Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Tu ma być ogród :) 22:49, 09 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

zrobiłam test..doopa no to nie mam kredy

zaraz Ci wyślę namiar na miejsce, w ktorym kupowałam, przesyłka była expressowa.
Ogród wśród pól i wiatrów 22:21, 09 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

poszukam uff przebrnęłam, na bieżąco jestem piękne masz rabaty, bardzo mi sie podobają takie proste i minimalistyczne, konkretne. coś podobnego będę chciała u siebie więc będę zaglądać Jolka
a powiedz mi jeszcze Ty planujesz jeszcze jakieś drzewa?bo szukam czegoś wyjątkowego do 10m wys

ufff..fajnie, że już jesteś na bieżąco nie ma co do tyłu wracać
Z drzew pewnie jeszcze coś będę chciała ale na razie nie jest to doprecyzowane. Podobają mi się ambrowce (pewnie natrafiłaś na historię, jak to ambrowiec okazał się platanem, i ostatecznie musiał wylecieć z ogrodu). Płaczę po nim, bo piękny był, choć pomylony Dużo osób na O. sadzi grujeczniki, muszę im się też kiedyś przyjrzeć. Ciekawe są też miłorząby, klony, buki. Dużo jest fajnych drzew Musisz pomyśleć, co by Ci najlepiej pasowało

Tu ma być ogród :) 22:15, 09 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
ja też planuję zrobić
a na octan mam już kredę od teścia tylko kto tam wie na ile prawdziwa kreda teraz w tych szkołach..zobaczymy jak się będzie pienić

jakby co to dam Ci namiar na tą, którą ja kupowałam przez internet.
Ogród wśród pól i wiatrów 22:04, 09 maj 2016

Do góry
jolka napisał(a)

Walcz, trzymam kciuki Wrotycz póki co mam ususzony z ub roku. Ale wydaje mi się, że nie musi kwitnąć, wystarczą same liście. Tylko ciężko je namierzyć bez kwiatka

poszukam
uff przebrnęłam, na bieżąco jestem piękne masz rabaty, bardzo mi sie podobają takie proste i minimalistyczne, konkretne. coś podobnego będę chciała u siebie więc będę zaglądać Jolka
a powiedz mi jeszcze Ty planujesz jeszcze jakieś drzewa?bo szukam czegoś wyjątkowego do 10m wys
Ogród wśród pól i wiatrów 21:44, 09 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
ja odkryłam ich siedzibe pod swierkami. cieplutko i spokojnie miały bo kora na szmacie zdjeliśmy i walczę
wrotycz już zbierasz?bo to wystarczą liście, nie musi kwitnąć?

Walcz, trzymam kciuki Wrotycz póki co mam ususzony z ub roku. Ale wydaje mi się, że nie musi kwitnąć, wystarczą same liście. Tylko ciężko je namierzyć bez kwiatka
Hirutkowy raj:)) 21:02, 09 maj 2016

Do góry
szkoda
Z Pszenicznej ... 20:59, 09 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Agatko wrzucisz mi to miejsce gdzie kupowałaś swoje elementy nawodnienia?
na której str watku coś o nim piszesz?

Ania gdzieś od strony 70 a elementy wszystko w necie, wiadomo gdzie na A.....o Czekam teraz na kolejne elementy i już kończę rozbudowaną wersję, oczywiście na ten rok
Z Pszenicznej ... 20:50, 09 maj 2016

Do góry
Agatko wrzucisz mi to miejsce gdzie kupowałaś swoje elementy nawodnienia?
na której str watku coś o nim piszesz?
Z Pszenicznej ... 20:22, 09 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
szacun!
współczuję tylko odśnieżania
tylko tego miskanta od nich chcesz?

odnośnie miskanta tak, tylko jego
Z Pszenicznej ... 20:21, 09 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
szacun!

Ania odśnieżaliśmy w pierwszym roku mieszkania tutaj jak napadało rekordowo dużo śniegu i to w kwietniu, poza tym nie pamiętam sytuacji z odśnieżaniem. Wcześniej na piachu ze żwirem śnieg topniał migiem i migiem wsiąkał. Liczę że na klińcu będzie równie dobrze, poza tym nie różni się odśnieżanie i tak machasz łopatą i tak
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 19:55, 09 maj 2016

Do góry
o dzięki Kasia akurat ten którego sfociłaś chyba ma przyrosty
Tu ma być ogród :) 19:51, 09 maj 2016

Do góry
frezja napisał(a)

Tutaj masz z wątku Herbicydy:

cyt."kreda szkolna to obecnie nie jest już tą co "kiedyś". Ta - to utwardzacze z kredą, które ją dyskwalifikują. Druga - weź trochę i zakrop odrobiną octu 10%. Jeśli się pieni - może być dobra - łatwo sprawdzić. Zastanawiać może tylko barwnik, zapewne syntetyczny i mógłby zmienić wartość preparatu".

zrobiłam test..doopa no to nie mam kredy
Tu ma być ogród :) 19:13, 09 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
ja też planuję zrobić
a na octan mam już kredę od teścia tylko kto tam wie na ile prawdziwa kreda teraz w tych szkołach..zobaczymy jak się będzie pienić

Tutaj masz z wątku Herbicydy:

cyt."kreda szkolna to obecnie nie jest już tą co "kiedyś". Ta - to utwardzacze z kredą, które ją dyskwalifikują. Druga - weź trochę i zakrop odrobiną octu 10%. Jeśli się pieni - może być dobra - łatwo sprawdzić. Zastanawiać może tylko barwnik, zapewne syntetyczny i mógłby zmienić wartość preparatu".
Z Pszenicznej ... 18:27, 09 maj 2016

Do góry
szacun!
Tu ma być ogród :) 18:20, 09 maj 2016

Do góry
ja też planuję zrobić
Biało różowy ogród za płotem. 17:38, 09 maj 2016

Do góry
ooo to jak byś nad klonami myślał to proszę dziel sie swoimi spostrzeżeniami. ja wiem tylko ze kruche i śmieciuchy a podobają mi sie bardzo i chciałabym jakiegoś
Biało różowy ogród za płotem. 17:36, 09 maj 2016

Do góry
Wybierasz się do Bożeny?
Ogród wśród pól i wiatrów 17:07, 09 maj 2016

Do góry
jolka napisał(a)

Na razie walka wygrana, znając życie ... do czasu!!

Metoda dwutorowa:
* ekologiczna - wrotycz w miarę systematycznie na obrzeża działki od strony pól, jak się pojawi korytarz - cała konewka albo i dwie, nierozcieńczonej gnojówki wrotyczowej wlewam w korytarz,
* nieekologiczna - jak już jestem w desperacji, a kopców i korytarzy przybywa, wlewam ropę w korytarz i z pół konewki wody, żeby się dobrze po korytarzu rozeszła. Takiego smrodu jeszcze hadry nie przetrzymały!!

Był okres, że sypałam granulki. Dziś uważam, że jest to strata czasu i pieniędzy.
Skuteczność żadna, chyba nawet z czasem nornice je polubiły.

ja odkryłam ich siedzibe pod swierkami. cieplutko i spokojnie miały bo kora na szmacie zdjeliśmy i walczę
wrotycz już zbierasz?bo to wystarczą liście, nie musi kwitnąć?
Ogród z pergolą 16:43, 09 maj 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)
Aniu też mam seslerię, ale jak wiesz pierwszy sezon. Rośnie u mnie skalna i heu..

heu... tez mam
Ogród z pergolą 16:43, 09 maj 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Aniu tyle sie u Ciebie dzieje ze trudno nadążyc z czytaniem, często zaglądam i podczytuję.

fajnie Bożenko, pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies