Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:26, 15 mar 2013

Do góry
Ania, wróciłaś do avatarka bez śniegu !!!!! Rewelacyjnie, zielone widać

A moje lilie w garażu już mają ze 30 cm...
W cieniu - zacieniona 19:20, 15 mar 2013

Do góry
Bogusiu! bardzo cenne są podpowiedzi jak sadzisz lilie, kiedyś czytałam u Ciebie, i teraz odświeżone. Dziękuję
Nigdy nie mów nigdy 19:02, 15 mar 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
A musiałaś te lilie już posadzic? Ja swoje trzymam w piwnicy , temp 6 stopni , na razie super się mają wolę wsadzic do gruntu bo trudno im w domu stworzyc dobre warunki do zakwitniecia. Posadziłam tylko dwie które miały juz widoczne listki ale stoją w zimnym pokoju zeby za szybko nie rosły .

Bogdziu ,kupiłam je za grosze, ale już rosły, musiałam do ziemi wsadzić...moje w garażu stoją, temperatura niestety 14 stopni, nie mogę w piwnicy, tam okna nie mam.
Kupiłam w zeszłym tygodniu w ogrodniczym dwie następne, te też już kiełki mają, jutro do donic z ziemią muszę posadzić, wyjścia nie mam. Mam nadzieję, że te ponad 40, które przyjdą pocztą, będę już mogła bezpośrednio do gruntu wsadzić...
Nigdy nie mów nigdy 18:56, 15 mar 2013

Do góry
A musiałaś te lilie już posadzic? Ja swoje trzymam w piwnicy , temp 6 stopni , na razie super się mają wolę wsadzic do gruntu bo trudno im w domu stworzyc dobre warunki do zakwitniecia. Posadziłam tylko dwie które miały juz widoczne listki ale stoją w zimnym pokoju zeby za szybko nie rosły .
Nigdy nie mów nigdy 18:45, 15 mar 2013

Do góry
Najpierw te azjatyckie lilie...na prawdę się martwię, jak dożyją...rosną na tydzień jakieś 7 cm

i niby śnieg na pszczyńskiej wsi

teraz - 4 stopnie, trochę wieje
Na skarpie, przed kamykami, pod śnieżkiem krokusy, minimalnie wystają. Ciekawe czy przemarzły...
Moja działka. 14:11, 15 mar 2013

Do góry
Moje już przyszły, doczekasz się i Ty swoich, bo pisali, że na tydzień wstrzymują wysyłkę, żeby cebule nie pomarzły w transporcie
Bogusia z zacienionej sadzi lilie w butelkach od wody mineralnej. Odcina dno butelki, sypie ziemię do butelki wpuszcza cebulę, dosypuje do pełna i wsadza do ziemi. Korek oczywiście odkręca, żeby był odpływ wilgoci. Muszę w tym roku tak spróbować.
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 13:09, 15 mar 2013

Do góry
Margarete napisał(a)

Faktycznie lichota..
Pisałaś Gabi że poczekasz na kulkowe to znaczy że tez maja być ?
Ja wczoraj zaszalałam w Brico, tak sie nie moge doczekać wiosny i zmian w moim ogrodzie, sadzenia nowych roslin, radości z patrzenia na nie, że kupić musiałam cokolwiek aięc kupiłam bazylie cytrynowa, cynamonowa i zwykłą do przygotowania sadzonek juz teraz a potem wysadzenia do mojego ziołowego kącika. Nie wiem co to jest za "bazylia cynamonowa " ... ale jak urosnie to zobaczymy.
Poza tym kupiłam małą tawułłke ( purpurową) oraz 2 azjatyckie lilie doniczkowe odmiany Barcelona...

Wrzuce fotki wieczorem na mój wątek.
Nie moge sie doczekać wiosny... to chociaz namiastka wiosny ... te zakupy....

Kochana, jak ja Cię BARDZO rozumiem
U nas nie ma Brico
Kulki będziemy przywozić z dziewczynkami (z Grupy Wrocławskiej) w dużej ilości z plantacji niedaleko nas.
Buziaki!
Moja działka. 13:03, 15 mar 2013

Do góry
Witam cię cieplutko dziękuję za powitanie widzę że lubisz róże ja także a lilie masz przepiękne czy są kłopotliwe bo ja miałam tylko jedną ale nornica mi ją zjadła i od tej pory zraziłam się do nich ale są piękne
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 11:55, 15 mar 2013

Do góry
Gabisia napisał(a)
Ależ jestem zawiedziona
Rano pojechałam do Lidla z Małzem, z nadzieją, że kupię wiele opakowań bukszpanu.
Kupiłam jedno - tylko po to, żeby pokazać Wam jaka porażka (no i do koszyczka będą).
Jak one mają 18 cm to ja mam 2 metry!
Mizerne strasznie.
Poczekam na kulasowe...

Faktycznie lichota..
Pisałaś Gabi że poczekasz na kulkowe to znaczy że tez maja być ?
Ja wczoraj zaszalałam w Brico, tak sie nie moge doczekać wiosny i zmian w moim ogrodzie, sadzenia nowych roslin, radości z patrzenia na nie, że kupić musiałam cokolwiek aięc kupiłam bazylie cytrynowa, cynamonowa i zwykłą do przygotowania sadzonek juz teraz a potem wysadzenia do mojego ziołowego kącika. Nie wiem co to jest za "bazylia cynamonowa " ... ale jak urosnie to zobaczymy.
Poza tym kupiłam małą tawułłke ( purpurową) oraz 2 azjatyckie lilie doniczkowe odmiany Barcelona...

Wrzuce fotki wieczorem na mój wątek.
Nie moge sie doczekać wiosny... to chociaz namiastka wiosny ... te zakupy....
Ogrodowe zacisze 11:05, 15 mar 2013

Do góry
Lilie piękne w tym roku wysadze chyba 40 szt się nazbierało czekają w garazu na wiosnę.pozdrawiam
Liliowo i kolorowo:) 08:00, 15 mar 2013

Do góry
Witam cieplutko dziękuję zw miłe powitanie twoje lilie są cudne i pewnie pięknie pachną
Lilie - Lilium 23:11, 14 mar 2013

Do góry
Piękne lilie Danuś pokazujesz
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 22:37, 14 mar 2013

Do góry
Pozdrawiam i macham bo dawno nie byłam
Fajne zakupy Marta - podobają mi się te karłowe mieczyki, nie widzialam takich. A lilie będziesz sadziła do gruntu czy do donic ? Dyptam też piękny. Kurcze dlaczego ja wszystko chcę mieć???
Lilie - Lilium 22:08, 14 mar 2013

Do góry
Lilie królewskie

Lilie - Lilium 22:01, 14 mar 2013

Do góry
Mnie najbardziej obecnie urzekają lilie złotogłów, są takie delikatne i eleganckie, żadnego przepychu lilii

Bajkowy ogród Weroniki 21:59, 14 mar 2013

Do góry
weronika77 napisał(a)

Myśląc o wiośnie, zrobiłam spis oczekiwanych (nowych) roślinek posadzonych jesienią:,

od Bogdzi: [b] rudbekia żółta, dzielżan, goryczka,parzydło,miłek

od Ani asc: floks kanad. nieb
od Popcarol: floks sz. biały
od Ell: irys bordo, ketmia bylina
od Kris; wielosił, liliowiec rudy

ze Skierniewic: lilie zielonkaw 2 i różowe 2 , czosnki nieb. i białe ( w azaliach jap.)
tulipany nowe na tych zdj. i pod laurowiśnią, 2 Clematisy nieb. Prezydent i Vyvyan P.
nachyłek, śnieżnik, 4 hosty, sasanki 3 kolory, jeżówka czerwona, róża Eden

z nasion i podzielone: piwonie czerw. i róż, bratki czerw. i nieb., trawki i trawy, żurawki czerw.
rudbekie różowe, cleome,
Kupię: astry chryzantemowe, trawki niedźw. futro,tymianek fiolet,macierzanka róż., groszek pachnący, aksamitki białe, surfinie, krokosmia, len, kobea, lewizja, dzwonki Elizabeth Oliwer...

Ale z Ciebie uporządkowany człowiek. Ja już dawno zapomniałam co kupiłam i gdzie posadziłam. Jak wylezie to zobaczę.Pozdrówka.
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 21:12, 14 mar 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
oj ale zima u Ciebie: niezle Ci tego nasypalo ale ciesz sie ciesz bo mnie serce pęknie wieje tak, że az strach i mroz juz jest -7 ale przy tym wietrze i to bez sniegu to tragedia, nie okrywalam tulipanow i zonkilkow bo mam tego za duzo ale teraz zaluje, okryte mam dalej wrzosy i okrylam dodatkowo żurawki i lilie te co juz wychodzily echhh cierpie .....juz bym wolała miec problem z odsniezaniem

Ja dzisiaj odśnieżałam 1,5 godz.ale robilam to z wielką przyjemnością,jeszcze tym śniegiem poprzykrywałam male azalie japońskie co mi co roku przymarzają.
Już Ci lilie powychodziły ? No to musowo już musi być wiosna !
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 20:20, 14 mar 2013

Do góry
oj ale zima u Ciebie: niezle Ci tego nasypalo ale ciesz sie ciesz bo mnie serce pęknie wieje tak, że az strach i mroz juz jest -7 ale przy tym wietrze i to bez sniegu to tragedia, nie okrywalam tulipanow i zonkilkow bo mam tego za duzo ale teraz zaluje, okryte mam dalej wrzosy i okrylam dodatkowo żurawki i lilie te co juz wychodzily echhh cierpie .....juz bym wolała miec problem z odsniezaniem
Lilie - Lilium 22:25, 13 mar 2013

Do góry
prosze o pomoc jestem nowa chciała bym sobie posadzic lilie tylko zeby mi zakwitły gdzies w połowie wrzesnia to kiedy mam je posadzic bo pisze na innych forach i nikt nie napisał mi konkretnie pomocy
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 22:12, 13 mar 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Dla Ciebie z sympatii)

Danusiu,jaką sprawilas mi niespodziankę i serduszka i lilie Tych wlaśnie żóltych lili moja mama miała najwięcej A serduszki też mam tak posadzone kolorami obok siebie,tylko biala coś marna u mnie-nie ma takiego wigoru jak Twoja
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies