Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Skąpana w słońcu

Skąpana w słońcu

iwonadm 23:10, 02 maj 2015

Piękne te sasanki z przyjemnością obejrzę je u Ciebie u siebie nie mam już miejsaca
znow kupilam jeżówki
ewsyg 08:19, 03 maj 2015

Dorota123 napisał(a)
Tulipanki śliczne, działkę uprawiasz etapami, może i dobrze, ja z pewnością rzuciłabym się na całość na raz. Ja z tych niecierpliwych jestem.

Ja też z tych niecierpliwych jestem
Nieststy trzeba po kawałku, inaczej się nie da

ewsyg 08:21, 03 maj 2015

iwonadm napisał(a)
Piękne te sasanki z przyjemnością obejrzę je u Ciebie u siebie nie mam już miejsaca
znow kupilam jeżówki

Byłam u Ciebie i już wiem co zakupiłaś Ciekawe roślinki, będziesz miała jeszcze śliczniej

kasiek 19:20, 03 maj 2015

Łany tulipanów cuuudowne! Gzdie chcesz to oczko zrobić? Podziwiam Twoje postepy, to strasznie ciężka robota i krzyż pęka. Uważaj na siebie.
Powodzenia - super Ci idzie
Napia 22:12, 03 maj 2015

Tulipanki ślicznie wyglądają, coraz ładniej w Twoim ogrodzie
Sasanki cudne
Bogdzia 22:49, 03 maj 2015

ewsyg napisał(a)

Cały czas mi towarzyszył, robaczki wyjadał

To jest samica kosa , już mają młode i muszą im sporo robaczków nazbierac węc korzystała z okazji. Pięne masz tulipany i sasanki ale pracy moc. Pozdrówka.
Kindzia 10:43, 04 maj 2015

Ewciu masz piękne tulipany, wszystkie!!!

Jak patrzę na te Twoje hektary do przeorania i zagospodarowania...Ewcia dużo chęci i sił Ci życzę. Ale Ty pracowita dziewczynka jesteś i dasz radę szybciej niż ja myślę. Dobrze, że masz pomocników chętnych. Ja mam teraz taki okres, że jak sobie pomyślę o jakiejś rewolucji u mnie, to mnie aż w żołądku ściska, najzwyczajniej w świecie nie chce mi się
Dopiero u Łukasza nawadnianie podziwiałam, u mnie też by się przydało...ale te wykopki i przywracanie stanu pierwotnego mnie zniechęca...cóż...leń mnie opanował Może kiedyś...

Larissy mają dwa w jednym : i różowe są, i białe Blakną na słońcu
danuta_szwajcer 11:32, 04 maj 2015

Piękne sasanki Pozdrawiam
ewsyg 17:59, 04 maj 2015

kasiek napisał(a)
Łany tulipanów cuuudowne! Gzdie chcesz to oczko zrobić? Podziwiam Twoje postepy, to strasznie ciężka robota i krzyż pęka. Uważaj na siebie.
Powodzenia - super Ci idzie

To jest to miejsce

Ono jest przy ulicy, która jest raczej uliczką dojazdową. Teraz sobie to wyobraź. Rosną już tuje, które będą prowadzone do wysokości około 160 -180

Z ulicy beda widoczne tylko korony drzew. Ogrodzenie ma byc z białego kamienia + antracytowe metalowe, poprzeczne grubsze pręty. Przy tujach ma być 3 metrowa rabata. Mam dylemat co posadzić z frontu. W środku będzie magnolia Lenei, po jej bokach myślę o wiązach Geischa i w narożnikach ? no własnie co ? Czy bordo, czy coś zimozielonego. Wiąz z bordo będzie bardzo żywym zestawieniem, z zimozielonych chyba subtelniejsze. A zimozielone to co ? Jodła koreańska, czy cyprysik pendula? Co radzisz ?
A może Kasiu masz inny pomysł. W nogach planuję kulkowe tuje z różami okrywowymi w różowym kolorze, trawy, złote bukszpany.

A tam w prawym rogu będzie oczko wodne.

Stary rysunek

ewsyg 18:00, 04 maj 2015

Napia napisał(a)
Tulipanki ślicznie wyglądają, coraz ładniej w Twoim ogrodzie
Sasanki cudne

Agnieszko, dziękuję za dobre słowo

Bardzo lubię sasanki, ale właściwie to ja wszystkie kwiatki lubię