Małgosiu fajny pomysł z ogórkami na słonecznikach

Ale one same się wspinały? Czy je jakoś podczepiałaś? Problem tylko taki że słoneczniki są bardzo żarłoczne, ogórki też lubią żyzną ziemię - trzeba by je podlewać nawozem w płynie, albo posadzić na użyźnionej (obornikiem?) ziemi?
Tarta jeżynowa się udała, trochę zbyt słodka, ale niebawem zniknie

A Ty co upiekłaś?
Link nie działa bo szuka na ogrodowisku, poza tym jest litera "ó" w adresie.. ale masz rację, wystarczy pomyśleć chwilę co może być nie tak, albo po prostu wrzucić w google

Świetny tytuł bloga
Tess dzięki, cieszę się ze szklarenki, choć mogłaby być większa. Dużo większa

Ale i ta się przyda

Skrzynie będą drewniane, nie bardzo mam wybór, nie mamy narzędzi żeby pociąć i wygiąć i zespawać stal, więc...
Werbena prawie 2 tygodnie kiełkowała, do tego podobno lepiej wschodzi przemrożona - nie wiem, zobaczymy. Trochę wysiałam jesienią, liczę że wiosną wykiełkuje. A resztę teraz w skrzynce, bez mrożenia, coś kiełkuje

Zobaczymy czy równo i czy wszystko wykiełkuje, ale na razie coś rośnie
Jutro u nas nie ma prądu, jakaś zaplanowana reperacja sieci... nie wiem, chyba wezmę urlop po prostu. M zadowolony, jedzie do firmy do Łodzi. A ja chyba nie będę pracować? No bo jak? Laptop wytrzyma ze 4h, ale internet?? Mogłabym jechać do Teściów, ale Gabi zawieźć i jechać, a potem wcześniej skończyć i wracać... nie chce mi się... urlop chyba