Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Rododendronowy ogród II. 10:55, 01 kwi 2013

Do góry
Mariusz napisał(a)
Szacunek Bogdziu, super gify. Ta ponura pogoda panująca wokół nas, przytłacza i nudzi, a do tego jeszcze tony jedzenia, brak ruchu... i szpital gotowy. Jeśli tylko nie będzie padać, to do południa wypadam z domu oddać się sztuce fotografii, może jakąś pticę upoluję.
Wracając do gifu; widząc u Ciebie i u Ani pięknie ruszające się ptaki, również nabrałem apetytu - jak fajnie będzie fotografować lilie wodne klatka po klatce, na statywie, z rana, podczas otwierania się kwiatu, a później otwierający się kwiat pokazać w kilku sekundach. Takie gify fajnie wzbogaciłyby temat o liliach wodnych. Dziękuje Wam za inspirację
Zauważyłem też, że programikiem fajnie i prosto podpisuje się fotki, pod tym kątem ma spore możliwości.
Pozdrawiam, życzę miłego świętowania

Fajna zabawa z tymi gifami tylko za mało jest mozliwości uzycia gotowych elementów ale i tak się świetnie bawię. Mnie kiedys statyw ukradli i zdjęcia robiłam z ręki ale pewnie trzeba będzie pomyslec o kupnie nowego. Lubię robic nowe rzeczy i uczyc sie czegoś nowego więc jak tylko Ania powiedziała o tym programie to sie za niego wzięłam sprawdzic jak to można wykorzystac i jest troszke zabawy. Z liliami masz super pomysł , ja zrobiłam dwa gify z liliami ale wykorzystałam ten sam efekt. Brak mi gotowych efektów .Co do podpisów to rzeczywiscie łatwo szybko i przyjemnie można je robic.Tam jest jeszcze mozliwośc podwajania osób czy innych elementów, nanoszenia np gwiazdek , można trochę się pobawic.

Przyjazny ogród 10:27, 01 kwi 2013

Do góry
Czytałam u Bogdzi, że masz pomysł na lilie wodne... super pomysł
Kocham ten ogród 09:20, 01 kwi 2013

Do góry
Iwonko zasypało mnie i dalej pada po obiedzie lecę do łopaty bo auto mi przysypało jak go znajde w tych zaspach lilie zakwitają w garażu też mnie dołuje ta pogoda tyle planów wiosennych było a tu śnieg odwalać muszę Pozdrawiam
Mazury i mój kawałek ziemi 09:13, 01 kwi 2013

Do góry
Keri napisał(a)

ja chcę takie tulipanki już na działce oglądać ale zima na dobre zagościła lilie w garażu zakwitają a brak słów.Dzięki za życzenia pozdrawiam
Rododendronowy ogród II. 07:51, 01 kwi 2013

Do góry
Szacunek Bogdziu, super gify. Ta ponura pogoda panująca wokół nas, przytłacza i nudzi, a do tego jeszcze tony jedzenia, brak ruchu... i szpital gotowy. Jeśli tylko nie będzie padać, to do południa wypadam z domu oddać się sztuce fotografii, może jakąś pticę upoluję.
Wracając do gifu; widząc u Ciebie i u Ani pięknie ruszające się ptaki, również nabrałem apetytu - jak fajnie będzie fotografować lilie wodne klatka po klatce, na statywie, z rana, podczas otwierania się kwiatu, a później otwierający się kwiat pokazać w kilku sekundach. Takie gify fajnie wzbogaciłyby temat o liliach wodnych. Dziękuje Wam za inspirację
Zauważyłem też, że programikiem fajnie i prosto podpisuje się fotki, pod tym kątem ma spore możliwości.
Pozdrawiam, życzę miłego świętowania
Witajcie w Wyżełkowie 21:39, 31 mar 2013

Do góry
Lilie, pójdą do ziemi w donicach. Jedna już kiełkuje

Hiacynt (kupiony kwitnący), jest tak cięzki, że dziś się złamał nie wiem czym był karmiony, ale teraz to już chyba tylko do flakonika

Brateczki tez lada dzień zakwitną

i pełne parapety takich maluszków

Nigdy nie mów nigdy 09:40, 29 mar 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Kaśko .. Jak wstałam o 5 to było zielono.. A potem jak wstałam drugi raz o 8.30 było biało .. Może mi ktoś to wytłumaczyć ??

U mnie też całkowita załamka...Miałam we wtorek lilie sadzić...a tak co? Do pracy idę, urlopu mi szkoda

PRZECIEŻ ZARAZ KWIECIEŃ MAMY !!!!!!!!!!!!! A tu zima ciągle...będzie kiedyś ciepło??? Ja się tak cichutko pytam?
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 19:34, 28 mar 2013

Do góry
Pieczemy ciasteczka, Młoda wykrawa jajka, zajączki i kurczaczki
Mnie nosi, dzisiaj poczytałam sobie o Czarnogórze i chciałabym jechać
M też chyba nosi, wynalazł lot do Dubaju za 1500 zł w obie strony

Fajny dzień I instrukcję zrobiłam! Brr, nie znoszę, ale jest

miłego wieczoru!

Ps Lilie, sadzone w nowy rok, ładnie przezimowały! Wzięłam parę dni temu jedną z doniczek do domu, już kiełkują Będę miała co wsadzić do balii
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:38, 28 mar 2013

Do góry
Uwielbiam nasz bazarek. 25 zł, będę miała gdzie kwiatki posadzić Lilie tu przeniosę, nowe hosty?

Miłego dnia! Biorę się za tłumaczenie... ech...
Moja działka. 08:26, 27 mar 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Dziś byłam w biedronce były lilie niedrogo ale minęłam to stoisko szerokim łukiem
chociaz mnie diabeł kusił.

Ale silną wolę ćwiczysz...ja bym zajrzała

Moja działka. 08:16, 27 mar 2013

Do góry
Dziś byłam w biedronce były lilie niedrogo ale minęłam to stoisko szerokim łukiem
chociaz mnie diabeł kusił.
Nigdy nie mów nigdy 08:16, 27 mar 2013

Do góry
malgocha1960 napisał(a)
Z tymi,co czekaja na wsadzenie bedę miała pewnie około setki,ale lilie to przepiekne kwiaty.Dla mnie mogłyby kwitnąć cały sezson.

Eeee, to jesteś dużo lepsza ode mnie Ja mam może razem wszystkich z 70 - 80. Dużo mi zmarzło ubiegłej zimy
Nigdy nie mów nigdy 08:14, 27 mar 2013

Do góry
malgocha1960 napisał(a)
Z tymi,co czekaja na wsadzenie bedę miała pewnie około setki,ale lilie to przepiekne kwiaty.Dla mnie mogłyby kwitnąć cały sezson.

Ja mam 40 a myślałam że to dużo.
Nigdy nie mów nigdy 08:09, 27 mar 2013

Do góry
Nigdy nie mów nigdy 08:08, 27 mar 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Kasiu to lilie można tak do lodówki -poważnie.

Bogusiu, nie mam wyjścia. Pisali, żeby przechować w ciemnym i chłodnym...To gdzie? W Zabrzu jestem w bloku, piwnica ciepła...
Nigdy nie mów nigdy 08:05, 27 mar 2013

Do góry
Kasiu to lilie można tak do lodówki -poważnie.
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 21:15, 26 mar 2013

Do góry
beata0109 napisał(a)

Kupowalam w biedronce dalie dwa lata temu i ładnie kwitły, nie przetrwały zimy w wilgotnej piwnicy ale za tak niską cenę było warto. Mam nadzieję że lilie urosną bo będa to moje pierwsze Ja ogrodowiczka rabatowa poczatkująca to oczorypny misz masz jest wybaczalny. Ogrodwiskowe ogrody są piękne, oglądam godzinami i podziwiam ale ja mam inną wrażliwośc piękna ( czyt. zamiłowanie do kiczu) . W zeszłym roku mąz mi skosił górną częśc działki rośnie tam łąka samozawańcza samosiejka ,wszystko kwitnie jak chce i kiedy chce. Płakałam przez tydzień poważnie nie mogłam się z tym pogodzic. Myślę że nie ma osoby na ogrodowisku która nie uznałaby tej łąki za ugór dla mnie była przecudna. Więc ja już wiem że do ogrodowsikowych ogrodów top nigdy sie nie zaliczę Będę pokazywac oczorypny misz masz najwyżej będą mnie linkowac ku przestodze

Beatko to dobra wiadomość że biedronkowe zakwitły
Najważniejsze żeby Twój ogród był "taki Twój" - tak określiła swój ogród chyba Danusia z "liliowo i kolorowo" i to jest fajne... Taki ma być. A łąki - cóż to raczej nie kicz piękne są i nawet "na topie" ostatnio kilkakrotnie czytałam w ogrodniczych gazetach że dobrze mieć taki kawałek łąki w ogrodzie bo to dla zwierzaczków raj NO tylko trzeba mieć gdzie... Ty masz... to super i tak trzymać.
Mnie tam się Twoje "zamiłowanie do kiczu" podoba - przynajmniej po tym co do tej pory u Ciebie zobaczyłam No to jedziemy z tym misz-maszem i niech się dzieje co chce Będziemy focić i patrzeć co tam nam zechciało wyrosnąć i zakwitnąć
W cieniu - zacieniona 18:32, 26 mar 2013

Do góry
Przyniosłam z B. trochę cebulek.W ubiegłym roku sadziłam te same lilie i mieczyki.Wybierałam zdrowe cebulki,są średniej wielkości.Lilie miały po dwa kwiatki,ale po przekwitnięciu przesadzałam je w inne miejsce i zdecydowanie ładnie się rozrosły.Myślę,że teraz będzie podobnie.
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 15:44, 26 mar 2013

Do góry
anna_g napisał(a)

Za to moja różowa z biedronki nazywa się.... orientalna Le Reve, hi hi hi Będziemy sobie porównywać wzrost Chyba zresztą takie tylko mieli Danusia z "liliowo i kolorowo" mówiła że te marketowe cebule to kiedyś jej wcale nie wyszły... ale próbuję, jakby co wiele nie stracę... a może jednak...

Oczorypny misz-masz jest nieogrodowiskowy Ale może jedna rabatka taka mi "ujcie na sucho" jakoś mam wrażenie że go potrzebuję...

Pozdrawiam i dzięki za odwiedzinki

Kupowalam w biedronce dalie dwa lata temu i ładnie kwitły, nie przetrwały zimy w wilgotnej piwnicy ale za tak niską cenę było warto. Mam nadzieję że lilie urosną bo będa to moje pierwsze Ja ogrodowiczka rabatowa poczatkująca to oczorypny misz masz jest wybaczalny. Ogrodwiskowe ogrody są piękne, oglądam godzinami i podziwiam ale ja mam inną wrażliwośc piękna ( czyt. zamiłowanie do kiczu) . W zeszłym roku mąz mi skosił górną częśc działki rośnie tam łąka samozawańcza samosiejka ,wszystko kwitnie jak chce i kiedy chce. Płakałam przez tydzień poważnie nie mogłam się z tym pogodzic. Myślę że nie ma osoby na ogrodowisku która nie uznałaby tej łąki za ugór dla mnie była przecudna. Więc ja już wiem że do ogrodowsikowych ogrodów top nigdy sie nie zaliczę Będę pokazywac oczorypny misz masz najwyżej będą mnie linkowac ku przestodze
Nigdy nie mów nigdy 15:32, 26 mar 2013

Do góry
Teraz eMuś dzwonił...lilie przyszły. Ciekawe jakie kiełki mają...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies