Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Łowieckiej

Na Łowieckiej

leon60 07:24, 09 sty 2016

świetne świetne świetne !
nawigatorka 07:56, 09 sty 2016

inag napisał(a)

W cm kolejno: (mierzyłam średnicę wnętrza bez ścianek)
1,5
2
2,5
3,5
4,5
7

Dziekuje
inag 09:53, 09 sty 2016

MirellaB napisał(a)
Bardzo fajne

leon60 napisał(a)
świetne świetne świetne !

Dzięki! Miłego dnia!

Iwk4 10:04, 09 sty 2016

Ilonko, cudowny prezent zrobiłaś. Efekt niesamowity.
Jakiego kleju używałaś do klejenia?
inag 23:15, 09 sty 2016

Iwk4 napisał(a)
Ilonko, cudowny prezent zrobiłaś. Efekt niesamowity.
Jakiego kleju używałaś do klejenia?

Bardzo Ci dziękuję
Stosuję specjalny klej Technicoll do twardych plastików. Jest mega mocny, dosyć gęsty. Nanoszę na rurkę cieńką smugę i po kilku sekundach przyłożony do drugiej od razu trzyma. Nie wolno tylko korygować położenia więc od razu trzeba w miarę dokładnie celować. Ten klej rozpuszcza warstwę plastiku i zgrzewa z drugą. Rozerwanie raz połączonych rurek jest delikatnie mówiąc problematyczne Ten klej ma tylko jedą wadę: zapach, który jest tak intensywny, że oszaleć można.
MirellaB 11:27, 10 sty 2016

Tak się zastanawiam jak z sprzątaniem kurzu na tych rurkach? Bardzo mi się podoba ta dekoracja, ale czy łatwa w utrzymaniu czystości?

Jaka Ty jesteś zdolna Szczerze zazdroszczę Kurcze, że ja nie mam takiego daru. Ja mam nosa do księgowości
inag 23:36, 11 sty 2016

Też się nad tym zastanawiałam wydaje mi się że nie będzie problemu. Na razie sądzę, że jak ściągnę, włożę do wanny z wodą z detergentem albo karcherem opłuczę to będzie ok ale tak naprawde to życie pokaże
A widzisz, mnie za to wszystkie sprawy księgowe przyprawiają o zawrót głowy...
Iwk4 23:43, 11 sty 2016

Wanna i prysznic wystarczą Inne rzeczy z licznymi zakamarkami tak myję.
inag 00:35, 12 sty 2016

Uff, to dobrze Właśnie czytam u Ciebie o warzywniku... Może i ja kiedyś do tego dorosnę???
Iwk4 00:43, 12 sty 2016

Ilonko, rok temu nie myślałam o warzywniku, ale por, seler, pietruszka na bieżąco potrzebne, w sklepie czasem brzydkie, zwiędłe, czasem cena nieciekawa. Dwa lata temu miałam troszkę, byłam zadowolona, przez cały sezon nie musiałam się o zielone martwi. Danusia takie ładne warzywniki zainspirowała, dziewczyny mają też ładniutkie, żwirkiem placyk wysypany, mam nadzieję, ze mój Zbyszek się postara i jak deski kupię, to mi taki ładniutki zrobi.
Do wszystkiego człowiek w życiu dojrzewa. Czasem późno, ale jednak.
Może przy okazji Pawełka na siewy namówię, wkręcę go trochę w "jego" grządki, będzie więcej radochy. Skoro w sobotę moi chłopcy sami pierogi zrobili (od podstaw: farsz, ciasto, wałkowanie, lepienie), jak byłam na zakupach, ... to warzywnik opanują, jak pokażę