Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 23:57, 11 cze 2018

Do góry
Figaro napisał(a)

Figaro to deren bialy egantisima
Ogród z łezką II 23:51, 11 cze 2018

Do góry
Coz powiedziec. O Matko jakie cudowne kwiaty.
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:59, 11 cze 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Widzialam komentarz wieczorem.
a Lagunę Vivy widziałaś?

Ptasi gaj 20:23, 11 cze 2018

Do góry
Bluszcze rosna wszedzie. Dzisiaj znowu przycinalam bluszcze z tu za szmaragdami.

Powiesz mi co to jest za roslina ta jasna na dole zdjecia?
Ogród z łezką II 19:43, 11 cze 2018

Do góry
Kasiu jeszcze kwitnie rozen.. u nas bardzo sucho i słońce niszczy mam kwiaty róż usmarzone obwódki.

Grafin maja przyslac w tym tygodniu więc czekam.
Chmury płyną ale nic z tego nie wynika.
Jadę teraz po mydło ogrodowe znowu się urodziło coś nowego ochojnik mam na świerkach. Będę pryskac Mazan podał co mam Ewentualnie zastosować.

Odpoczywaj i ślę buzi buzi

Byłam specjalnie zobaczyć czy Diana jest jeszcze dostępna. Dopiero jesienią znowu będzie. Może już będziesz mogła coś o niej powiedzieć wtedy, a ja może się zdecyduję.

Mazan mi Umbrę wyleczył, fachura jest

Jeszcze nie odpoczywam, ale już zaczynam wywlekać manele do pakowania

Za buzi dziękuję
Ogród z łezką II 19:16, 11 cze 2018

Do góry

Babcia ma prawo mieć shizy. W razie czego użyj samoobrony. Wreszcie jesteś Śląska baba.

Ma prawo

Śląska przyszywana, ale zawsze
Ogród z łezką II 19:14, 11 cze 2018

Do góry
Kasiu jeszcze kwitnie rozen.. u nas bardzo sucho i słońce niszczy mam kwiaty róż usmarzone obwódki.

Jadę teraz po mydło ogrodowe znowu się urodziło coś nowego ochojnik mam na świerkach. Będę pryskac Mazan podał co mam Ewentualnie zastosować.

Byłam specjalnie zobaczyć czy Diana jest jeszcze dostępna. Dopiero jesienią znowu będzie. Może już będziesz mogła coś o niej powiedzieć wtedy, a ja może się zdecyduję.

Mazan mi Umbrę wyleczył, fachura jest

Jeszcze nie odpoczywam, ale już zaczynam wywlekać manele do pakowania

Za buzi dziękuję
Ptasi gaj 17:21, 11 cze 2018

Do góry
To tuje szmaragdy u mnie ok 7 lat kupowane ok 1 m.

Wśród modrzewi rośnie dąb.. 17:08, 11 cze 2018

Do góry
Tuje to szmaragdy niezawodne w zeszłym roku wyrównane w poziomie.
Wśród modrzewi rośnie dąb.. 15:46, 11 cze 2018

Do góry
Witam i ja. Jadac przez Zalesie na moja dzialke zawsze podziwiam stare drzewa porosniete bluszczami, rozne bluszcze wspinaja sie szczegolnie po starych sosnach idealna wspinaczka.
Wiec tez posadzilam obok moich sosen bluszcze i zaczynaja juz wlazic na nie.
Szczegolnie kolorowo to wyglada jesienia jak sie przebarwiają.

Dzialka w lesie plusy i minusy, tak mi sie wydaje. Jak slonko swieci przyjemny cien, ale jak pada nim wszystko wyschnie pozniej to trwa.

Pod drzewami tylko rododendrony cieniolubne i kwasolubne. Paprocie, funkie, bardzo ladne hortensje mozna posadzic tez kwasolub.
W sloncu mozna posadzic roze, ale jesienia bo skwar tej wiosny bardzo duzy. Jest wjele roslin ladnych, ale trzeba dokladnie wszystko przemyslec nie dzialac na juz tylko z umiarem.

Powodzenia

Witam i dziękuję za rady. Mam takie samo zdanie pomału i przemyślane decyzje, bo nie chcę później żałować
Ogród z łezką II 15:32, 11 cze 2018

Do góry
Kindzia napisał(a)

Nawet nie myślę, że może nieszczęśliwie być. Chociaż mojej babci się śniło, że mi głowę ucięło, makabryczne sny ma babcia. Ale to prawie 93-letnia staruszka.

Będzie szczęśliwie, jak zawsze

Babcia ma prawo mieć shizy. W razie czego użyj samoobrony. Wreszcie jesteś Śląska baba.
Ogród z łezką II 15:27, 11 cze 2018

Do góry

W moim małym ogródeczku - Dorota 14:42, 11 cze 2018

Do góry
Widzialam komentarz wieczorem.
Słoneczny Ogród 14:37, 11 cze 2018

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Hortensje wybrała i przywiozłam sobie w poniedziałek.
Jeszcze im miejsca nie szykuję, więc w doniczkach muszą siedzieć.

Ale widok.

Daria lepsze hortki wg mnie bezproblemowe. Tez mam floksy ale juz dwa razy pryskalam maczniak siada. Taka pogoda cieplo i moje podlewanie sprzyja grzybom wilgoc w powietrzu.

Ogród z łezką II 14:29, 11 cze 2018

Do góry
Kasiu milego wypoczynku. Szczesliwie laduj na miejsce wypoczynku i wracaj tez szczesliwie.

Nawet nie myślę, że może nieszczęśliwie być. Chociaż mojej babci się śniło, że mi głowę ucięło, makabryczne sny ma babcia. Ale to prawie 93-letnia staruszka.

Będzie szczęśliwie, jak zawsze
Słoneczny Ogród 14:28, 11 cze 2018

Do góry
Daria piekna dziewczyna z ciebie. Az nie chce sie wierzyc, ze ty w ziemi grzebiesz.

Twoje juki wielgachne. Ty poopatrz u mnie jakis diabel namącił ani jedna juka nie kwitnie a tyle ich mam. Moze diabel odkreci i pozniej zakwitna.

Ja sie ciagle dziwue tym co zdzieraja darn. Przeciez w ciagu roku mozna sie pozbyc darni w ten sposób tez tak robilam tylko dawalam tzw szmaty potem zrzucalam ściolkowana trawe pod spod dawalam siatke przeciw kretom.

Mozna wrozny sposob to robic byle nie zdzierac darni a jak odzywka dla gleby z trawki wysypanej. Sciolkonie tez pod drzewami wysypuje trawe z korza.

Daria czy to widziala jaki mam urodzaj winogronowy? Na pedzenie sie zanosi.

W moim małym ogródeczku - Dorota 14:04, 11 cze 2018

Do góry
Dorota myslalam, ze gdzies znajde Lagune ale szukam i nie widze.
Chcialam cos Tobie poradzic, ale szczeka mi opada jak widze twoje roze.

Masz takie piekne roze, ze po co jeszcze Tobie wypasiona Laguna.

Masz tam roze ktore mi sie podobaja i chetnie bym takie posadzila szczegolnie rozowe nad fotelem i jeszcze pnaca na plocie.

Ja tez mam ich sporo, ale niektore dopiero zaczynaja kwitnac.
Niektore bym chetnie wykopala i posadzila gdzie indziej nie pasuja mi lub nie najlepiej sie prezentuja. Wiec czeka mnie w jesieni przesadzanie.

Pozdrawiam
Ta rózyczka na siatce to Lavender Lassie kupiona w ogrodniczym za ok.7 zł.

Ta za fotelem to prawdopodobnie Voyage

"Masz takie piekne roze, ze po co jeszcze Tobie wypasiona Laguna."

i tu oplułam ze śmiechu monitor , jakbyś na własne oczy zobaczyła taką Lagunę to też by Ci się po nocach śniła. Taką ma Viva
Moja ma spartańskie warunki i po mimo moich zabiegów nie ma lekko. Innego miejsca jej nie znajdę, nawet ma już ogromną podpórkę, tylko kiedy ona ją zapełni? Zdjęć nie ma, bo to istny koszmar.

A tu moja nie zmordowana Garden Of Roses

Ptasi gaj 12:40, 11 cze 2018

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Elu u mnie gebruder tez dwa lata ma ale srednio mi sie podoba u mnie na ulicy jedna pani ma eden rose 5 krzaczkow no juz tak cudownie kwitna ze ażzzz na podziw

Kasiu zobacze w necie jak kwitnie eden.. Wieczorem odpisze bo nuz trzeba dzien roboczy zaczac.

U nas dzisiaj nie ma slonca ale 28 stopni. Troche deszcz popruszyl jeszcze gorzej bo duchota.
Ptasi gaj 12:37, 11 cze 2018

Do góry
Anusia napisał(a)
Ten rok zdecydowanie dla róż. Różyca szaleje w ogrodach, jest pięknie.

Anusku to prawda, ale u nas takie slonce ostatnio, ze roze sie gotuja nie wytrzymuja tego slonca. Od poniedzialku non stop w sloncu po 40 stopni zadna roslina tego nie wytrzyma.

O prosze płatki sie zwijaja na obwodkach.

Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 12:28, 11 cze 2018

Do góry
Witam Jola. Przyszlam od Adeli. Masz piekny ogrod bardzo zadbany. Schody prowadzace z tej przybudowki bajka.

Zaciekawila mnie ta przybudowka do domu bardzo bardzo ladna.
Od kilku lat sie przymierzamy do zabudowy tarasu EM szklany ja drewniany.
Moze jak mu pokaze twoja zabudowe bedzi wilk syty i owca cala. Jakbys mogla na pw napisac ile ma metrow i kto ci to robil pewnie nie sama.
Widze, ze jeszcze taras jest nad ta przybudowka.
Prosze podaj ile ma metrow i jaki koszt tej budowli.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies