Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 23:22, 25 kwi 2015

Do góry
Tak to ta szkołka co z drogi widać,tylko wstąp tam jak będziesz jechała do Przemyśla to nie będziesz musiała łamać przepisow drogowych(nakaz skrętu w prawo)
A za Genie płacilam 65zł-taki ponad metrowy patyk,ta druga była o wiela droższa..
Moja magnolia na tle stodoły to Aleksandrina,a druga to Rustika rubla,mam jeszcze Susan ale ledwie co żyje po ktorymś przemarznięciu.
Dlaczego oparłaś się Czarnemu Tulipanowi-ja poszłabym na przepadłe,przecież marzenia trzeba spełniać
A winnobluszcz przecież też już miałam-pnie się po słupie energetycznym,ale nie przyszło mi do głowy żeby zrobić z niego sadzonki,po prostu poszlam na łatwiznę
Amabilis-ładna nazwa,jeszcze jedną magnolię gdzieś bym upchała
Pozdrawiam serdecznie
Ogród tworzony z pasją 23:20, 25 kwi 2015

Do góry
Migdałek i magnolia piękne i po egzaminach już jest , tylko patrzec i wakacje bedą i nowa szkoła, wybrales już?
Ogród na piasku i z wielkim murem 23:06, 25 kwi 2015

Do góry
Przepiękny kwiat ma ta magnolia na drugim zdjęciu - nie mogę się napatrzeć
Rododendronowy ogród II. 22:55, 25 kwi 2015

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Bogdziu, u Karoliny jutro nie będę. Wybieram się do Kasi-Luizy, jeżeli spotkanie będzie 1-go, bo 2-gi mam zajęty. Coś zabrać dla Ciebie? Magnolia cudna, tak gęsto obsypana kwiatami. Udanych zakupów w doborowym towarzystwie

Mariolko w piątek o 11 u Kasi. Nie wiem czy coś chce. Czy mi sie wydaje ze masz blisko producenta sasanek? O papageno myślę ale tylko jesli masz blisko.
Do raju daleko - u Ewy 22:43, 25 kwi 2015

Do góry
Magnolia piękna.
A te robaki, to z przykrością muszę stwierdzić, że mogą być to larwy opulchlaków, podgrzyzaja korzenie magnoli. Natychmiast je zabij..
Moja bajka 22:41, 25 kwi 2015

Do góry
kasiek napisał(a)
Ależ u Ciebie kolorów - kocham Twoje klimaty i Twój obiektyw! A magnolia jest oszałamiająca.... Mam nadzieję że niedługo znów się spotkamy, mój M bardzo Was polubił

Kasieńko bardzo Ci dziękuję . Spotkamy się na pewno. Tak więc widzę, że lubimy się wzajemnie . I dobrze, Króliki muszą trzymać się razem
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 22:41, 25 kwi 2015

Do góry
Magnolia w tym ciepełku długo nie utrzyma kwiatów więc trzaskam foty ile wzlezie...
Rododendronowy ogród II. 22:28, 25 kwi 2015

Do góry
weronika77 napisał(a)
Oczekiwałam na efekty Twojego wyjazdu do raju magnoliowego. Cieszę się z Twojej radości. Żółta magnolia ma tak intensywne kwiaty jak widać na zdjęciu? Też się rozglądam za 3cią magnolią, myślałam o Rubrze albo Lenei, bo Genia piękna ale droga, gdyby jeszcze była szansa, że nie zmarznie?
W ub. roku kupiłam drzewko Aleksandriny z kwiatami, musiałam obciąć prawie do ziemi, bo zmarzła. A kiedy urośnie, chciałabym za mojego życia mieć drzewko. Bogdziu, a śliwa Twoja urocza długo rośnie? Wytnę świerk dla jakiejś piękności.Buziaki.

Rubry mieli i Genie i ceny są różne ale można tanio też kupic te mniejsze bardzo ładne sadzonki. Z magnoliami najtrudniejsze sa początki jak przeżyją poczatkowe zimy to potem rosna.Kup cos z tych nowych , Genie może byc ale wybór jest duży.
Edit żółta zależy od fazy rozwoju i z bliska wydaje sie nie az tak intensywna ale a daleka az swieci, podobno najintensywniejsza z zółtych.
Rododendronowy ogród II. 22:23, 25 kwi 2015

Do góry
Oczekiwałam na efekty Twojego wyjazdu do raju magnoliowego. Cieszę się z Twojej radości. Żółta magnolia ma tak intensywne kwiaty jak widać na zdjęciu? Też się rozglądam za 3cią magnolią, myślałam o Rubrze albo Lenei, bo Genia piękna ale droga, gdyby jeszcze była szansa, że nie zmarznie?
W ub. roku kupiłam drzewko Aleksandriny z kwiatami, musiałam obciąć prawie do ziemi, bo zmarzła. A kiedy urośnie, chciałabym za mojego życia mieć drzewko. Bogdziu, a śliwa Twoja urocza długo rośnie? Wytnę świerk dla jakiejś piękności.Buziaki.
Ogród - Azyl Amatora 22:19, 25 kwi 2015

Do góry
Fajnie, ze kolejne spotkanie i jeszcze pomogles z magnolia
Moja bajka 22:14, 25 kwi 2015

Do góry
Ten żwirek z rabaty wyleci. Jest brzydki, szary jak ten mur. Chyba będzie tam po prostu ziemia, bo jeśli chcę się pozbyć szmaty, to żwirek odpada. Kora natomiast w grę nie wchodzi bo bałagan robi tam magnolia - wiosną przekwitające kwiaty, a jesienią liście i z kory nie miałabym jak tego sprzątnąć.
I jeszcze wspaniała dzisiejsza niespodzianka. Po powrocie ze szkółki moja kochana sąsiadeczka obdarowała mnie takim oto dobrem: przywrotnikiem ostroklapowym (najlepsze jest to, że w szkółce też go kupiłam ), żurawką kwitnącą na czerwono, szafirkami i prymulkami . Zresztą sami zobaczcie .

przywrotnik w ilościach hurtowych

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:12, 25 kwi 2015

Do góry

Parasol z forsycji

Magnolia stellata w pełni kwitnienia

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 22:08, 25 kwi 2015

Do góry
Reniu najbardziej podobało mi sie zdjęcie białych tulipanów i ubiorka,zresztą wszystko mi się podobało Jak nazywa sie Twoja magnolia?Ja dzisiaj kupiłam dwie.
A na kawę jak najbardziej zapraszam,ale na oczy dam Ci opaskę cobyś moich potężnych chwasciorów nie widziała U mnie też baraszkuje sympatyczny jeż
Pozdrawiam serdecznie
Bajkowy ogród Weroniki 21:44, 25 kwi 2015

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Zaczęła się kolorowa wiosna!
Zakupy spore, szczęśliwie, że masz gdzie te rośliny sadzić
Jak to jest, że nie potrafimy sobie nowości odmówić?

Ja sobie odmawiam, ale jak zobaczę to zapominam, że nie ma miejsca na sadzenie, a nie wszystko nadaje się do lasu.
Widziałam, że i Ty dosadzasz, choć ogród wypełniony po brzegi. Wiosnę u Ciebie podziwiałam.
U mnie też cześć tulipanów kwitnie, migdałek i magnolia nie zawiodły.
Basiu, coś mi ładnie rośnie od Ciebie. Albo kulnik albo skalnica cieniolubna, jedno gorzej. Poczekam i pokażę.

Mam 2 magnolie a jeszcze się rozglądam za Genią, bo piękna. Droga też, ale dlaczego tak długo trzeba czekać aż będzie drzewem...

Tulipanki różowe, ładne. Wciąż czekam na ICE CREAM, co rok kupuję, ale co rok oszukane.

Tawuły wczesne zaczynają kwitnienie. Mam ich sporo.
Do raju daleko - u Ewy 21:44, 25 kwi 2015

Do góry
Magnolia Genie rozkwitła Ciągle się nią zachwycam

Do raju daleko - u Ewy 21:27, 25 kwi 2015

Do góry
Sabina76 napisał(a)
Ewo, Twoja magnolia Leonard Messel była dzisiaj w programie Rok w ogrodzie

Może zobaczę jakąś powtórkę w necie Dzięki za informację
Dzisiejsze zakupy to:
nawóz Yara Mila
mięta ananasowa
podpórki do clematisów
ziemia do hortensji
Rododendronowy ogród II. 21:12, 25 kwi 2015

Do góry
Nallar napisał(a)
Magnolie piękne, ale jeszcze piękniejsza opowieść. W tym co napisałaś jest tyle radości, oj chciałabym zobaczyć Twoje śmiejące się z radości i wrażenia oczka.
Magnolia trafiła w odpowiednie ręce, jestem pewna że zachwyci Cię pięknymi kwiatami.

Rzeczywiście moja radośc nie ma dzis granic.
Rododendronowy ogród II. 21:11, 25 kwi 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Z zapartym tchem to przeczytalam, udzielil mi sie twoj entuzjazm, tyle radosci, super spotkanie, nowi ludzie i oczywiscie zdobycze, kolekcjonerskie magnolie i nie tylko, cudnie Bogdziu
A twoja magnolia wrecz zjawiskowa

Mam nadzieje ze bedzie tu zdjecie mojej jedynej z dwóch w Polsce Laury.Robert , dziewczyny wklejcie , proszę.
Rododendronowy ogród II. 21:09, 25 kwi 2015

Do góry
Z zapartym tchem to przeczytalam, udzielil mi sie twoj entuzjazm, tyle radosci, super spotkanie, nowi ludzie i oczywiscie zdobycze, kolekcjonerskie magnolie i nie tylko, cudnie Bogdziu
A twoja magnolia wrecz zjawiskowa
Rododendronowy ogród II. 21:09, 25 kwi 2015

Do góry
Magnolie piękne, ale jeszcze piękniejsza opowieść. W tym co napisałaś jest tyle radości, oj chciałabym zobaczyć Twoje śmiejące się z radości i wrażenia oczka.
Magnolia trafiła w odpowiednie ręce, jestem pewna że zachwyci Cię pięknymi kwiatami.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies