Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sałatka pokrzywowa

Sałatka pokrzywowa

antracyt 11:07, 29 kwi 2021

Jeżeli to nie problem, to jesienią uśmiechnę się do Ciebie po jego nasiona. Kiedyś można je było bez problemu znaleźć stacjonarnie, ale jak ośmiał zaczął mi się podobać przestał być w sklepach popularny.
Mgduska 11:44, 29 kwi 2021

popcorn napisał(a)
Piękna wiosna u Ciebie, Magda! Ośmiału zazdroszczę, może kiedyś gdzieś nasiona zdobędę Miałam raz ale padł po zimie.

pozdrawiam!

antracyt napisał(a)
Jeżeli to nie problem, to jesienią uśmiechnę się do Ciebie po jego nasiona. Kiedyś można je było bez problemu znaleźć stacjonarnie, ale jak ośmiał zaczął mi się podobać przestał być w sklepach popularny.

Ojejka, dziewczyny, trzeba było mówić, już paru osobom wysłałam, dajcie namiary, jeszcze dla Was wygmeram trochę nasion
Juzia 19:09, 29 kwi 2021

Ale bratki śmietankowe mnie powaliły... A nie lubię bratków!!! A bym mogła takie mieć

I może jeszcze te hiacynty nie pomarańczowe

Miodzio!
Magleska 21:14, 29 kwi 2021

Magda śliczna wiosna
też mnie bratki śmietankowe zachwyciły -nie widziałam jeszcze takich ....i te pierwiosnki z szafirkami cudo
lilarose 22:18, 29 kwi 2021

April napisał(a)
Ja ośmiał właśnie przepikowałam. Zastanawiam się kiedy wysadzić do gruntu ale piszesz że siewki normalnie sobie już radzą. Ale w gruncie czy szklarni?

to co Jola, lecimy z nim do ogrodu?
Mgduska 11:35, 30 kwi 2021

Dziewczyny, sprawdziłam ośmiały - zeszłoroczne siewki mają się dobrze i za chwilę zakwitną Niestety większość zwiała mi z ogrodu i rośnie za ogrodzeniem - idę po nie!

Magleska napisał(a)
Magda śliczna wiosna
też mnie bratki śmietankowe zachwyciły -nie widziałam jeszcze takich ....i te pierwiosnki z szafirkami cudo

Juzia napisał(a)
Ale bratki śmietankowe mnie powaliły... A nie lubię bratków!!! A bym mogła takie mieć

I może jeszcze te hiacynty nie pomarańczowe

Miodzio!

Kwiotki często budzą skojarzenia ze słodyczami, więc przyjemnie się patrzy na takie bratki Jeszcze mam takie - śmietana muśnięta jakimś owocem:

Hiacynty też mają cudny kolor, szkoda, że wzięłam tylko dwa Rosną obok kuklików i jeśli wytrzymają, zgrają się z nimi kolorem:

Nowe obsadzenie moich mini-oczek - musiałam to wodne okryć agrowłókniną, bo codziennie pokrywało się lodem, ale dzięki temu przęstka urosła i już wystaje ponad poziom wody. W mniejszym jest irys żółty i mięta wodna, w błotku.

Catalinasdiary 11:45, 30 kwi 2021

jakie piękne oczka. Bardzo podobają mi się donice i misy w takim kształcie, niestety z ich dostępnością jakoś słabo.
Mgduska 12:01, 30 kwi 2021

Catalinasdiary napisał(a)
jakie piękne oczka. Bardzo podobają mi się donice i misy w takim kształcie, niestety z ich dostępnością jakoś słabo.

Hej, witam u mnie
Donice raz mi się trafiły, w dodatku przecenione o połowę Może w tym sezonie też będą? Ostatnio narzekałam, że strasznie podrożały, ale dzisiaj zerknęłam do casto i okazuje się, że jest sporo donic w całkiem znośnych cenach, tak jakby w sezonie taniały? Np taka - może by Ci pasowała? https://www.castorama.pl/donica-verve-terracotta-misa-40-cm-id-1091801.html

Przy okazji zapytam o Twoją tawułę - co to za odmiana - śliczne ma te gałązeczki
Catalinasdiary 12:30, 30 kwi 2021

Ja to po cihu Twój ogród oglądam od dawna, nawet nie wiem czy wczesniej coś pisałam. Piękna donica, dzięki za linka, czas na zakupy to jest PRAWDOPODOBNIE tawuła szara, tnę ją po kwitnieniu, ma ok 10 lat i bardzo ją lubię. Rośnie przy ogrodzeniu i całkiem dobrze zasłania.
Mgduska 12:42, 30 kwi 2021

Catalinasdiary napisał(a)
Ja to po cihu Twój ogród oglądam od dawna, nawet nie wiem czy wczesniej coś pisałam. Piękna donica, dzięki za linka, czas na zakupy to jest PRAWDOPODOBNIE tawuła szara, tnę ją po kwitnieniu, ma ok 10 lat i bardzo ją lubię. Rośnie przy ogrodzeniu i całkiem dobrze zasłania.

Dzięki, będę się za nią rozglądać, fajna taka panna młoda w ogrodzie Tawuły są niezawodne