Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 17:58, 21 lip 2018

Do góry
Kasiu spojrz jeszcze raz do mnie. U mnie tez wre migdalka wykopuje i zbieram wszystko co scielam wysuszone.
Ptasi gaj 17:55, 21 lip 2018

Do góry
Kasiu zobacz jeszcze raz. Ślazowka jaka widzialam jest rozowa.
Maki tez myslalam ze tylko czerwone a mam tez kilka kolorow w tej łace.

Zrobie jeszcze powiekszenie.
Ptasi gaj 15:31, 21 lip 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Takie rożnosci kupilam kwitnaca łaka. Jezeli sie wysieja to w przyszlym roku powinno byc ladnie.
Nie wiedzialam ze tak sie nazywa. Zdjecie nie zmienione taki kolor w rzeczywistosci. Nasionka pozbieram.

Tak mi się wydaje ze to slazowka
Ptasi gaj 15:10, 21 lip 2018

Do góry
Zawsze we wrzesniu 2gi raz te paki sa najwieksze magnolia zolta

.

Babie lato pajeczyn od groma przejsc miedzy drzewami nie mozna

Moja działka na Dębowym Lesie 08:24, 21 lip 2018

Do góry
Witam Aniu
Bylas pod Warszawa widze i ze nawiozlas roslin. Masz gdzie sadzic beda dobrze rosly.
Mnie tez chca raczyc roslinami mam gdzie sadzic, ale nie jestem w stanie juz tego obrabiac za duzo mam. Najpierw sucho teraz popadalo i chwasty gonia aby nadrobić panowanie. Jeszcze na dodatek mam duzo ciecia wczoraj duzo scielam, ale deszcz co chwile przegania.

Lubie to co mam i nic więcej jedynie roze mnie nie zniecheca.

Byłam Elu i w Warszawie i pod Warszawą. Czasu na wszystko nie tyle ile chcialoby się.Tak mam trochę nowych traw.większość, na razie będą zadołowane.I czekać na nowe miejsca.
I u mnie popadało.chwasty wszędzie rosną.U nie tez .
Ptasi gaj 20:02, 20 lip 2018

Do góry
Anusia napisał(a)
Ela ja lubię jak jest po deszczu. Jest wtedy tak soczyście. Moja trawa odzyskała kolor Cynie miałam w zeszłym roku na folkowej rabacie. w to miejsce poszły astry i jeżówki.
Oczywiście nadmiar wody nie służy ale brak jest jeszcze gorszy dla roślin.

Deszczyk to skarb zloto z nieba spadajace. Deszczyk zmienia nas i rosliny i sluzy jednym lepiej lub gorzej.

W kazdym razie we studzienkach wody jeszcze nie ma. Rowniez z rur mellioracyjnych 0,4 m pod ziemie woda nie cieknie.
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 16:43, 20 lip 2018

Do góry

Jak nie zapomnę to zrobię tych białych u nas to porownamy.
Jak tobie czasu starcza na wszystko. Biegi, hafty, praca, ogród dom i eMa obsłużyć aby nie marudził to trzeba mieć siły

Elu nie wystarcza ostnio nie biegam niestety i malo szyje, ogrod tez w odstawce troche jest, tylko podlewam i to co najwazniejsze

Kasiu szyc mozna sie zawsze nauczyc, dzis tyle filmikow na Youtubie jest
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 15:30, 20 lip 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)
no kwitna az sie zdziwilam, i to ile kwiatow maja.

Elu podobaja mi sie teki kwitnace przydroza to biale nie jestem pewna czy to ta rolina, ktora mam na mysli, jesli tak to mozna z niej napoj robic.

Jak nie zapomnę to zrobię tych białych u nas to porownamy.
Jak tobie czasu starcza na wszystko. Biegi, hafty, praca, ogród dom i eMa obsłużyć aby nie marudził to trzeba mieć siły
Ptasi gaj 12:54, 20 lip 2018

Do góry
Kasya napisał(a)

piekny kolor tej slazowki, rzeczywiscie taki intensywny ?

Takie rożnosci kupilam kwitnaca łaka. Jezeli sie wysieja to w przyszlym roku powinno byc ladnie.
Nie wiedzialam ze tak sie nazywa. Zdjecie nie zmienione taki kolor w rzeczywistosci. Nasionka pozbieram.
Ptasi gaj 12:15, 20 lip 2018

Do góry

Po prawej co to za roślina

piekny kolor tej slazowki, rzeczywiscie taki intensywny ?
Chwasty w trawniku 11:35, 20 lip 2018

Do góry
boryss87 napisał(a)
Dobrze. Jeżeli teraz jej nie podniosę i nie odratuje to na wiosnę zaczniemy zabawę od nowa z nowa ziemia i nowa trawa. Widelce gną się na potęgę, a plecy odmawiają posłuszeństwa.

Niech sie gna w dobra strone. Wiosna moze calkiem inaczej wygladac trawnik, trawa sie krzewi i male punkty nie zasiane pewnie znikną.

Powwodzenia
Moja działka na Dębowym Lesie 11:24, 20 lip 2018

Do góry
Witam Aniu
Bylas pod Warszawa widze i ze nawiozlas roslin. Masz gdzie sadzic beda dobrze rosly.
Mnie tez chca raczyc roslinami mam gdzie sadzic, ale nie jestem w stanie juz tego obrabiac za duzo mam. Najpierw sucho teraz popadalo i chwasty gonia aby nadrobić panowanie. Jeszcze na dodatek mam duzo ciecia wczoraj duzo scielam, ale deszcz co chwile przegania.

Lubie to co mam i nic wiecej jedynie roze mnie nie zniecheca.

Ptasi gaj 01:15, 20 lip 2018

Do góry
andziurex napisał(a)

Też sobie strzeliłam parę fotek nadchodzącej burzy wczoraj. Od wczorajszego popołudnia spadło u mnie chyba zylion litrów deszczu. Nie spałam pół nocy, bo pies się boi grzmotów i szumu deszczu, więc szalał po całym domu. W dodatku mój młodszy syn na obozie harcerskim i ciągle sprawdzam czy tam wszystko ok i czy jeszcze ich nie ewakuują.

W dzien u mnie troche pokropiło, ale poprzednia noc to tak padalo, ze tez nie spalam deszcz walił w szyby nie do zniesienia. Dwie ulewy z godzinna przerwa. Z corka przenioslysmy sie do pokoju ktory ma okna pod balkonem na parterze. A bylam z nia w domu pietra mialam. Zasnelam jak bylo juz widno.

O dziwo mamy studnie melioracyjne na dzialce i w zadnej wody nie ma.
Jeszcze nie jest mokro.
Ptasi gaj 01:05, 20 lip 2018

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Elu nawet slonecznika posadzilas mialam w tym roku posadzic tez i zapomnialam a chyba z 15 lat nie jadlam kiedys zawsze u babci na wsi sie sadzilo fajne czasy byly

Kasiu to samosiejka jede jedyny.

Kazdego roku siałam dla. Ptakow jedza cala jesien az wyjedza. W tym roku wiosna byla latem wiec prace tak szybko biegly, ze zapomnialam o wysiewach.

Mam jeszcze duzego ogorka z jednego nasiona w cyniach rosnie. Liscie czarne juz kwitnie.

Cynie, łaczka, stipa, roze, jezowki, patagonska posiane lub posadzone na 3letniej ziemi kompostowej wszystko bardzo dorodne.
Ptasi gaj 20:26, 19 lip 2018

Do góry

Ogórki samosiejka

U mnie siąpi, mży i takie tam tałatajstwo.
To możemy sobie teraz pooglądać słoneczne ogrody
Ptasi gaj 19:17, 19 lip 2018

Do góry
Takie chmury następna burza trzecia.

Też sobie strzeliłam parę fotek nadchodzącej burzy wczoraj. Od wczorajszego popołudnia spadło u mnie chyba zylion litrów deszczu. Nie spałam pół nocy, bo pies się boi grzmotów i szumu deszczu, więc szalał po całym domu. W dodatku mój młodszy syn na obozie harcerskim i ciągle sprawdzam czy tam wszystko ok i czy jeszcze ich nie ewakuują.
Gożdzikowa - wiejski ogród 17:10, 19 lip 2018

Do góry
Od Wisły na Wschod leje z dokladka. W dzien nie padalo do tej pory. Przechodziły chmury z grzmotem ale rozeszło sie troche pokropilo ale znajac teren wroci i z nawiazka poleje.

Lało w nocy jak z konewki 2 razy. Bardzo parno.
Kłopoty - problemy z trawnikiem 09:14, 19 lip 2018

Do góry
Corny_Sean napisał(a)
Chciałem pokazać efekty koszenia, podlewania, dosiewek i nawiezienia. Trawa Barenburg Elite/Exclusor.

Trawnik 6 lipca:

Trawnik dziś:

Dosiewki jeszcze wschodzą, ale już jest świetnie. Dziękuję za pomoc!

Co to znaczy sila nawozu.!
Kłopoty - problemy z trawnikiem 09:12, 19 lip 2018

Do góry
Przemek2018 napisał(a)
Witam.
Jakiś miesiąc temu ,a dokładnie w poście 24.06.2018 pokazałem
Nasz słabo i blado zielony trawnik. Pani Gardenarium trafnie wskazała powód, rozsialem nawóz (na wyglodnialy trawnik) i ruszyła jak szalona.
Teraz niestety mam wrażenie ,że trawa traci na barwie
Chciałem zapytać czy ,albo kiedy najlepiej zrobić aerację na młodym trawniku.

Przemku nawoz dziala do pewnego czasu ale niecaly miesiac od nawozenia to powinien miec jeszcze soczysta zielen po nawozeniu i takim podlewaniu z nieba.

A moze rzeczywiscie tylko ci sie wydaje bo po skoszeniu wyrasta mloda trawka i jest bledsza od skoszonej.
Areacje chyba mozna zrobic ale raczej po deszczu np. Widły beda dobrze wchodzic w glebe zawsze patrze praktycznie.
Nigdy nie robilismy areacji, wertykulacje tak.

Ogród kwiatowy 23:35, 18 lip 2018

Do góry
violaskom napisał(a)
jeżówki

Wiola. Juz drugi raz ogladam twoj watek tyle bylin cos pieknego.
U ciebienzobaczylam mieczyki w kepie sadzone i w tym roku nakupilam 3 siatki mieczykow i tez tak posadzilam. Wyrosly prawie po 1,5 metra i juz kwitna ale sie przewracaja bo ciezkie po tym deszczu i musialam je dzisiaj powiazac.
Powyzsze fotki cud miod te jezowki.

Przed chwila przeszla taka ulewa deszcz lał jak z wiadra 10 minut.
Najpierw ukrop przez 3 mce a teraz woda sie leje z nieba. Deszcz potrzebny bo wszystmo wsiaka jak w gabke. Ale dla. Kwiatow takanpogoda nie dobra.

Cynie od 2 lat sieje na stalym miejscu bo wczesnjej sialam i rozsadzalam i to nie dobrze wygladalo. Sieje zawsze cynie chryzantemowe widzisz sa bardzo ladne pelne posialam w roznych kolorach nke wszystkie jeszcze kwitna.

EksperymEntowalam z roznymi cyniami, ale te sa najladniejsze.
W przyszlym roku posieje kepami w roznych miejscach ogrodu innymi kolorami.
Te cynie u mnie posiane w bardzo dobrej ziemi na komposcie 3 letnim i tak dobrze wygladaja. Co tu duzo mowic wszystko chce dobrze zjesc.

Bede wpadac bo warto masz ogrod cudowny i duzy. Nke wiem czy pytalam ale ile masz m2 bo wyglada spory, albo tak pieknje urzadzony ze sprawia takie wrazenie.
J
Moj ma ponad 40 arow i nje wyrabiam sie w doskoku go obsluguje razem z eM bo dzieci to cholery mozna dostac. Tylko imprezy by tutaj robili a my obydwone zasuwamy.

Mam bardzo duzo ciecia a deszcz mnje dzisiaj przegonil i jutro z rana zaczynam ciac tuje i irgi.

Pozdrawiam serdecznie

Czy moze byc piekniejszy widok niz ten na pierwszej focie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies