Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

A miało być tak pięknie.... 18:14, 17 lut 2013

Do góry
Tess napisał(a)
O, widzę, że wszędzie planowanie zakupów wiosennych, tu też
A pokażesz ogrodowego ciemiernika, co już pąki wystawia?

I ja czekam na Twojego ciemiernika
Fajnie się ściana sąsiada zapowiada
Mój kawałek raju II 18:04, 17 lut 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Usiłowałam dociec, jaką robotę Irenka Ci zadała, ale albo jeszcze z rana nie kumam, albo to u Irenki trzeba szukać
Wertykulator dobra rzecz, w ub. roku zastosowałam, efekty widać po dwóch-trzech tygodniach.

Prośba Irenki " Aniu, zrób listę roślin, którą polecasz, ze względu na różne walory, bo masz sporo interesujących", niestety teraz jest to niemożliwe
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 18:00, 17 lut 2013

Do góry
Małgosiu fajny pomysł z ogórkami na słonecznikach Ale one same się wspinały? Czy je jakoś podczepiałaś? Problem tylko taki że słoneczniki są bardzo żarłoczne, ogórki też lubią żyzną ziemię - trzeba by je podlewać nawozem w płynie, albo posadzić na użyźnionej (obornikiem?) ziemi?

Tarta jeżynowa się udała, trochę zbyt słodka, ale niebawem zniknie A Ty co upiekłaś?
Link nie działa bo szuka na ogrodowisku, poza tym jest litera "ó" w adresie.. ale masz rację, wystarczy pomyśleć chwilę co może być nie tak, albo po prostu wrzucić w google Świetny tytuł bloga

Tess dzięki, cieszę się ze szklarenki, choć mogłaby być większa. Dużo większa Ale i ta się przyda
Skrzynie będą drewniane, nie bardzo mam wybór, nie mamy narzędzi żeby pociąć i wygiąć i zespawać stal, więc...
Werbena prawie 2 tygodnie kiełkowała, do tego podobno lepiej wschodzi przemrożona - nie wiem, zobaczymy. Trochę wysiałam jesienią, liczę że wiosną wykiełkuje. A resztę teraz w skrzynce, bez mrożenia, coś kiełkuje Zobaczymy czy równo i czy wszystko wykiełkuje, ale na razie coś rośnie

Jutro u nas nie ma prądu, jakaś zaplanowana reperacja sieci... nie wiem, chyba wezmę urlop po prostu. M zadowolony, jedzie do firmy do Łodzi. A ja chyba nie będę pracować? No bo jak? Laptop wytrzyma ze 4h, ale internet?? Mogłabym jechać do Teściów, ale Gabi zawieźć i jechać, a potem wcześniej skończyć i wracać... nie chce mi się... urlop chyba
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 17:51, 17 lut 2013

Do góry
Karola, super szklarenka, zazdroszczę
Skrzynie w warzywniaku drewniane pięknie wyglądają, rób drewniane.
A mnie werbena jeszcze nie wschodzi, buuuu. Martwię się.
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:56, 17 lut 2013

Do góry
Och, Aniu, Twoje storczyki są już legendarne na O.
Piękne
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 15:53, 17 lut 2013

Do góry
Elu, przypomnij mi, ile Ty masz powierzchni ogrodu?
Bo ilość nasion i ich różnorodność tak pewnie na pół ha wystarczyć może

Podziwiam, naprawdę. Ja wprawdzie też się dałam ponieść fali i nasiona kupiłam, ale tylko ciut, ciut...
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:33, 17 lut 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Aniu, widziałam u Kasi Twoją azalię na nóżce. Piękna była. Masz jakąś inną?
Idę zobaczyć wstecz, co słychać, bo prosto od Kaśki przybiegłam.

Tereniu, nie mam już w domu żadnej azali, żadnej kamelii (chociaż obydwie były cudne)... nie mam czasu na wymagające rośliny lub wymagające systematyczności..albo takie co wymagają rzeczy niemożliwych do spełnienia. To kwiaty które łatwo nie wybaczają błędów w uprawie, potem zaczynają chorować i padają.. Mogłam jeszcze o nie powalczyć, ale po co???
To też dobrze wygląda.

Ogrodnik Mimo Woli cd 14:53, 17 lut 2013

Do góry
Aniu, widziałam u Kasi Twoją azalię na nóżce. Piękna była. Masz jakąś inną?
Idę zobaczyć wstecz, co słychać, bo prosto od Kaśki przybiegłam.
Kwiatki i rabatki u Elizy 14:47, 17 lut 2013

Do góry
Ogród nad Rozlewiskiem 14:44, 17 lut 2013

Do góry

Ogród nad Rozlewiskiem 14:38, 17 lut 2013

Do góry
Ostatnie podrygi zimy
Zimowy spacer nad Bug.

Ogród nad Rozlewiskiem 14:27, 17 lut 2013

Do góry
Elu (zwaną Elizą), Haniu, Karola, Aniu (asc), Jagoda - to miłe, że zaglądacie w tę głusze, choć nic się tutaj nie dzieje.
Dziękuję za kwiatuchy i walentynki

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:16, 17 lut 2013

Do góry
Danusiu, wszystkiego najlepszego z okazji wczorajszego święta.
I gratulacja z okazji kolejnej setki

Igiełkowy ogródeczek 12:03, 17 lut 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Piękne dekoracje walentynkowe. Niby proste, a takie urokliwe.
Zdolniacha z Ciebie

Już PIT-a zrobiłaś? Zazdroszczę zwrotu, bo ja zawsze dopłacać muszę. Dużo za dużo
Więc się nigdy nie spieszę, choć teraz i tak nie mogłabym go wypełnić, bo jeszcze nie dostałam pełnego "wsadu".

A ja się zawsze spieszę, żeby zobaczyć ile dopłacać trzeba, a później czekam do kwietnia z wpłatą, ale w tym roku mi się smykło i na roślinki będzie, więc czym prędzej wysłać muszę
3 Bit (ciasto) 11:07, 17 lut 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Kochani, dopisuję - duża puszka masy to puszka o masie 1 kg.

Można dać małą puszkę, wówczas ciasto będzie mniej słodkie, ale mniej ładne - bo będzie cienka warstwa ciemnego.
Ale dziewczyny robiły z małej puszki i też sobie chwalą

...robiłam juz kilka razy z małej puszki i uważam że to wystarczy i tak ciasto jest slodkie...
...pycha moi uwielbiaja...
ogrodoweimpresjejolki 11:01, 17 lut 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Ubawiłam się setnie historyjką o nie-kupowaniu ciemierników. Mój M. nawet nie wie, że ja mam własny wątek
Przypomniałaś mi że już pora na czyszczenie budek lęgowych, zupełnie zapomniałam.
W Gąszczu nie mam, ale na babcinej gruszy są dwie.
No i chyba czas znowu nad Rozlewisko jechać, żeby tam wyczyścić.

Buziaki

2 i roku mojej pracy i M. z zagorzałego przeciwnika Ogrodowiska (zabrało mu żonę na parę godzin dziennie a czasami i nocnie), stał się jego miłośnikiem.
Teraz wierci mi dziurę w brzuchu, żeby jechać na Gardenię... Twierdzi, że zdążymy w sobotę pojechać do Poznania, zwiedzić targi, spotkać się ze znajomymi i na 19-tą wrócić, żeby pójść do teatru. Ale nic z tego. W sobotę jest najważniejsze wydarzenie kabaretowe w Szczecinie- XVI Urodziny Czarnego Kota Rudego. CKR to scena kabaretowa przy Teatrze Polskim. Corocznie obchodzone są hucznie kolejne urodziny, na które zjeżdżają sie artyści z całego kraju (A. Andrus, Piwnica Pod Baranami,, kabarety, Poniedzielski i ...) Niestety Gardenię w tym roku musimy odpuścić
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:44, 17 lut 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Traumę budowlaną przeżywałam w ubiegłym roku, nikomu nie zazdroszczę.
Dzięki za link do lilii, zaraz obejrzę co mają.

Tak myślę, że Wy dwie, Madzenka i Irenka, powinnyście u sprzedawców darmo swoje zakupy robić
Za reklamę

W ubiegłym roku i ja miałam horror, jak kładli dach na domku, dlatego teraz inną firmę szukam; sporo rzeczy robi mój M., w końcu budowlaniec

Tessi, dobrze myślisz, żeby tylko ci sprzedawcy chcieli to posłuchać
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 10:05, 17 lut 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Ale super donice znalazłaś! Muszę sprawdzić, gdzie ta miejscowość i jak daleko ode mnie...
Ale poczekam na ceny
I ta na stół cudna

Tess to okolice Piaseczna lub Lesznowoli. Zależy z której strony jedziesz .
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 10:02, 17 lut 2013

Do góry
Ale super donice znalazłaś! Muszę sprawdzić, gdzie ta miejscowość i jak daleko ode mnie...
Ale poczekam na ceny
I ta na stół cudna
Blaski i cienie nowego życia 09:55, 17 lut 2013

Do góry
Melduję, że też przeczytałam, każdą literkę
Też czekam na zdjęcia.

Urszulla napisał(a)
Natomiast Coubi podłużnego nie polecam.
Noemi narzekała też na nie i kolor beżowy.

A możesz linka do tych donic podłużnych podrzucić?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies