Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - sezon 2016-2022 17:05, 23 sty 2021

Do góry
kulki bukszpanowe nie upilnowałam pod trawami i ćma na amen je wykończyła
dumam czy ratować czy wywalać

szykuje się jaśmin nagokwiatowy

Miłkowo - sezon 2016-2022 16:55, 23 sty 2021

Do góry
nieśmiało ...

chryzantemy od Hanusi dołem już zielone

pora górę wycinać
Miłkowo - sezon 2016-2022 16:54, 23 sty 2021

Do góry
pozostałości grudnia i powiew wiosny

fajna trawka, ale nazwy nie znam
Pszczelarnia 16:50, 23 sty 2021

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Super, naprawdę super!
Od dawna podglądam Twoje donice i inne pojemniki, zaczęłam buszować po starociach w ich poszukiwaniu, też zaczynam kolekcjonować je.
Ewo, podpowiedz - wsadziłam jesienią cebulowe do gruntu, ale nie pomyślałam, żeby dać je też do donic. Czy można jeszcze je posadzić? Podpędzić w cieple, aby się ukorzeniły, a w marcu wystawić na zewnątrz. Czy to ma jeszcze sens?
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 16:15, 23 sty 2021

Do góry
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 16:10, 23 sty 2021

Do góry
Widok z bocznego okna werandy....
Pamiętajcie o ogrodach 15:36, 23 sty 2021

Do góry
Oni to sprzedają jako panel dekoracyjny.
No i dziś podskoczyłem aby dokupić inny motyw, został jeden ale już zmienili cenę, widać zobaczyli zainteresowanie i dawaj... ale się wykłóciłem i dostałem ten ostatni po wczorajszej cenie

Sezon 2017 u Hanusi 15:16, 23 sty 2021

Do góry
Sezon 2017 u Hanusi 15:14, 23 sty 2021

Do góry
Przed momentem mgla znad morza do mnie przywędrowała, dobrze, że zdążyliśmy do ogrodu dotrzeć przed nią. A w ogrodzie, nawiało liśći, ale to najmniejszy problem. Śniegu nie ma. Dziki po alejkach ryją. Krety jm pomagają. Szału nie ma, ale to jeszcze zima jest. Ucięłam kilka pędów hortensji do rozmnożenia. Liście z chodnika zgarnęłam na kompost i kilka pstryknięć zrobiłam w celu dokumentacji.

Słoneczny Ogród 13:56, 23 sty 2021

Do góry
inka74 napisał(a)
10 lat, kawał czasu. Nie wszystko udaje się zrobić to co sobie zaplanujemy. Niestety...
Mojego eMa jakbym ci wypożyczyła to po pierwsze czekałabyś też z 5 lat na realizację chyba, że po pierwsze byś go nakarmiła, śniadanie, obiad i kolacja pod nos, dzień w dzień i domowe. Po drugie zapłaciła za wszelkie materiały i nie tylko. Po trzecie w celu przyspieszenia prac zastosowała motywację dodatkową i jeszcze znalazła wytłumaczenie dlaczego dana rzecz w ogrodzie/domu musi się znaleźć i dlaczego to on a nie kto inny ma to zrobić. To tak w skrócie także wiesz, czasami przy cięższych elementach wolę wziąć kogoś innego, zapłacić i mieć święty spokój. Dla mojego eMa nic co nie jest do jedzenia lub odpoczynku nie jest elementem niezbędnym. Otwieranie automatyczne bramy robi już 3 rok. Dopiero ostatnio jakaś motywacja nastąpiła bo wszyscy sąsiedzi już zrobili a tylko my nie mamy i w zimę biega i otwiera, hehe, cztery litery marzną. Co zrobił? Kabel zakupił. No jest postęp. ))

A z innej beczki - co to za ptaszysko drapieżne na ostatnim zdjęciu? Wzrok ma normalnie morderczy.

Wypadki chodzą po ludziach...

Mojego właśnie karmię pod nos, dzień w dzień i domowe, fit i zdrowe... głowa mała... ma hopla na punkcie zdrowego odżywiania...

Ale faktycznie, nie każdy model tego gatunku się garnie ochoczo do ogródka mają na pewno inne zalety, ale akurat nie tu

Iwonka my chyba musimy, nauczyć się realizować plany przy pomocy sił najemnych

Ptaszysko to Krogulec - morderca mniejszych ptaków, ale on też chce jeść
Zobacz jaki dziób

Chaos nie ogród 13:23, 23 sty 2021

Do góry
Witam serdecznie wszystkich po długiej przerwie. Mogę znów wrócić do mojego ogrodu i ponownie zacząć go planować i w nim pracować. Mam nadzieję, że teraz też ktoś spróbuje mi pomóc, bo sama ciągle nie mogę znaleźć odpowiednich rozwiązań. Wiem, potrzebuję projektanta i marzę o tym, żeby mi ktoś czyli profesjonalista przynajmniej ogólny zarys ogrodu narysował. Ale nikt tego za 500 złotych nie zrobi. W teorii jestem dobra. Ile ja już kupiłam i przeczytałam książek. Czekam właśnie na nową p. Danuty . Trzeba jednak ruszyć do pracy. I dlatego zabieram się do kolejnej części ogrodu. Co zrobić z tym? To co na zdjęciu do tej pory służyło za warzywnik na wzniesieniu. Ani porządnych warzyw, ani widoku z tego nie ma. Czy zgarnąć tę górę i zrobić skarpę i posadzić rośliny czy dalej kombinować z warzywnikiem?
Mój ogrodowy pamiętnik 12:53, 23 sty 2021

Do góry
Cały tydzień na plusie, trochę deszczu i śnieg znika.

A w domku narzedziowym róża zastygła.

Sezon 2017 u Hanusi 10:41, 23 sty 2021

Do góry
Dzień Babci mAM JUŻ za sobą. Nawet nie było przesunięcia na inny termin. Wnuczkowie przybyli w komplecie. No a ja, za dwoje się starałam, za siebie i dziadka.

I znowu rok ogrodowy przede mną. A jaki będzie? Nie wiem. I staram się nie gdybać.

Moim wiernym czytelnikom życzę pogodnego nieba i miłych godzin wśród zieleni.

Wyjątkowo w tym roku, w szklarni nie mam żadnej donicy z cebulami

Miłego weekendu.

Imperata cylindryczna - Imperata cylindrica 'Red Baron' 09:24, 23 sty 2021

Do góry
Ona jednak tak powinna wyglądać, to zdjęcia z września

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 08:27, 23 sty 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

tu myślałam z daleka, ze dzwońce czekają na karmienie, a to chyba zięby

To chyba jednak nie samica kosa tylko to coś u mnie było
Ogród do odnowy 07:21, 23 sty 2021

Do góry
Znowu ciepło i mokro, ptaki mają co jeść w przyrodzie to i mniej rodzajów się zlatuje, w ostatni mroźny dzień złapałam dawno nie wdzianego gościa

grubodziób

jak widzę takie obrazki to myślę, że to jak zwierzęta przy wodopoju

Imperata cylindryczna - Imperata cylindrica 'Red Baron' 07:12, 23 sty 2021

Do góry
Dzień dobry wszystkim. Zaglądam czasem na Ogrodowisko, ale nigdy jeszcze się nie logowałam. Zachęciła mnie dyskusja na temat red baron. Mam ją w ogródku drugi sezon i zastanawiam się, czy nie padłam ofiarą oszustwa sprzedawcy Moja trawa ma wprawdzie pokrój jak red baron i w sezonie lekko czerwone końcówki zdają się dawać nadzieję na intensywną czerwień, ale jesienią trawa jest żółta. Spotykam opinie, że jest wrażliwa na mróz w młodości i jest mało ekspansywna, ale u mnie to wariatka. Z jednej małej sadzonki rozprzestrzeniła się na całą rabatkę, ma mocne korzenie jak perz (wkopałam pod ziemię plastikowe obrzeża, żeby nie rozprzestrzeniła mi się na trawnik), a z mrozu nic sobie nie robi. Co to w ogóle jest? Nie spotkałam innej trawy niż red baron o takim pokroju.
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 00:29, 23 sty 2021

Do góry
Oj dosypało białego puchu I dobrze bo przez kilka dni temperatura na zewnątrz była bardzo niska w nocy -20 a wciągu dnia -15. Naturalna pierzynka chroniąca roślinki
A dodatkowo cudnie wokół. Taka niespodzianka. Od razu jakoś tak optymizmem powiało

Takie zwykłe konary drzew... a jakie piękne
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 00:14, 23 sty 2021

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Cudne te bukszpany Masz rękę do cięcia
Chyba są wiekowe.
Dzięki Ewa Bukszpany wiekowe to fakt - ten najwiekszy conajmniej z 50 lat ma napewno. Rósł długo jako krzaczor Zaczęłam go ciąć około 15 lat temu. I tak go trochę staram sie trzymać w ryzach. Choć już jest tak duży, że pomimo cięcia za kilka lat może być z nim problem (oczywiście o ile przetrzyma inwazję ćmy bukszpanowej)

Podczas ostatnich kilku dni codziennie otrzepywałam go ze śniegu a tu wciąż śnieg nowe czapy zakładał
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 23:59, 22 sty 2021

Do góry
MiluniaB napisał(a)

Ciągle powracam do zdjęć Pink Annabell - jakie one piękne. Bardzo żałuję, że nie mam miejsca dla nich Do donic to mi ich szkoda - z resztą chyba do donic się nie nadają.
Milunia, Pink Annabell polecam Choć wiem, że teraz Twój ogród bardzo zdyscyplinowany i widzę, że wszelkim chciejstwom mówisz stanowcze nie
W donicy Annabelek nie próbowałam uprawiać, choć wydaje mi się że gdyby donica była spora może i dałyby radę
Widzę, że u Ciebie już prawie po śniegu... U mnie jeszcze mnóstwo białego puchu
Oj cieszy

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies