Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek

zawitka 11:37, 14 mar 2013

Marto !!1 ekstra zakupy Odpisałam ci u siebie Fajnie że choć w głowach wiosna blisko Buziaki
Gosiniak 11:40, 14 mar 2013

Superowe zakupy, ja jeszcze daję sobie na wstrzymanie, ale czy długo tak wytrzymam, raczej nie, kuszą te twoje zakupy nieziemsko..
danuta_szwajcer 19:14, 14 mar 2013

Marta u nas dziś jest tak zimno, mróz i w dodatku mocno wieje i nie ma sniegu a ja cierpie bo ten wiatr wymrozi chyba i te tulipany brrr a za dwa dni zapewne bedzie wiosna ale pozdrawiam Cie bardzo cieplutko i byle do wiosny i jak w koncu przyjdzie to wszystko naraz bedzie do roboty razem i z oknami do mycia
Marta7 19:21, 14 mar 2013

Ewa4 napisał(a)
Zakupy rewelka ja tydzięń już nie byłam w ogrodniczym żal nie samowity ale trzymam się postanowień ale brak mi donic do domu i pewnie się wybiorę ale tylko po 3 donice jak juz....Pozdrawiam

Ewuś,nie dasz rady,czarno to widzę,napewno na donicach się nie skończy ...,i tego Ci Zyczę
Marta7 19:34, 14 mar 2013

Halinko ,dzięki za mile słowa,

Gosia nie dawaj sobie na wstrzymanie bo to bardzo nie zdrowo,kwiatuszki trzeba sobie dawkować w małych porcjach ale systematycznie i wtedy będziesz żyć długo i szczęśliwie
Marta7 20:12, 14 mar 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Marta u nas dziś jest tak zimno, mróz i w dodatku mocno wieje i nie ma sniegu a ja cierpie bo ten wiatr wymrozi chyba i te tulipany brrr a za dwa dni zapewne bedzie wiosna ale pozdrawiam Cie bardzo cieplutko i byle do wiosny i jak w koncu przyjdzie to wszystko naraz bedzie do roboty razem i z oknami do mycia

Danusiu,ja wczoraj pookrywalam wszystko co mogłam,serce by mi pękło gdyby mi te cebulowe pomarzły,a przestraszyłam się bo u nas zapowiadają w sobotę w nocy -23 stopnie-teraz jestem trochę spokojniejsza bo dodatkowo spadło u nas dużo śniegu.Masz rację,jak ten atak zimy minie to nie będziemy wiedzieć w ktorym kierunku lecieć-serce będzie chciało do ogrodu,a rozum będzie krzyczałokna brudne,firanki nie zmienione,płytki nie wyszorowane

Scenki z dzisiejszego dnia:

danuta_szwajcer 20:20, 14 mar 2013

oj ale zima u Ciebie: niezle Ci tego nasypalo ale ciesz sie ciesz bo mnie serce pęknie wieje tak, że az strach i mroz juz jest -7 ale przy tym wietrze i to bez sniegu to tragedia, nie okrywalam tulipanow i zonkilkow bo mam tego za duzo ale teraz zaluje, okryte mam dalej wrzosy i okrylam dodatkowo żurawki i lilie te co juz wychodzily echhh cierpie .....juz bym wolała miec problem z odsniezaniem
ewa004 20:52, 14 mar 2013

U mnie tez tyle śniegu do tego -17
Ale jeszcze troszeczkę i zapomnimy o śniegu i o mrozie
Buziam
bogumila 21:01, 14 mar 2013

Marta7 napisał(a)

Bogusiu połakomiłam się na tą brunerę bo na zdjęciu miala przepiękne liście,takie duże,nakrapiane na biało,mam taką zwykłą z zielonymi liśćmi to mi nie przemarza.
Na brunerę warto się pokusić,jest stosunkowo droga...u nas w ubiegłym roku w doniczce ładna,rozrośnięta kępka kosztowała 25 zł.,ale od razu poszły pod nóż i były dwie a jesienią dzieliłam ponownie.Twoje fuksje śliczne,prowadziłam swoje w formie piennej,ale tak się rozrosły,że nie mogłam ich przewieźć,jedną zostawiłam w piwnicy na zacienionej ale nie wiem co z niej będzie.
Ewa4 21:05, 14 mar 2013

Wiem ale ja już mam tyle tych kwiaciorów kiedy ja to posadze obym już nic z cebulek nie dokupiła będę się starac trzeba kszaczki i iglaczki kupowac pozdrawiam