Bogdziu ,kupiłam je za grosze, ale już rosły, musiałam do ziemi wsadzić...moje w garażu stoją, temperatura niestety 14 stopni, nie mogę w piwnicy, tam okna nie mam.
Kupiłam w zeszłym tygodniu w ogrodniczym dwie następne, te też już kiełki mają, jutro do donic z ziemią muszę posadzić, wyjścia nie mam. Mam nadzieję, że te ponad 40, które przyjdą pocztą, będę już mogła bezpośrednio do gruntu wsadzić...
A musiałaś te lilie już posadzic? Ja swoje trzymam w piwnicy , temp 6 stopni , na razie super się mają wolę wsadzic do gruntu bo trudno im w domu stworzyc dobre warunki do zakwitniecia. Posadziłam tylko dwie które miały juz widoczne listki ale stoją w zimnym pokoju zeby za szybko nie rosły .
Moje już przyszły, doczekasz się i Ty swoich, bo pisali, że na tydzień wstrzymują wysyłkę, żeby cebule nie pomarzły w transporcie
Bogusia z zacienionej sadzi lilie w butelkach od wody mineralnej. Odcina dno butelki, sypie ziemię do butelki wpuszcza cebulę, dosypuje do pełna i wsadza do ziemi. Korek oczywiście odkręca, żeby był odpływ wilgoci. Muszę w tym roku tak spróbować.
Kochana, jak ja Cię BARDZO rozumiem
U nas nie ma Brico
Kulki będziemy przywozić z dziewczynkami (z Grupy Wrocławskiej) w dużej ilości z plantacji niedaleko nas.
Buziaki!
Witam cię cieplutko dziękuję za powitanie widzę że lubisz róże ja także a lilie masz przepiękne czy są kłopotliwe bo ja miałam tylko jedną ale nornica mi ją zjadła i od tej pory zraziłam się do nich ale są piękne
Faktycznie lichota..
Pisałaś Gabi że poczekasz na kulkowe to znaczy że tez maja być ?
Ja wczoraj zaszalałam w Brico, tak sie nie moge doczekać wiosny i zmian w moim ogrodzie, sadzenia nowych roslin, radości z patrzenia na nie, że kupić musiałam cokolwiek aięc kupiłam bazylie cytrynowa, cynamonowa i zwykłą do przygotowania sadzonek juz teraz a potem wysadzenia do mojego ziołowego kącika. Nie wiem co to jest za "bazylia cynamonowa " ... ale jak urosnie to zobaczymy.
Poza tym kupiłam małą tawułłke ( purpurową) oraz 2 azjatyckie lilie doniczkowe odmiany Barcelona...
Wrzuce fotki wieczorem na mój wątek.
Nie moge sie doczekać wiosny... to chociaz namiastka wiosny ... te zakupy....
Pozdrawiam i macham bo dawno nie byłam
Fajne zakupy Marta - podobają mi się te karłowe mieczyki, nie widzialam takich. A lilie będziesz sadziła do gruntu czy do donic ? Dyptam też piękny. Kurcze dlaczego ja wszystko chcę mieć???
Ja dzisiaj odśnieżałam 1,5 godz.ale robilam to z wielką przyjemnością,jeszcze tym śniegiem poprzykrywałam male azalie japońskie co mi co roku przymarzają.
Już Ci lilie powychodziły ? No to musowo już musi być wiosna !
oj ale zima u Ciebie: niezle Ci tego nasypalo ale ciesz sie ciesz bo mnie serce pęknie wieje tak, że az strach i mroz juz jest -7 ale przy tym wietrze i to bez sniegu to tragedia, nie okrywalam tulipanow i zonkilkow bo mam tego za duzo ale teraz zaluje, okryte mam dalej wrzosy i okrylam dodatkowo żurawki i lilie te co juz wychodzily echhh cierpie .....juz bym wolała miec problem z odsniezaniem
prosze o pomoc jestem nowa chciała bym sobie posadzic lilie tylko zeby mi zakwitły gdzies w połowie wrzesnia to kiedy mam je posadzic bo pisze na innych forach i nikt nie napisał mi konkretnie pomocy
Danusiu,jaką sprawilas mi niespodziankę i serduszka i lilie Tych wlaśnie żóltych lili moja mama miała najwięcej A serduszki też mam tak posadzone kolorami obok siebie,tylko biala coś marna u mnie-nie ma takiego wigoru jak Twoja