Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogród Mirelli 00:21, 12 sty 2016

Do góry
Najlepiej, jak byś na kartce w kratkę w jakiejś skali spróbowała narysować to z góry. A może poprosisz Danusię, by do ciebie wpadła na pomoc? Zalinkuj w jej wątku, może jej coś wpadnie fajnego do głowy. W końcu to przód.
Ogrodowy song 00:18, 12 sty 2016

Do góry
Wczoraj ją drukowałam. Planuję z niej powykreślać to, czego sadzić nie będę, resztą upchnąć w skrzyniach. Może się uda
Ogród Mirelli 00:17, 12 sty 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Oooooo... trawach nie pomyślałam. Może być ciekawie. Przed miskantami coś niskiego bordowego może. Albo kilka kuleczek. Bo bordowe kojarzy mi się z baronem lub berberysami, ale one nie są zimozielone.

Mirelko, zobacz, jakie ładne zestawienie roślinek u Danusi. Część jest zimozielonych.
http://www.gardenarium.pl/photos/project/40/4364/_MG_4086.JPG

Iwonko piękne to zestawienie roślin

Ja na środku tej dużej centralnej rabaty między dwoma żywotnikami bym chciała dać hortensję, za nią wysokie trawy np.miskanty ml lub gracki, przed hortensją żurawki,jako obwódkę przodu carexy ice dance na przemian z kulistymi berberysami admiration lub bagatelle, a dalej całą obwódkę obsadzić samymi carexami ice dance.
Co o tym sądzisz?

Żadnych kulek czy obwódek bukszpanowych tam niestety mieć nie mogę, bo psy mogą posikać

Kurcze szkoda, że nie umię na zdjęciach rysować,bym lepiej zobrazowała.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 00:14, 12 sty 2016

Do góry
Ooo..., to jest co robić. Trzymam kciuki za nowe pomysły.

Kreski u Polinki były Danusiu przydatne. Wiele osób chłonie twoje kreski. I analizuje. Łatwiej się na nich uczyć robienia linii w ogrodzie. Ostatnio mało tego jest. Trzeba wracać do twoich projektów i realizacji.
Pozdrowienia zostawiam.
Ogród Mirelli 00:03, 12 sty 2016

Do góry
Oooooo... trawach nie pomyślałam. Może być ciekawie. Przed miskantami coś niskiego bordowego może. Albo kilka kuleczek. Bo bordowe kojarzy mi się z baronem lub berberysami, ale one nie są zimozielone.

Mirelko, zobacz, jakie ładne zestawienie roślinek u Danusi. Część jest zimozielonych.
http://www.gardenarium.pl/photos/project/40/4364/_MG_4086.JPG
Zamieszkać w ogrodzie 23:54, 11 sty 2016

Do góry
Zaglądam, czy już coś wiadomo. No to czekamy.
Mapki wysłane?
Coś jeszcze, coś więcej... 23:51, 11 sty 2016

Do góry
Dzięki za pomysł. Łatwiej mi będzie teraz rozrysować moje

Przy okazji: ma ktoś może kilka nasion cukinii i kabaczka? Skoro tak niewiele wystarczy ...
Na Łowieckiej 23:43, 11 sty 2016

Do góry
Wanna i prysznic wystarczą Inne rzeczy z licznymi zakamarkami tak myję.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 23:41, 11 sty 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Już się doczytałam, że niepotrzebne Myślałam, żeś w potrzebie a tu nici

Danuś, niemal wszyscy tu zaglądający twoje kreski sobie zapisali i teraz analizują, co dobrać, by pasowało
Ja też.
Tu ma być ogród :) 23:20, 11 sty 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ja werbenę będę sadzonkować w tym roku. miałam sadzonkę od Małej Mi i o miesiąc szybciej wystartowała. Zdążyłam przed mrozami zabrać 5 krzaczków do domu.
Niesamowicie się stipa i szałwia rozrosły

Czytałam, że będziesz podejmować taką próbę, pewnie wyjdzie wcześniej niż z siewu.
Ja w garażu trzymam Vertigo i dwie trawki Uncinia Rubra, mam nadzieję, że tych roślin nie uśmiercę, bo w zeszłym roku po takim garażowaniu za szybko wyniosłam do hartowania klonika palmowego i nie przeżył.
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 23:14, 11 sty 2016

Do góry
Rench napisał(a)

Póki co, nie tnij jeszcze,daj jej wypuścić dłuższe pędy,a później w zależności jak chcesz ją prowadzić,np. przy trejażu,to odginaj gałązki w poziomie.
obejrzyj tutaj.
https://www.youtube.com/watch?v=HYdNEb61ZkQ
lub tutaj
https://www.youtube.com/watch?v=Dpr1VFkOSPg&list=FL_75nhne8HRgLJMWapdWGww

A jeśli w pionie,przy słupie lub obelisku, to skręcając gałązki.
Mniej więcej jak tutaj :
https://www.youtube.com/watch?v=h5rLjzkg7Zg

Reniu, bardzo cenne wiadomości są w tych filmikach. Pozwoliłam sobie skopiować do siebie. Dziękuję.
Ogródek Iwony 23:13, 11 sty 2016

Do góry

Mam w ogrodzie młode krzewy New Dawn, a jesienią posadziłam młodą Gardinię. Moja New Dawn jest na obelisku. Zrobiłam wiosną zeszłego roku doświadczenie. Jedną podwiązywałam, jak na filmiku, drugiej pozwoliłam na swobodę. Ta pierwsza kwitła obwicie i wyglądała na poukładana panienkę. Druga nieporządna, kwitła słabiej i roztrzepana.

Dlatego pozwoliłam sobie zacytować linki od Rench dotyczące prowadzenia i wiosennego cięcia róż pnących.

Rench napisał(a)

Póki co, nie tnij jeszcze,daj jej wypuścić dłuższe pędy,a później w zależności jak chcesz ją prowadzić,np. przy trejażu,to odginaj gałązki w poziomie.
obejrzyj tutaj.
https://www.youtube.com/watch?v=HYdNEb61ZkQ
lub tutaj
https://www.youtube.com/watch?v=Dpr1VFkOSPg&list=FL_75nhne8HRgLJMWapdWGww

A jeśli w pionie,przy słupie lub obelisku, to skręcając gałązki.
Mniej więcej jak tutaj :
https://www.youtube.com/watch?v=h5rLjzkg7Zg
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:36, 11 sty 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Nie mogę doczekać się wiosny na twoich rabatach
Ta konsekwencja mi się bardzo Polinko u ciebie podoba.
Danusi kreski zapisałam, lubię kreski, kiedyś do tego wrócę, jak do otwartej karty. Dzięki takim rysunkom coraz bardziej rozumiem zasady sadzenia w łamanych liniach. Wygląda to elegancko.
Tak się zastanawiam, może uda ci się co nieco wykorzystać z tego pomysłu w części z tyłu domu? Bo rabata, którą robiłaś rok temu musi zostać,tak, jak jest. KONIECZNIE. JEST ŚLICZNA
Pozdrawiam Polinko.

A wiesz, Danusia mi tak na dwóch rabatach porysowała. I ciągle do tego wracam. Zawsze jest to inne spojrzenie. Innymi oczami. I zawsze można się zainspirować. Nawet, jeśli będzie to inne miejsce w ogrodzie

Iwonko i ja nie mogę się doczekać wiosnyJestem ciekawa tych cebulowych.
Sadzenie roślin właśnie w takie łamane linie jak dobrze ujęłaś, na pewno pozwalają uniknąć efektu wagonów w ogrodzie z prostymi liniami. Za mną cały czas te wagony się ciągną ale tak jak wcześniej pisałam, ta część ogrodu dojrzewa w tym roku Nie planuje tu żadnych zmian.
Co do drugiej części to nic nie piszę bo tam jeszcze nic pewnego.
Za śliczną dziękuję i buziaczkuję
Coś jeszcze, coś więcej... 21:30, 11 sty 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Pragnę poinformować, że właśnie narysowałem plan moich trumienek warzywnych biorąc pod uwagę korzystny wpływ jednej rośliny na drugą W życiu się tyle nie nakreślałem, mega to skomplikowane

Podzielisz się?
Ogródek Iwony 20:40, 11 sty 2016

Do góry
Ola, u mnie mszyce zostały pokonane przez gnojówkę z pokrzyw.
Próbowałaś u siebie latem?
Tu ma być ogród :) 20:29, 11 sty 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ja werbenę będę sadzonkować w tym roku. miałam sadzonkę od Małej Mi i o miesiąc szybciej wystartowała. Zdążyłam przed mrozami zabrać 5 krzaczków do domu.
Niesamowicie się stipa i szałwia rozrosły

też miałam sadzonki od Małej Mi i moje siewki je dogoniły
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:14, 11 sty 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
A ja potrzebowałabym towarzystwo dla pnącej Gardinii.
Pozdrówka.
Lista róż imponująca. Zawsze w takich chwilach się zastanawiam, gdzie one się mieszczą

Iwonka ja nie mam żadnej pnącej wiec nie doradzę , bo się na nich nie znam
Ogródek Iwony 19:54, 11 sty 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ok Ale to pewnie wiosną, hi, hi
poczekam
Ogródek Iwony 19:52, 11 sty 2016

Do góry
Ok Ale to pewnie wiosną, hi, hi
Ogródek Janiny 19:49, 11 sty 2016

Do góry
Janina napisał(a)

O ja ... Prawdziwy płatek śniegu. Nigdy mi się nie udało tak sfocić śniegu. Pięknie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies