Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bajkowy ogród Weroniki

Bajkowy ogród Weroniki

weronika77 21:00, 12 mar 2013

Gdzie się zapodziała wiosna? Jak tu przeczekać, gdy zapowiadają zimę do końca marca.
Nieba błękitnego ani mroza malarza, ani słonka nie ma w mojej okolicy.
dajana 21:27, 12 mar 2013

Zazdrosna zima ją uwięziła Weroniko U ciebie tyle śniegu? o raju u mnie nie ma wcale no może dzisiaj z cm spadło. Czekamy na wiosnę goniąc czas a ona tak jak lato szybko minie. Trzeba się cieszyć każdą chwilą bo życie przecieka między palcami Piękne zdjęcie zrobiłaś takie tajemnicze i nostalgiczne.W oczekiwaniu na wiosnę oddaj się miłym myślą będzie przyjemniej Pozdrawiam cieplutko Utul ode mnie Kajtusia pieszczocha słodkiego
jagoda99 18:24, 14 mar 2013

Wpadam przeslac pozdrowienia i byle do wiosny
pozdrawiam cieplutko
barbara_kraj... 21:00, 14 mar 2013

Mnie by się tyle śniegu przydało, bo mroźne noce mają być. Owszem, jest go trochę, ale może się okazać, że za mało i znów opłakiwać straty będę
Weroniko, sporo nowych nasadzeń. Ja też nie powstrzymałam się i zakupy porobiłam
Gosiniak 21:03, 14 mar 2013

weronika77 napisał(a)
[
Zima tego roku się nie pokazała od tej piękniejszej strony. Dziękuję i pozdrawiam wiosennie, na przekór zimie.

A ja powrócę jeszcze raz do tego zdjęcia też na przekór zimie, ale pięknie masz
Pozdrawiam serdecznie
Bogdzia 21:59, 14 mar 2013

weronika77 napisał(a)

Myśląc o wiośnie, zrobiłam spis oczekiwanych (nowych) roślinek posadzonych jesienią:,

od Bogdzi: [b] rudbekia żółta, dzielżan, goryczka,parzydło,miłek

od Ani asc: floks kanad. nieb
od Popcarol: floks sz. biały
od Ell: irys bordo, ketmia bylina
od Kris; wielosił, liliowiec rudy

ze Skierniewic: lilie zielonkaw 2 i różowe 2 , czosnki nieb. i białe ( w azaliach jap.)
tulipany nowe na tych zdj. i pod laurowiśnią, 2 Clematisy nieb. Prezydent i Vyvyan P.
nachyłek, śnieżnik, 4 hosty, sasanki 3 kolory, jeżówka czerwona, róża Eden

z nasion i podzielone: piwonie czerw. i róż, bratki czerw. i nieb., trawki i trawy, żurawki czerw.
rudbekie różowe, cleome,
Kupię: astry chryzantemowe, trawki niedźw. futro,tymianek fiolet,macierzanka róż., groszek pachnący, aksamitki białe, surfinie, krokosmia, len, kobea, lewizja, dzwonki Elizabeth Oliwer...

Ale z Ciebie uporządkowany człowiek. Ja już dawno zapomniałam co kupiłam i gdzie posadziłam. Jak wylezie to zobaczę.Pozdrówka.
weronika77 19:00, 15 mar 2013

dajana napisał(a)
Zazdrosna zima ją uwięziła Weroniko U ciebie tyle śniegu? o raju u mnie nie ma wcale no może dzisiaj z cm spadło. Czekamy na wiosnę goniąc czas a ona tak jak lato szybko minie. Trzeba się cieszyć każdą chwilą bo życie przecieka między palcami Piękne zdjęcie zrobiłaś takie tajemnicze i nostalgiczne.W oczekiwaniu na wiosnę oddaj się miłym myślą będzie przyjemniej Pozdrawiam cieplutko Utul ode mnie Kajtusia pieszczocha słodkiego

Dajano! Tajemnicze zdjęcie to "wyszło" mojemu M. Robił zdjęcie z kuchni, nie gasząc światła, i jest 2 w 1.

To prawda, że nasze życie mija na przemijaniu, a najpierw na czekaniu, które jednak jest ciekawsze.
Oddaję się miłym myślom, i dzisiaj czekam na film o Annie German, smutny jak życie bywa.

I jeszcze jedno zdjęcie mojego M. mniej tajemnicze i weselsze od mojego. Mam nadzieję, że z ostatnim widokiem tej zimy. Kajtuś przesyła lizaczki a my buziaczki.

Bogdziu, ja czasem uporządkowana a czasem nie, Ty pewnie masz lepszą pamięć.
Mam nadzieję, że grypę przepędziłaś. Dużo zdrówka.
iwonaj 11:39, 16 mar 2013

Witaj Weroniczko dziękuję za odwiedziny u mnie ale twój ogród to bajka rajski ogród taki równiutki wypielęgnowany dopieszczony po prostu cudowny moje klimaty a oczko wodne także mi się podoba takie duże minie się też marzy ale mniejsze bo nie mam dużo miejsca a co do lilii to miałam tą jedną nie znam nazwy i już jej nie mam bo mi nornica zjadła jak wkopałam ją do ziemi najpierw miałam ją w donicy to super rosła i pięknie pachniała ale zostały mi tylko zdjęcia a moja tinusia pewnie by się z twoim Kajtusiem polubiła bo jest skora do zabawy z innymi pieskami pozdrawiam a to dla ciebie
Mala_Mi 13:10, 18 mar 2013

Weroniko... zaglądam co u Ciebie.. bo mi ostatnio wszędzie za daleko... i zaspy za duże I chłopak choruje....... siła złego na jednego. Łażę po watkach strasznie chaotycznie...

Ja jak Bogdzia sadzę i nie pamiętam gdzie i co ...ale potem ile niespodzianek
iwonaj 17:51, 18 mar 2013

Pozdrawiam i ja byle do wiosny