Agatko, piękne te twoje rabaty.Fajnie zimą oglądać ogród w pelnym rozkwicie Widzę,ze masz rdest wśród hakonek...hakonki lubia cień a rdest chyba słonce? Piękne to zestawienie i chciałabym też takie,ale czy rdest tam wytrzymuje?
A co byś powiedziała na seslerie jesienną?
Mam Ice dance i Variegata.Obie bardzo lubię,tyle ,że Ice Dance trochę lubi"spacerować",ale nie zamieniłabym ją na inną
P.s mialam mnóstwo bukszpanu,mam jeszcze trochę ,ale szukam zamiennika.
Wczoraj popracowałam. Przekładam zapas drewna do kominka w nowe miejsce bo w miejscu gdzie leży jest granica i będzie plot. Drewutni jeszcze brak
Mamy go na jakieś 10 lat palenia w kominku. Bo mąż lubi zapasy mieć.
Ale Ci to wszystko porosło.Jejku,ja naprawdę tu dawno nie byłam.
Co to za drzewko pomarańczowe?
Cudnie masz kobieto,muszę przejrzeć wątek, bo jestem tak po tyłach a Twój ogród naprawdę zachwyca.
Oj , no to ja już takich obrazków za oknem nie mam Za to wiatr i deszcz. W sumie to nie wiem co lepsze bo w zadnej sytuacji nic robić nie można.Ty chociaz masz ładny widok za oknem...
Lidka wykop rowek w ogrodzie gdzieś w półcieniu blisko miejsca gdzie możesz zajrzeć co parę dni i podlać. I przenieś te patyki tam.
Ja tak próbowałam i ukorzenił się może jeden, reszta padła.
Za to w warzywniku powtykałam patyki i przyjęły się wszystkie
w domu jest za ciepło, wyciągną się liście a potem uschną...
Kasiu nie wiem trzeba by było przewertować strony. Mam fotki lepiej mi znaleźć wśród fotek w telefonie. Więc przykrywam najpierw siatka o oczkach 2x2cm ona jest grubsza przypinamy.ja kółkami na sztywno jak na batucie później na tą czarną narzucam siatkę o mniejszych oczkach zielona jak widzisz na1 i 2 focie.
Z tej zielonej częściej zrzucamy liście.i znowu kładziemy z powrotem.
Ta zielona jest bardzo lekka.
Też mam.pare patyków tego.miskanta śmieci okropnie. A nie lepiej jakby jesienią narzucił taka siatkę zielona na miskanta? Te siatki są w ogrodniczych np.obi.
Hortensji jeszcze nie ukorzeniłam. Więc trzymaj kciuki. Mam 5 rodzajów bukietowych wsadzione.
2 lata temu wsadziłam patyki róży pnącej do ziemi
w lecie i ukorzenilam 2 szt z chyba 8 patyków.
Nawet mi kwitły.
Przesadzałam je w sierpniu i myślę czy zimę przeżyły.
Teście mi pergole do nich sprezentowali.
Ale nadal nie wiem gdzie będzie stała docelowo.
Na pewno ją przeniosę.
Mam jeszcze róże na pniu i inną pnącą 2 szt w donicy.
Też im miejce muszę wymyślić.
Hey
Miałam patyki hortensji w wodzie ale zaczęła śmierdzieć.
Więc powkładałam w ziemie do kwasolubków bo taką mialam.
A że doniczek brak to kubki po jogurtach wziełam.
Zobaczymy co z tego będzie.
I poukładalam trochę drzewa ale za ciemno na foto było.
Dziś deszcz padał w dzień a z wieczora dość zimno jest i znowu pada.
Dziękuję za wskazówki.
A czy tymi trzema drzewami naniesionymi przez panią mogą być śliwy wiśniowe pissardi? Czy inne?
Czy może rosnąć po lewej i prawej stronie tych drzew hortensja limelight? (Hortensje te przepięknie mi kwitną)