Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z koniczynką 18:35, 18 lis 2020

Do góry
Stałam się posiadaczką tej oto półeczki, którą wynorałam u koleżanki w piwnicy - z węgla,,, tak, tak z węgla...Była nim przysypana niemalże cała, ale już po wystającym fragmencie uznałam, że to perełka. I nie myliłam się...Miała 4 warstwy różnych farb, dłuugo musiałam ją czyścić, by doprowadzić do jako takiego wyglądu...Udało się i żeby ją odnowić to tylko "postraszyłam" delikatnie białą farbą, by widać było jej niedoskonałości...
Za drzwiami do ogrodu... 18:24, 18 lis 2020

Do góry
anpi napisał(a)

A świeciło!!! Piątego i ósmego listopada(ostatnio) !!!
Od razu poleciałam z aparatem! Teraz mokro, mży...
Trochę wątpię czy ta "rurkowa"chryzantema przezimuje, chyba można liczyć na te najprostsze odmiany. Pozdrawiam Elu, zaglądam do Ciebie na bieżąco, tylko z pisaniem muszę się poprawić.

A co tu za trawki?
Działka prawie w Borach Tucholskich 18:22, 18 lis 2020

Do góry
cieszmy się nawet z małych rzeczy

dzisiejsze
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 17:53, 18 lis 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Mam propozycję :

Przy tego typu eksponowaniu pięknych roślin na pniu, gdy z tyłu jest coś brzydkiego, a tutaj akurat jest brzydka mata, która psuje efekt tych roślin, dobrze byłoby stworzyć jednorodne ciemnozielone tło. Wtedy kulki złociste mają dobre "plecy", a wzrok patrzącego nie ucieka na brzydotę, tylko patrzy na piękno, które stworzyłaś.

Moja propozycja: zasłoń tę matę, wydobędziesz więcej piękna z tego zakątka.

Danusiu, ależ niespodzianka witaj ♡
Tak, ta wiklina jest ohydna... takich mam pomysłowych sąsiadów... tył wiklina, bok jakaś mata plastikowa, którą na szczęście przysłoniłam roślinami.

Plan na zasłonięcie wikliny jest, planuję będzie płot drewniany z takich poziomych desek. Bardzo mi się to podoba. Niestety wykonawcy muszę co pół roku przypominać, że czekam...

No i lustro mi się marzy...
Mój ogrodowy pamiętnik 17:36, 18 lis 2020

Do góry
zszywka napisał(a)
Ale cudnie słonecznie u Ciebie, jak postępy z kołem?

Ta werbena mnie zaciekawiła, może nadawałaby się do doniczki? Żeby okiełznać rozłażenie

To musiałaby być duża donica dla niej bo w 1 sezon z malutkiej sadzonki robi dużą kępę.
Koło się robi. Dzisiaj znowu zdarłam trochę darni.

A kształt głównej rabaty już skorygowałam. Zostanie tylko na wiosnę sadzenie a bardziej rozsadzanie i dzielenie tego co za wielkie urosło. Głównie będę dzielić moje ukochane hakonki. Ale też turzyce i sporobolusa. Przesadzę azalie japońskie do przodu a z tyłu dam rudbekie.
Jedynie koło zostaje mi do wymyślenia .

Dzisiaj na szybko dosadziłam konwalniki. A pęcherznicę muszę kiedyś wysadzić bo jej nie lubię i dać w to miejsce coś jasnego.

Na skraju Puszczy Bydgoskiej 17:23, 18 lis 2020

Do góry
Sylvatika napisał(a)

Aż nie do uwierzenia, że kwitnie Ci MCS moja nigdy nie powtarzała kwitnienia.
Masz jeszcze sporo kwiatów, piękna jesień
Mój ogrodowy pamiętnik 17:21, 18 lis 2020

Do góry
I róże i rudbekie jeszcze kolorują ogród.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 17:18, 18 lis 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
wykopki daliowe

Sylwia witaj w klubie
Przedziwny Ogród 17:16, 18 lis 2020

Do góry
AgataM napisał(a)

Witaj Aniu Ta srebrna roślinka to Kocanka włochata. W ostatnich latach podobnie jak surfinie sadzę ją do gruntu. Ładnie się rozrasta i niedopuszcza do wzrostu chwastów. A dodatkowo chroni korzenie innych roślin przed nadmiernym słońcem. Sama też dobrze znosi suszę. W następnym roku też ją wsadzę, jeszcze w inne miejsca.

Dziękuję, napewno posadzę gdzieś u mnie, bo bardzo ładna. Dopytam jeszcze miłorzęba. Sucho pod nim, czy w miarę?
Mam ochotę wyrzucić dwa nie najpiękniejsze szmaragdy i w ich miejsce dałabym ginko bilobę. Robiłam w tym roku z liści miłorzębu nalewkę na pamięć
Ogród Basi i Romka 16:49, 18 lis 2020

Do góry
Basieksp napisał(a)

Zachwycające
Piesia piękna, łagodna jak baranek
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 16:46, 18 lis 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/214/2142985/original.JPG[/img]
już się nie rozwiną....

Sylwia, Twój karczoch jest taki zielony jak na zdjęciach? Ja mam takiego srebrnego, w dodatku w macie Kupiłam najzwyklejsze nasiona a wygląda super. Szkoda, ze nawet pąków się nie doczekałam, może w przyszłym roku zakwitnie.
W kamiennym kręgu od początku 16:38, 18 lis 2020

Do góry
Rumianka napisał(a)
Warto mieć tak różnorodne rośliny, bo jesienią dają to co najpiękniejsze - przebarwienia różnej maści...chce się spacerować pomimo chłodu...nieprawdaż?

Prawdaż Elisko
Sama przyjemność spacerować po kolorowym ogrodzie
Nawet jak słonko zachodzi
W kamiennym kręgu od początku 16:31, 18 lis 2020

Do góry
Zdjęcia niezbyt wyraźne, bo już było szaro.....ale jak pięknie

W kamiennym kręgu od początku 16:29, 18 lis 2020

Do góry
Dzisiaj cały dzień pochmurny.
Zakończyłam prace w ogrodzie.
Pozostały jeszcze pelargonie. Trzeba by je jakoś przechować, ale muszę Was dopytać jak?
Na zakończenie dnia chmury się schowały i Kamienny złapał ostatnie promyki zachodzącego słonka.

Mój ogrodowy pamiętnik 16:22, 18 lis 2020

Do góry
Kupiłam w tym roku werbenę patagońską, która okazała się być werbeną żyłkowaną. A że ładnie kwitła to posadziłam ją na rabacie.
Podobno nie zimuje i to chyba dobrze bo się bardzo mocno rozłazi rozłogami a mam ją od lata. Wykopałam ją dzisiaj i lekko się zdziwiłam jak daleko wypuściła rozłogi.

Mój ogrodowy pamiętnik 16:17, 18 lis 2020

Do góry
Czy rojniki w donicy trzeba schować na zimę czy może dałyby radę na zewnątrz?

Mój ogrodowy pamiętnik 16:14, 18 lis 2020

Do góry
A róże wciąż tłoczą i tłoczą ...

Grujecznik dziwny w tym roku jest .

Kalina + klon.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 15:16, 18 lis 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Takie zwykłe liście na trawniku a jak ładnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies