Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

MirellaB 08:23, 28 kwi 2016

Iwonka i Anula takie preparaty do oprysku dostałam od Pana od róż

lojalna_ 08:28, 28 kwi 2016

Tulipany ładnie jeszcze kwitną cieszą oczy.

Jak ptasie łapki po zimie? Co prawda jeszcze ich nie mam ale nadal są na mojej liście
Margo 10:40, 28 kwi 2016

Piękne tulipany
A ja w tym roku mam niespodziankę, wszystkie dwuletnie tulipanki mi zakwitną, tyle ze większość na czerwono. Biorąc pod uwagę, że akurat na tej rabacie były Exotic i Queeny z biedry (czyli podróbki), i żadnego czerwonego to jestem w szoku. Białe gdzieniegdzie się pokazują, ale prawie wszystkie "Queeny" są czerwone !!!
Jest jeszcze nadzieja, że te prawdziwe czarne jeszcze się pokażą, bo nie tylko w B. kupowałam...
Flower1 13:26, 28 kwi 2016

Iwk4 napisał(a)
I jeszcze raz moje tulipanki, póki kwitną

Cudne tulipanki ,piekny mają kolor.W przyszłym roku będzie jeszcze więcej.
Makao_J 16:01, 28 kwi 2016

A to u Ciebie już mają zamiar przekwitnąć te tulipany? Ja się jeszcze nie nacieszyłam waszymi widokami. Moje to jeszcze daleko do rozwinięcia. Tylko jedne się rozwinęły.
Kacha123 08:12, 29 kwi 2016

Piękne tulipany. Dochodzę do wniosku, że tulipanów nigdy nie za mało!
ren133 10:41, 29 kwi 2016

Iwk4 napisał(a)
Tereniu, już orzekłaś, że nie ruszą? Ja poczekam ...
Dziś wypatrzyłam, że jeden Red Baron wystartował. Wolałabym zaobserwować, że więcej ma ochotę na start... Tylko niech ciepło się zrobi.
Mój jedyny

U mnie wszystkie ruszyły ... za to rozplenica mnie martwi bo drzemie na całego ... chyba że już uśmiercona
ren133 10:48, 29 kwi 2016

lojalna_ napisał(a)
Tulipany ładnie jeszcze kwitną cieszą oczy.

Jak ptasie łapki po zimie? Co prawda jeszcze ich nie mam ale nadal są na mojej liście

To ja się wypowiem w sprawie moich ptasich łapek po zimie nie wyglądały najciekawiej więc je ścięłam tak na 8/10cm i teraz już ładnie odbijają W połowie maja będą cieszyć na całego
kasja83 11:07, 29 kwi 2016

Kurcze jak tak czytam o tych trawach i rozkminach czy wystartują, czy nie-co rok ryzyko-to aż się boję, co będzie u mnie
Iwonka jak jeden red Baron ruszył to pozostałe pewnie też wystartują
Iwk4 18:20, 29 kwi 2016

_Martini_ napisał(a)

Ja nie mam ale ja dopiero raczkuję. Nadrobię jesienią. A Twoje są śliczne.

Zainspirowałaś mnie tym prowadzeniem róży. Odgapię. Przynajmniej spróbuję. Czytałam o tym że rosliny prowadzone poziomo mają bujne kwitnienie, ale nie pomyślałam o róży.

Marti, ja exotic kupiłam w tym roku po raz pierwszy i bardzo mi się podobają. Jesienią też będę rozglądać się za nimi

Róże, masz rację, przy takim prowadzeniu wkoło pergoli poziomo, lepiej kwitną, mają więcej kwiatów i młodych przyrostów. Róża dołem nie robi się łysa.