Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród Małej Mi - sezon 2015 12:19, 26 lip 2015

Do góry
Milego imprezowania imienin . Buziaki Aniu
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:39, 26 lip 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Malkul Tyś już osoba publiczna, nie masz prawa do swego wizerunku oddałaś go społeczeństwu i respektuj nasze prawa

malkul napisał(a)

powiedziała co wiedziała

Niestety Gosia, ale Madżenka ma trochę racji Mogłaś nie zakładać takiego cuda, a byłabyś mniej rozpoznawalna A tak pewnie niedługo do tańca z gwiazdami Cię zaproszą
Ogród Małej Mi - sezon 2015 10:52, 25 lip 2015

Do góry
Akcja po burzy czy cięciu?
Mój ogród pod górkę... 10:50, 25 lip 2015

Do góry
Super prezent od M, leze na nich!
Co z tym ogródeczkiem począć 10:48, 25 lip 2015

Do góry
Ewo Stateczna potasie Łapicki potzebują ze 3 sezony aby sie zrobic wielkimi pieknymi poduszkami o średnicy 45 cm
W Kruklandii 10:45, 25 lip 2015

Do góry
Zaplakalybysmy sie na smierć
Wiecie ze wystarczy wejśc na forum/nasze ogrody i widac ostatnie wisy na kazdym watku ?
Ale bez powiadomien jak bez reki
Ogród Mirelli 10:43, 25 lip 2015

Do góry
Tylko podelwaj mocno posadzone trawki, codziennie
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 10:41, 25 lip 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Madżen, no trochę za mało atrakcji na Dominikanie, jak dla mnie, żeby usprawiedliwić ubytek kasy i tyle godzin w samolocie Marsa Alam ma lepszy stosunek jakości do ceny, oczywiście gdy było bezpieczniej

Malkulku, po researchu i przygotowaniach do podróży na Sri Lankę już nie jestem tego taka pewna Zapowiada się naprawdę ciekawie!

Pogryzły mnie mrówki, bo na bosaka podlewałam pół wieczora. Obcięłam też liście truskawkom. Jest masakrycznie sucho muszę sąsiadkę poprosić by podlewała chociaż doniczkowe, bo bez niej padną na pewno:/
Maliny do połowy łyse od dołu od suszy. Limki mają brązowe poskręcane liście od suszy i przędziorka. Nie wygląda na to by ten oprysk pomógł - chyba za późno
Tam gdzie kret przerył i podniósł rośliny, a w krzakach i nie zauważyłam, wszystko poschnięte:/

Jutro bladym świtem wstaję i wyruszam do Karsznic na Święto kwiatów Krysia mówiła że ma być sporo wystawców

Nie porównuj ludnosći Karaibow z Muzułmanami. Płacisz za ich radosć zycia. I sa zupełnie inni niz w Meksyku. Ja bym sie nawet nie zastanawiała. . Poza tym masz tam mnóstwo atrakcji sportów wodnych , wycieczek katamaranami itp. Ale mi wystarczy i ch muzyka i biały piasek na Punta Cana. Sa takie lata gdy nie mam ochoty szalec, che wypocząć wsród przyjaznych ludzi i wtedy D jest idelanym miejscem. Zabytków niewiele ale do ogladania fauny i flory naprawde duzo atrakcji. I naprawde mozesz znalezc wyjazd za przyzwoita cene, na poziomie dobrego hotelu w Grecji. Meksyku w takiej cenie nie ma szansy znalezc.
Ja polecam Karaiby moj M Tajlandię, bo niesty był beze mnie , dlatego teraz musi tam ze mna jechac
A kierunki muzułmańskie zostawie na lepsze czasy,, chcoiaż nie wiem czy tam sie uspokoi przed moja smiercią. Na szczescie główne miejsca tam widziałam .

Buziam Karola
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:27, 25 lip 2015

Do góry
Można , mozna, obiecuję wszytsko bedzie w ramy bukszpanowo-trawkowo włożone, wszystkie brzegi rabat. Bo trawy zarowno zima jak i latem sa piekne. A wiosna w tych miejscach przecież będa królować tulipany

Byliny w iekszości zostana przeniesione na rożanke, bo juz mam dośc tego buszu wszędzie. Tylko jezowki zachowują sie jak należy ale naparstnice, przetaczniki, szławie, monardy, tawuły, takie poczochrane i rozrastaja sie nie niemiłosiernie. Myslę jeszcze o świecznikach ale w tym roku jakoś mnie nie denerwują... Zawilce trzymaja sie w ryzach wiec będa. Oczywiscie lawenda i hortensje i róze to must mojego ogrodu. Chyba zaczynam dojrzewać do mojego stylu... Po tyłu latach..... Cos wolnodojrzewająca jestem jak szynka parmeńska
Rododendronowy ogród II. 10:25, 25 lip 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Pokaz zdjęcia bo ciekawosc mnie zżera jak Wam te opuchlaki zzeraja . U mnie mogą jesc ile chcą ale az tak bardzo nie żrą , nie moge tego pojąc.W tym roku niczym nie pryskałam bo się czasowo nie wyrobiłam i nie widze żeby cos złego sie działo .Jeżówki te najzwyklejsze , odmianowe nigdy mi zimy nie przetrzymały.A motylki śliczne oczywiście. Buziaki.

Bogdziu bo ta epidemia opuchlakowa panuje w szkółkach dopiero od kilku lat. Ja na 100% przytargałam je z rh i laurowisniami, dokładnie wiem od kogo kupowałam a potem cała plagę z zurawkami. Podobno teraz to juz prawdziwa epidemia, szkólkarze sa nawet przerażeni, bo maja duze szkody na plantacjach. Jesli nie staosuja chemi lub nicieni to sie po całej Polsce rozłażą.... U mnie ostatnio powygryzały koronki w rozy!!! Bo tam nicieni nie lałam, a przed roza rosnie bergenia, ulubienica opuchlakow...
Ale na szczęcie ograniczyłam ich populacje, przynajmniej juz całych roslin nie tracę tylko nie lubie tych koronek kurpiowskich na moich roslinach!

Miłego dnia choc gorąc straszny. Jade do mamy to tam kilka stopni mniej bedzie
Rododendronowy ogród II. 10:19, 25 lip 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Przełom sierpnia i września albo bardzo wczesna wiosna a własciwie jak ziemia rozmarznie.

To ja jednak to pod koniec sierpnia zrobie. Zdążą się jeszcze przed zima ukorzenic. Zreszta wykopię je z dużą bryłą korzeniową. Ostanio przyznam sieM ze jedną przesadzałam, nawet tego nie poczuła i nawet w skarze nie zemdlała
Moja "przyziemna" :) pasja 10:16, 25 lip 2015

Do góry
urcze nigdy w nocy na opuchlaki nie polowałam. Mam przeciez Calyspso powinnam na nie skomasowany atak wieczorem przypuścić! No i te cholerne nicienie bomrpzecież juz sie pewnie pod ziemia mnożą.....
Mirkowy ogród (początki) 10:11, 25 lip 2015

Do góry
Czyli teraz juz jest moment aby nasionka z tych bordowych pałek zbierać?
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 10:08, 25 lip 2015

Do góry
Witają Ewo, pięknie ogród się prezentuje. Powtarzam po Nicole cudowne te szarosci
Typografia ogrodu 21:13, 24 lip 2015

Do góry
Lubie dyskusje, ale podkreslam "dyskusje" a tu była dyskusja !
U BusyBee w ogródku... 20:57, 24 lip 2015

Do góry
Ah jak lubie jezowki!
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 20:56, 24 lip 2015

Do góry
Ah zazdroszczę urlopu
Ogród z łezką II 20:53, 24 lip 2015

Do góry
Miłego wypoczynku Kasiu
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:51, 24 lip 2015

Do góry
Mira napisał(a)

Moje mają niedobór żelaza,żółtawe listki,byłam przekonana że robiłaś taki oprysk.

Potasem robiłam, nie żelazem, potasem krystalicznym. Ale z doswiadczenia widzę, ze gdy podlewasz płynnym florovitem bukszpany nie maja żadnych niedoborow. W pierwszych 2 seoznach miały problemy z pobieraniem składnikow z mojej cięzkiej gliniastej gleby gdy sypałam granulowane nawozy. Zdecydowanie w suchej porze i u młodych roslin sprawdzaja sie formy płynne i dolistne
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 20:42, 24 lip 2015

Do góry
Brzozowa zarąbista, ale przeciez tam juz brzozy były....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies