Nie, potrzebuję jednego czerwonego z kulami bukszpanu.
Hihi wiesz dopiero jak to pisałam skojarzyłam że właśnie posadziłaś to samo zestawienie
Ale numer. I to nie ściągnięte od Ciebie. Plany już umieszczałam u siebie zimą więc nie złość się że mamy podobne myśli - tylko u mnie było to z klonem.
Wcale nie miałam zamiaru w zeszłym roku takiego zestawienia sadzić, ale jak zobaczyłam takie rośliny u nich zestawione...i mam
Wydaje mi się, że niebieskie ostróżki do tych żółtych krwawników to nie bardzo, za mały kontrast i będzie mdło.
Te tulipany są bardzo ładne, białe wpadające w lekki róż z zielonymi ozdóbkami To nie są bardzo wysokie tulipany, późne. W zeszłym roku pierwszy raz u mnie kwitły, bardzo ładne.
to dlatego, że we wtorek kupowałam, jeszcze był jakiś wybór, potem widziałam w innych Janinach nawet całkiem ususzone, aż żal było patrzeć co oni robią z tymi roślinami.
To ja się wypowiem w sprawie moich ptasich łapek po zimie nie wyglądały najciekawiej więc je ścięłam tak na 8/10cm i teraz już ładnie odbijają W połowie maja będą cieszyć na całego
Rozplenice powoli ruszają. Trochę przystopowały przez przymrozki ale coś widać.
Na razie bez oznak życia: miskanty Morning Light przy altanie, Variegatusy nad stawem (przy domu już spore), miskanty Yaku Jima i 2 z 3 Grosse Fontaine.
Zawilce też u mnie nie wyszły, bedą jeżówki i molinia w ich miejsce