Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:32, 19 sie 2013

Do góry
Madziarzeszow napisał(a)
Super historia czekam na dalsze historie ogrodowe

Jeszcze jakieś historie może w tym roku będą, napewno z sadzenia liliowców, ale w tym nie ma niestety nic do pokazywania

dora75 napisał(a)
Fajnie u Ciebie. Żurawki cudne.

Dziękuje za odwiedziny i pochwałe żurawek
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:31, 19 sie 2013

Do góry
dorciabe napisał(a)
Podoba mi się historyjka obrazkowo-rabatowa. Ja też już prawie szpadel złamałam A mówi się że roślinki takie kruche i delikatne

Dziękuje bardzo Ojj rośliny potrafią czasem się postawić, już nie jeden szpadel połamałem
Słoneczny ogród słonecznej safikey 10:04, 19 sie 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Witam
Kawał dobrej roboty włożonej w tworzenie ogrodu. Rabata żwirowa i dwukolorowy żywopłot jest świetny.
Masz kawał ziemi do zmiany, ale po tym co już zobaczyłem wiem, że dasz rade

Łukasz wielkie dzięki za miłe słowa, bo kto da radę jak nie ja

a wędzarka będzie kończona z cegły szamotowej, masz zupełną rację
pozdr
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:20, 18 sie 2013

Do góry
Raczej będe strzygł w kulke, żeby pasowała do reszty chociaż mam bialo zieloną trzmieline na pniu w innym mejcu i jej nie obcinam i też bardzo mi się podoba taka czupryna
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:18, 18 sie 2013

Do góry
Luki napisał(a)

Niemniej jednak znalazłem kolejną perełke, którą jest twój ogród
Dziękuje również za odwiedziny
'

to prawda!!!
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:14, 18 sie 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
Łukasz dziękuję za wizytę u mnie, ja byłam u Ciebie wielokrotnie

Jeszcze nie opanowałem do końca szybkiego i sprawnego przeglądania większej ilości wątków, a niektóre są tak obszerne, że czasem trwa to nawet kilka dni. Niemniej jednak znalazłem kolejną perełke, którą jest twój ogród
Dziękuje również za odwiedziny
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:12, 18 sie 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
A ja zamiast najmniejszej kulki wsadziłabym jakąś jeszcze jasną roślinkę, coś mi tam nie pasi

Najmniejsza kulka była wsadzona jako ostatnia. Chodziłem po ogrodzie z łopatką i szukałem czegoś odpowiedniego, ale znalazł się tylko ten bukszpan i czerwony berberys, który już totalnie by tam nie pasował. Kulka mogłaby być ewentualnie troszke większa. Na chwilę obecną musi zostać.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:10, 18 sie 2013

Do góry
AgaAga napisał(a)
Witaj Łukaszu, przypadkowo wpadłam na ten wątek i już z niego tak szybko nie wyjdę po obejrzeniu ogrodu, stwierdziłam że zakochałam się w żurawkach. Dzięki Tobie, albo przez Ciebie zamówiłam 14szt żurawek każda z innej odmiany bo tak mi się spodobała żurawkowa fala, ale gdzie ja to teraz posadzę.

Przerobiona rabata wygląda teraz dostojniej. Pozdrawiam

Cóż za zbieg okoliczności bo ja od wczoraj mam otwarty twój wątek, ale jeszcze nie zdąrzyłem przejżeć.
Bardzo dziękuje, a żurawek nigdy mało chociaż ja w tym roku już się wstrzymałem na dobre bo ciągle kilka zakupionych czeka w doniczkach i nie mam na nie miejsca.
Mojej fali obecnie przydałoby się troszke opieki, zarosła w jednym miejscu niechcianymi intruzami
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:07, 18 sie 2013

Do góry
agatanowa napisał(a)
ogrodowiskowo bardzo

z bluszczem będzie super!

co do trzmieliny zawsze jestem na tak, zwłaszcza jeśli nie na kiju, tylko zwykła. Ale jeśli chcesz na kiju to będzie pasowało do charakteru rabaty bardzo

Z założenia miało być ogrodowiskowo Trzmielina jak będzie to na pniu bo na normalny krzew nie mam miejsca, ale część nóżki i tak byłaby niewidoczna
Mam nadzieje, że bluszczyk w przyszłym roku podrośnie i będzie vardziej widoczny.

TeresaSz napisał(a)
Mi tam też się podoba, szczególnie mając na uwadze ilość włożonej pracy, zużytego sprzętu no i kampanię wrześniową przed Tobą

Dziękuje bardzo Pracy troszke było, a że nie przepadam za rękawicami to całe łapki mam pozadzierane
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 21:53, 18 sie 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Pięknie przedstawiasz zmiany jakie zachodził u Ciebie w ogrodzie. Takie zdjęcia są bezcenne i co najważniejsze można sobie porównać co przez tyle lat się zrobiło i być z siebie dumnym
Z wielką przyjemnością oglądam twój ogród, który wydaje się być ogromnym

Właśnie dlatego nazywam go ogrodem pełnym złudzeń
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:52, 18 sie 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Nie wiem jak to się stało, że wcześniej mnie u Ciebie nie było. Teraz to musze zbierać kopare z ziemi
Jestem pod ogromnym wrażeniem. Masz cudowny ogród. Piękne zdrowe wyrośnięte rośliny.
O hortensjach, które powaliły mnie na kolana nawet nie wspominam
Będę często odwiedzał

dziękuję za słowa, które mocno podnoszą na duchu i zapraszam
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 13:39, 18 sie 2013

Do góry
Pięknie przedstawiasz zmiany jakie zachodził u Ciebie w ogrodzie. Takie zdjęcia są bezcenne i co najważniejsze można sobie porównać co przez tyle lat się zrobiło i być z siebie dumnym
Z wielką przyjemnością oglądam twój ogród, który wydaje się być ogromnym
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:36, 18 sie 2013

Do góry
O matko Aniu jakie piękne wrzosy. Ja dalej nie ogarniam twojego ogrodu gdzie co jest Ogromny jest i za każdym razem widze nowe zakątki i zaczynam się gubić
Ogród cioci 13:32, 18 sie 2013

Do góry
Ciociogród Cię zdradził Od razu skojarzyłem, że kilka dni temu gdzieś to przeczytałem
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:14, 18 sie 2013

Do góry
Zaczęło się kombinowanie jak to teraz posadzić. Nie było żadnych doradców, ani porad więc trzeba było działać. Oczywiście blusz trzeba sobie wyobrazić musi podrosnąć.
Planuje dosadzić trzmieline pienną pod sam płot, o o tym myślicie??
I oto efekt końcowy, proszę o konstruktywną krytyke jeżeli coś nie pasuje.
Cała rabat powstała z dostępnych roślin w moim ogrodzie. Gdybym coś kupował zrobiłbym troszeńke inaczej, ale jestem zadowolony

Zdjęcia bez nadmiernego słońca zrobie po południu
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:10, 18 sie 2013

Do góry
To krótka historia jednej rabaty :
Na początku było ściernisko

Początki mojej przygody z nowymi nasadzeniami

Po niespełna 3 latach zaczęło mi się strasznie nie podobać

Do boju musiały wkroczyć cięzkie narzędzia. Szpadel po pierwszej mniejszej tuji się złamał, zostałem z 60 centymetrowym szpadelkiem do wykopywania reszty krzewów, do akcji musiał wkroczyć pożądny łom
Widać łom w akcji

Po zakończeniu wykopywania ukazała się taki widok
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:16, 18 sie 2013

Do góry
Trzymam kciuki za walke z tym paskudztwem. Coś musi zadziałać i wytępić te okropne szkodniki, może ten Biomass okaże się skuteczny.
Ogród cioci 10:08, 18 sie 2013

Do góry
Gratuluje wizyty programu w ogrodzie Właśnie widziałem świeżutki odcinek.
Ogród piękny, a i właściciele bardzo sympatyczni
Pozdrawiam.
Wystawa ogrodnicza w Prenzlau 13 kwietnia-06 października 2013 09:56, 18 sie 2013

Do góry
Cudowna wystawa Czekam na ciąg dalszy.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:01, 17 sie 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Rabata skończona, ale niestety zdjęć brak. Kończyłem z latarką w ręce, chciałem jeszcze zrobić fotki w ciemnościach, ale zanim zdąrzyłem ustawić aparat to się wyładował

Czekamy zatem do jutra na fotki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies