Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

Kasiolaaa 20:52, 19 lip 2018

Elu nawet slonecznika posadzilas mialam w tym roku posadzic tez i zapomnialam a chyba z 15 lat nie jadlam kiedys zawsze u babci na wsi sie sadzilo fajne czasy byly
ElzbietaFranka 01:05, 20 lip 2018

Kasiolaaa napisał(a)
Elu nawet slonecznika posadzilas mialam w tym roku posadzic tez i zapomnialam a chyba z 15 lat nie jadlam kiedys zawsze u babci na wsi sie sadzilo fajne czasy byly

Kasiu to samosiejka jede jedyny.

Kazdego roku siałam dla. Ptakow jedza cala jesien az wyjedza. W tym roku wiosna byla latem wiec prace tak szybko biegly, ze zapomnialam o wysiewach.

Mam jeszcze duzego ogorka z jednego nasiona w cyniach rosnie. Liscie czarne juz kwitnie.

Cynie, łaczka, stipa, roze, jezowki, patagonska posiane lub posadzone na 3letniej ziemi kompostowej wszystko bardzo dorodne.
ElzbietaFranka 01:15, 20 lip 2018

andziurex napisał(a)

Też sobie strzeliłam parę fotek nadchodzącej burzy wczoraj. Od wczorajszego popołudnia spadło u mnie chyba zylion litrów deszczu. Nie spałam pół nocy, bo pies się boi grzmotów i szumu deszczu, więc szalał po całym domu. W dodatku mój młodszy syn na obozie harcerskim i ciągle sprawdzam czy tam wszystko ok i czy jeszcze ich nie ewakuują.

W dzien u mnie troche pokropiło, ale poprzednia noc to tak padalo, ze tez nie spalam deszcz walił w szyby nie do zniesienia. Dwie ulewy z godzinna przerwa. Z corka przenioslysmy sie do pokoju ktory ma okna pod balkonem na parterze. A bylam z nia w domu pietra mialam. Zasnelam jak bylo juz widno.

O dziwo mamy studnie melioracyjne na dzialce i w zadnej wody nie ma.
Jeszcze nie jest mokro.
anabuko1 12:12, 20 lip 2018

I mnie nie pada. Za dużo deszczu to nie padało.
Piękne Elu masz te trawy .widok na ogród z nimi przesliczny.
A pomyśleć,że jeszcze 3 ,2 lata temu one mi się nie podobały.
A teraz już podobają.I to bardzo.
Ciekawe te cynie. Ja już ich x lat jak sadzilam.
To dobrego obcinania życzę .
I pogody
Kasya 12:15, 20 lip 2018

ElzbietaFranka napisał(a)

Po prawej co to za roślina

piekny kolor tej slazowki, rzeczywiscie taki intensywny ?
Anusia 12:44, 20 lip 2018

Ela ja lubię jak jest po deszczu. Jest wtedy tak soczyście. Moja trawa odzyskała kolor Cynie miałam w zeszłym roku na folkowej rabacie. w to miejsce poszły astry i jeżówki.
Oczywiście nadmiar wody nie służy ale brak jest jeszcze gorszy dla roślin.
ElzbietaFranka 12:54, 20 lip 2018

Kasya napisał(a)

piekny kolor tej slazowki, rzeczywiscie taki intensywny ?

Takie rożnosci kupilam kwitnaca łaka. Jezeli sie wysieja to w przyszlym roku powinno byc ladnie.
Nie wiedzialam ze tak sie nazywa. Zdjecie nie zmienione taki kolor w rzeczywistosci. Nasionka pozbieram.
ElzbietaFranka 20:02, 20 lip 2018

Anusia napisał(a)
Ela ja lubię jak jest po deszczu. Jest wtedy tak soczyście. Moja trawa odzyskała kolor Cynie miałam w zeszłym roku na folkowej rabacie. w to miejsce poszły astry i jeżówki.
Oczywiście nadmiar wody nie służy ale brak jest jeszcze gorszy dla roślin.

Deszczyk to skarb zloto z nieba spadajace. Deszczyk zmienia nas i rosliny i sluzy jednym lepiej lub gorzej.

W kazdym razie we studzienkach wody jeszcze nie ma. Rowniez z rur mellioracyjnych 0,4 m pod ziemie woda nie cieknie.
ElzbietaFranka 15:10, 21 lip 2018

Zawsze we wrzesniu 2gi raz te paki sa najwieksze magnolia zolta

.

Babie lato pajeczyn od groma przejsc miedzy drzewami nie mozna

Makao_J 15:22, 21 lip 2018

Super ta magnolia. Prawdziwy rarytas.