Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Starorzecze na górce

Starorzecze na górce

agatanowa 02:01, 20 sie 2013

dziękuję Aniu za słowa otuchy

A trawnik jest zupełnie nowy (dopiero po 3-ech koszeniach) i już trzeba regenerować. Niedobrze

A o zasilaniu pisałam w kontekście brabanta
kachat 06:54, 20 sie 2013

Fajny pomysł z tym żywopłotem w zęby, bardzo mi się podoba Niby taki zwarty, ale jednak nie do końca, znacznie lżej wygląda niż standardowy tujowy równiutki mur.
agatanowa 07:36, 20 sie 2013

monteverde napisał(a)
sposób Alinak 10 ząbków czosnku, 8 tabletek nadmanganianu potasu( do kąpania niemowląt), 8 litrów wody, czosnek rozgniatasz, wrzucasz tabletki, mieszasz zostawiasz na 2-3 godziny i potem podlewasz powojniki, to się robi wiosną no i trzeba pamiętać o osłanianiu nóżek nogi w cieniu, głowa w słońcu

Aniu, a jeszcze dopytam: podlewam pod roślinę, czy obziukuję calą roślinę?

ps. Kąpałam takie jedno niemowlę, ale nadmanganianu potasu nigdy nie uzywałam. wyrodna matka
agatanowa 07:47, 20 sie 2013

kachat napisał(a)
Fajny pomysł z tym żywopłotem w zęby, bardzo mi się podoba Niby taki zwarty, ale jednak nie do końca, znacznie lżej wygląda niż standardowy tujowy równiutki mur.

O dzięki Ci, kachat! No i nie bedzie miał 3 m tylko taki płot to bardziej bedzie. Jednocześnie mam nadzieję, że wiatry i tak co nieco porozprasza
MuSzka 07:57, 20 sie 2013

żywopłot zębowy super u siebie będę musiała po całości jednak bo M chce się zupełnie odciąć ale zrobię taki dwurzędowy jak na tym zdjęciu co pokazałaś tylko z tymi roślinami co pokazywałam u siebie
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3533-jeden-ogrod-dwie-osobowosci?page=11
tuje 'holmstrup' i 'golden globe' na przemiennie po dwie przed choiną kanadyjską.

Tylko mam problem o którym napisałam w wątku z choiną
o tutaj:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1238-choina-kanadyjska-tsuga-canadensis?page=7

nie wiem jak wąski można strzyc żywopłot z choiny.

Ewa4 08:05, 20 sie 2013

Witaj obejrzałam fotki widzę nieżle Ci idzie a rozbawiła mnie fotka z zapakowanym autem z iglakami też tak czasem wracam gorzej pużniej auto z igieł posprzątać .Pozdrawiam
dorciabe 08:46, 20 sie 2013

Ale się pasażerów napchało do auta
Luki 08:48, 20 sie 2013

Żywopłot to bardzo dobry pomysł. Co do nawożenia napisze co ja bym zrobił i nie wiem czy słusznie. Teraz nie nawoziłbym żadnym nawozem, we wrześniu zastosowałbym jakiś nawóz jesienny, aby miał bardzo mało azotu. Barabanty jeżeli są niestrzyżone wyglądają brzydko, ale jeżeli mocno będziesz ciachć to żywopłot zrobi się ładny i gęsty i co najważniejsze dosyć szybko. Widziałęm już kilka ścian z barabanta i wyglądały zacnie Zęby w żywopłocie bardzo mi się podobają, bardzo ciekawy rozwiązanie
agatanowa 08:53, 20 sie 2013

MuSzka napisał(a)
żywopłot zębowy super u siebie będę musiała po całości jednak bo M chce się zupełnie odciąć ale zrobię taki dwurzędowy jak na tym zdjęciu co pokazałaś tylko z tymi roślinami co pokazywałam u siebie
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3533-jeden-ogrod-dwie-osobowosci?page=11
tuje 'holmstrup' i 'golden globe' na przemiennie po dwie przed choiną kanadyjską.

Tylko mam problem o którym napisałam w wątku z choiną
o tutaj:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1238-choina-kanadyjska-tsuga-canadensis?page=7

nie wiem jak wąski można strzyc żywopłot z choiny.

Fajnie będziesz mieć, wiesz żywopłot z choiny ma jambosana (ostatnie zdjęcie na pierwszej stronie): https://www.ogrodowisko.pl/watek/3676-gdzies-wsrod-lak:

To może zapytaj bezpośrednio?

Choina bardzo mi się podoba A ile miejsca potrzebujesz na ten żywopłot? Bo gruby będzie

A wątek o choinie muszę przeczytać, bo mam jedną cietą w pseudo kulkę
agatanowa 08:55, 20 sie 2013

Ewa4 napisał(a)
Witaj obejrzałam fotki widzę nieżle Ci idzie a rozbawiła mnie fotka z zapakowanym autem z iglakami też tak czasem wracam gorzej pużniej auto z igieł posprzątać .Pozdrawiam

Ewa4, to prawda! Samochód cały zasypany, na szczęście tapicerka ciemny grafit, ale i tak