Ten kto wypuscil pytona ma nie rowno pod sufitem. Zreszta co tu duzo mowic Polska ziemia duzo takich nosi.
Sode sie rozciencza 1/2 lyzeczki na 1 l wody. I to jest oprysk.
Najlepsza wrotycz uciekaja od zapachu to sposob na pedraki i rozne robactwo w trawniku nie znosza tego zapachu. Zobacz w internecie ooryski z wrotycza.
Wrotycz suchy mozesz kupic w aptece. Wrotycz teraz rosnie wszedzie zalewasz wieczorem i nastepnego dnia po 24 godzinach pryskasz
Larisa u mnie świetnie się spisuje, mam dwa krzaczki w różnych miejscach. O tą co pytałaś to tam jest jeden krzak, ona podobno jest z róż okrywowych, ale u mnie ma pokrój wzniosły. Nadal kwitnie pojedynczymi kwiatkami i zawiązuje następne. Moja ma chyba czwarty rok i na razie nie była przycinana. Kwiatki po przekwitnięciu same odpadają i trochę śmiecą.