Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród kwiatowy

Ogród kwiatowy

anabuko1 22:12, 18 lip 2018

U mnie trochę popadało.I pogodnie juz było.
ale szalejesz z tymi nowymi zakupami
Fajniusie wszystkie
ElzbietaFranka 23:35, 18 lip 2018

violaskom napisał(a)
jeżówki

Wiola. Juz drugi raz ogladam twoj watek tyle bylin cos pieknego.
U ciebienzobaczylam mieczyki w kepie sadzone i w tym roku nakupilam 3 siatki mieczykow i tez tak posadzilam. Wyrosly prawie po 1,5 metra i juz kwitna ale sie przewracaja bo ciezkie po tym deszczu i musialam je dzisiaj powiazac.
Powyzsze fotki cud miod te jezowki.

Przed chwila przeszla taka ulewa deszcz lał jak z wiadra 10 minut.
Najpierw ukrop przez 3 mce a teraz woda sie leje z nieba. Deszcz potrzebny bo wszystmo wsiaka jak w gabke. Ale dla. Kwiatow takanpogoda nie dobra.

Cynie od 2 lat sieje na stalym miejscu bo wczesnjej sialam i rozsadzalam i to nie dobrze wygladalo. Sieje zawsze cynie chryzantemowe widzisz sa bardzo ladne pelne posialam w roznych kolorach nke wszystkie jeszcze kwitna.

EksperymEntowalam z roznymi cyniami, ale te sa najladniejsze.
W przyszlym roku posieje kepami w roznych miejscach ogrodu innymi kolorami.
Te cynie u mnie posiane w bardzo dobrej ziemi na komposcie 3 letnim i tak dobrze wygladaja. Co tu duzo mowic wszystko chce dobrze zjesc.

Bede wpadac bo warto masz ogrod cudowny i duzy. Nke wiem czy pytalam ale ile masz m2 bo wyglada spory, albo tak pieknje urzadzony ze sprawia takie wrazenie.
J
Moj ma ponad 40 arow i nje wyrabiam sie w doskoku go obsluguje razem z eM bo dzieci to cholery mozna dostac. Tylko imprezy by tutaj robili a my obydwone zasuwamy.

Mam bardzo duzo ciecia a deszcz mnje dzisiaj przegonil i jutro z rana zaczynam ciac tuje i irgi.

Pozdrawiam serdecznie

Czy moze byc piekniejszy widok niz ten na pierwszej focie.

basia3012 23:38, 18 lip 2018

Violu, dziekuję za odwiedziny i bardzo miłe słowa. Cieszę się jak komuś podoba się mój ogródek.
Pooglądałam sobie Twój ogród i podziwiałam- wszystko piękne . Łączysz zimozielone z bylinami. Fajnie to wygląda. Zimą tez coś na rabatach się zieleni. A latem jest kolorowo z bylinami. Bardzo podoba mi się ten strzyżony niski żywopłot chyba z bukszpanu przy ścieżce. A dookoła kolorowe byliny. Cudnie. Ogród duży, kolorowy, piękny trawnik. Jednym słowem wspaniały. Gratuluję.
Jesli chodzi o tę białą, wysoką bylinę za hortensją to nie pamiętam jej nazwy. Ale postaram się poszukać na Moje Allegro, w kupionych. Ale to nie jest dziewanna. Jak odnajdę to dam znać. Pozdrawiam serdecznie.
basia3012 23:58, 18 lip 2018

Violu, udało mi się odnależć w kupionych nazwę tej białej, wysokiej byliny . To Dzwonek piramidalny Alba. Jest u mnie od roku. Pozdrawiam serdecznie.
violaskom 11:04, 20 lip 2018

Aster dla Agaty - do wydania

AgataM 12:42, 20 lip 2018

violaskom napisał(a)
Aster dla Agaty - do wydania

Cuudny...... On jest z wieloletnich? Jak wrócę z wypoczynku skontaktuje się z Tobą. Pozdrawiam gorąco
violaskom 12:45, 20 lip 2018

AgataM napisał(a)

Cuudny...... On jest z wieloletnich? Jak wrócę z wypoczynku skontaktuje się z Tobą. Pozdrawiam gorąco

Tak wieloletni. Dorasta ok 70cm po kilku latach. Moje tyle mają i nigdy jeszcze nie były dzielone.
violaskom 18:23, 21 lip 2018

Trochę dzisiejszych kolorków
violaskom 18:28, 21 lip 2018

violaskom 18:32, 21 lip 2018