Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 22:38, 11 lip 2018

Do góry
Tak jest to lipa

Kasztany duże drzewa nie dosyć że robactwo gryzie to tak duże drzewa schną.

Ogród z łezką II 22:32, 11 lip 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Witam Kasiu

Widze, ze dochodzisz do siebie po wypoczynku i weselu. Ogrod juz wypielegnowany wiec mozesz juz odpoczywac. Skad ty tyle ludzi do roboty masz u mnie nikt nie chce robic tylko z eMem sami za....
Na Ślasku padalo a u nas susza niespotykana ukrop leje sie z nieba. Dzisiaj nad ranem padalo dosyc sporo i teraz pada wiec jest nadzieja na nie podlewanie jest cieplo.

CHcialam sie jeszcze dowiedzieć co ty masz na tej ziemi to taka drobna kora?

Kasia chyba ludzi z Ukrainy ściągnęła do pracy

Zdjęcia wakacyjne piękne. Ja w ubiegłym roku pierwszy raz nurkowałam na Chorwacji /choć nie ma to nic wspólnego z nurkowaniem z butlą na rafach/. Mąż się ze mnie śmiał, że w końcu odważyłam się wziąć rurkę do buzi i tak mi się spodobało, że w tym roku obowiązkowo zabieram
LeŚnicZaNka 22:27, 11 lip 2018

Do góry
Kasiu ogladam mecz fascynujacy. Padał i pada jestem szczesliwa niech pada do rana
Ogród z łezką II 22:23, 11 lip 2018

Do góry
Witam Kasiu

Widze, ze dochodzisz do siebie po wypoczynku i weselu. Ogrod juz wypielegnowany wiec mozesz juz odpoczywac. Skad ty tyle ludzi do roboty masz u mnie nikt nie chce robic tylko z eMem sami za....
Na Ślasku padalo a u nas susza niespotykana ukrop leje sie z nieba. Dzisiaj nad ranem padalo dosyc sporo i teraz pada wiec jest nadzieja na nie podlewanie jest cieplo.

CHcialam sie jeszcze dowiedzieć co ty masz na tej ziemi to taka drobna kora?

Ogród z wilkiem zamkn. 21:49, 11 lip 2018

Do góry

nowy nabytek nazwy nie było

Witam Magda
Dawno nie bylam, ale po tak dlugim okresie moge powiedziec, ze pieknie masz. Kwitnie wszystko ladnie, te kamiory, kule z pnaczy elegancja Francja. Widok na Beskid Śląski zyc nie umierac.

A jak ten owczarek czy nie lata po rabatach?
Wymarzony sielankowy ogród..... 21:26, 11 lip 2018

Do góry
marba napisał(a)

Moniko, śliczne te białe jeżówki z opuszczonymi płatkami. Musza być i u mnie. Pamiętasz nazwę odmiany? I chcę jeszcze zapytać o tę bordową roślinę na fotce obok, tę nad świerczkiem. Co to takiego? Fajnie wygląda. A w ogóle to ślicznie u Ciebie.

Wiczomlecz bardzo ladny widzialam go u znajomych. Nabede na pewno.
Monia bardzo ladnie sobie radzisz, pieknie masz zapelnia sie twoja dzialka.
Pamietam jak tylko tzw szmate bylo widac.
U nas pada deszczyk na szczescie, niebo zaciagniete chmurami.
Jest bardzo sucho juz drzewa schna a krzaki juz bez lisci pisze o Wawie u mnie podlewane to zielono.
Plamy na trawniku 17:07, 11 lip 2018

Do góry
Magda78 napisał(a)
Witam, Pojawiły mi się ostatnio na trawniku takie suche miejsca w postaci plam. Co to może być , jeśli trawnik był podlewany to równomiernie wiec nie może mieć tam sucho. Na grzyba to nie wygląda ale profilaktycznie opryskałam topsinem. Czy to wygrabić i dosiewać czy wertykulator włączyć teraz. Czy podsypać nawozem?
Aha i nie patrzcie na mocną zieloną trawę , robiona była dosiewka i woda była w ilości razy 3 Pomożecie?!

A nawozilas go bo nic nie piszesz. Jakiś zabiedzony. Może ziemia słaba brak nawozu i takie efekty. Powodów tysiące, przelany i za mokro w tym miejscu. Przesuszony.

Możesz jeszcze kupić obornik granulowany i rozsiać w tym miejscu.
W każdym razie o tej porze trawnik powinien być po drugiej dawce nawozu wiosennego, podlany po nawozie solidnie i będą efekty. Jak jalowa ziemia to nic nie urośnie tylko chwasty.
Plamy na trawniku 16:59, 11 lip 2018

Do góry
roogi23 napisał(a)
Witam potrzebuje pomocy mój trawnik ma 2 lata jest gesty nawet bardzo, koszony regularnie podlewany też nawożony(nawóz skład na zdj) zaczęły pojawiać się na nim plamy brązowawe jak się ich pozbyć może to grzyb? Zdjęcia słabo to oddają ale to widać.

Sprawdź ziemię wykop kawałek trawnika np na szer szpadla taki kwadrat i zobacz czy mokro czy sucho. Może w tym miejscu albo za sucho woda przy podlewaniu nie dochodzi lub jest niecka za dużo wody i trawa zaczyna gnic.
Od tego trzeba zacząć.
Jak dużo wody mógł grzyb się zadomowić.
Tak prawdę mówiąc może być dużo przyczyn. Zrób fote w zbliżeniu tego miejsca
Blaski i cienie nowego życia 15:47, 11 lip 2018

Do góry

Potwierdzam nie ma na co czekać wszystkie gałązki miele i później rozsypuje gdzie się da. Też pryzmuje wiosna przysypuje ziemia krecia i jest podwyższenie do nasadzen. rabata w sosnach tak powstała. Trzeba wszystko zagospodarować. Palę jesienią tylko uciążliwe chwasty popiół rozsypuje na rabaty.

Też masz swoje sposoby, ja nie mam rozdrabniacza i patyki wrzucałam do kompostownika ale były uciążliwe, obecnie je palę.
Blaski i cienie nowego życia 14:38, 11 lip 2018

Do góry
Urszulla napisał(a)

To super pomysł i dobra inwestycja. Nawet zrębki liściaste możesz wysypywać ma rabaty

Potwierdzam nie ma na co czekać wszystkie gałązki miele i później rozsypuje gdzie się da. Też pryzmuje wiosna przysypuje ziemia krecia i jest podwyższenie do nasadzen. rabata w sosnach tak powstała. Trzeba wszystko zagospodarować. Palę jesienią tylko uciążliwe chwasty popiół rozsypuje na rabaty.
Sezon 2017 u Hanusi 14:03, 11 lip 2018

Do góry
Haniu u nas taka susza od kwietnia wiec umiaru na Mazowszu nie potrzebujemy niech leje z tydzien i tak dobrze.
Z chwastami tez tak robie co tydzien biore motyke ostra i zdzieram samo schnie a wieksze jak sa to wyrywam, reszte mam w nosie jak jeszcze pozostana.

Ide w kurs codzienny jest bardzo cieplo slonce przeswieca ale pewnie znowu jakas ulewa nadejdzie.

Milego dnia
Słoneczny Ogród 13:56, 11 lip 2018

Do góry
Daria mialam napisane juz bardzo duzo odnosnie studni. Pisze na tablecie cos przycisnelam i nie do odwrocenia wszystko zniklo wieczorem odpisze.
Ptasi gaj 13:15, 11 lip 2018

Do góry

U mnie niepodlany trawnik też wygląda biało.

Podlany ma taki wygląd nie kosze bo duże słońce actrawa na końcach jest przysmażoną

Na przestrzeni jakiego czasu taka różnica na tym trawniku?
Bawarka 10:36, 11 lip 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

O trawy pytaj Irenkę z" Miłkowa" Ona trawiasta ja z nich kiepska jestem

Irenka z Miłkowa. Ma dluzszy urlop na watku.
Bawarka 10:35, 11 lip 2018

Do góry
Kasiu mam malo czasu aby wszystko ogarnac u Ciebie i cos konkretnego napisac. Widze ze Sodoma u ciebie przerabiasz co nieco.
Moze wieczorkiem sie uda.
Pozdrawiam
Gożdzikowa - wiejski ogród 10:16, 11 lip 2018

Do góry
Basiu porzadnie lało teraz mrzy. Chmura sie powoli przesuwa nie ma wiatru.
Na trawe i drzewa to trzeba z kilka dni takiego deszczu.

Milego dnia
Ptasi gaj 10:13, 11 lip 2018

Do góry
gobasia napisał(a)
U mnie jeszcze upalnie i słonecznie...

oglądałam przed chwilą relacje z polowania na pytona, i z tamtej strony Warszawy leje

edit...Zrobiło się wietrznie i od strony Wa-wy niebo ciemne, może popada?

Basiu u nas niebo zachmurzone i jeszcze mrzy. Bardzo powoli chmura sie przesuwa. U nas bez wiatru. Pewnie dojdzie i do ciebie czego zycze szczerze.
Zreszta w calej Polsce aby popado solidnie.

Z tym pytonem to szukanie igły w stogu siana. Ma bardzo dobre warunki przemieszcza sie gdzie chce zarcia po uszy, szczury, bobry i inne zwierzaki.
Ten kto wypuscil pytona ma nie rowno pod sufitem. Zreszta co tu duzo mowic Polska ziemia duzo takich nosi.
Ptasi gaj 09:28, 11 lip 2018

Do góry
U nas przeszla spokojna burza ok 8 rano inne powietrze.
W moim małym ogródeczku - Dorota 08:54, 11 lip 2018

Do góry
Muszelka napisał(a)
Sody nie rozsypuj w trawie. Niszczy ją.

Sode sie rozciencza 1/2 lyzeczki na 1 l wody. I to jest oprysk.
Najlepsza wrotycz uciekaja od zapachu to sposob na pedraki i rozne robactwo w trawniku nie znosza tego zapachu. Zobacz w internecie ooryski z wrotycza.

Wrotycz suchy mozesz kupic w aptece. Wrotycz teraz rosnie wszedzie zalewasz wieczorem i nastepnego dnia po 24 godzinach pryskasz
W moim małym ogródeczku - Dorota 08:32, 11 lip 2018

Do góry
Larisa u mnie świetnie się spisuje, mam dwa krzaczki w różnych miejscach. O tą co pytałaś to tam jest jeden krzak, ona podobno jest z róż okrywowych, ale u mnie ma pokrój wzniosły. Nadal kwitnie pojedynczymi kwiatkami i zawiązuje następne. Moja ma chyba czwarty rok i na razie nie była przycinana. Kwiatki po przekwitnięciu same odpadają i trochę śmiecą.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies