Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ogród z uśmiechem 21:09, 30 cze 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

To najgorsza druzyna na Mistrzostwach co tu zalowac. Jakie oni mieli przygotowanie jak grali z jakimis szmaciankami a nie druzynami w sparingach. Boniek taki madry a nie zalatwil porzadnej druzyny, ale moze sie bał wtedy od razu by wyszlo co potrafia i spadly by notowania.
Wszystko zawiodlo kondycja, psychika, bramkostrzelnosc. Poruszali sie jak muchy w smole.
Nie ma ich co zalowac. Media nakrecaja aby ogladac szczegolnie pseodo narodowa, aby reklamy byly.

Takiego dziadostwa to dawno na zadnych mistrzostwach nie bylo.
Ogladam prawie wszystkie mecze na mistrzostwach i wiem co pisze.

Pozdrawiam Jolu i wszystkich zawiedzionych.

To Ty Elu kibic jesteś
To wszystko prawda, szkoda, ze tak szybko pokazali swoją prawdziwą wartość jako drużyna. Nie powinno się przez lata opierac na tym samym skladzie.

My, to my ale Niemcy? Tam to dopiero jest tragedia Ale mnie ich nie szkoda

Ogród z uśmiechem 13:37, 30 cze 2018

Do góry
jolanka napisał(a)

Tutaj wtedy padało więc podlewanie zostawiłam deszczykowi
Naprawdę takiej porażki nikt się nie spodziewał. Ja obstawialam co prawda remis ale... Zawsze nadzieja byla.

Wizyta u Danusi byla super

To najgorsza druzyna na Mistrzostwach co tu zalowac. Jakie oni mieli przygotowanie jak grali z jakimis szmaciankami a nie druzynami w sparingach. Boniek taki madry a nie zalatwil porzadnej druzyny, ale moze sie bał wtedy od razu by wyszlo co potrafia i spadly by notowania.
Wszystko zawiodlo kondycja, psychika, bramkostrzelnosc. Poruszali sie jak muchy w smole.
Nie ma ich co zalowac. Media nakrecaja aby ogladac szczegolnie pseodo narodowa, aby reklamy byly.

Takiego dziadostwa to dawno na zadnych mistrzostwach nie bylo.
Ogladam prawie wszystkie mecze na mistrzostwach i wiem co pisze.

Pozdrawiam Jolu i wszystkich zawiedzionych.

Ptasi gaj 23:58, 29 cze 2018

Do góry

LeŚnicZaNka 23:49, 29 cze 2018

Do góry
Tez mam roze bengali drugi sezon. Ma ladne kwiaty jakby papierowe.
Jeszcze u mnje kwitnie sany skay piekna roza.
LeŚnicZaNka 23:45, 29 cze 2018

Do góry
Kasiu masz roz od groma i takie dorodne. Jestem na dzialce i porzadkuje przycieelam wszystkie tawuly.
Wiatr tak samo szaleje ze to co scielam to roznosil po ogrodzie. Mkalam zaplanowane opryski ale nici z tegoza.duzy wiatr. Chcialam iglaki odzywic do listnie. I trawnik opryskach chwastoxem bardzo duzo rozsialo sie roznych dwulisciennych mam blisko laki wiec wszystkie nasiona osiadaja na trawniku.

Dalej u nas sucho. Przez dwa dni bardzo upalnie. Na dodatek pompa mi wysiadla w studni glebinowej wiec wstrzymane nawadnianje trawnika.
Umowilam sie dzisiaj z fachowcem i mnje mówiąc brzydko olał,, mowil o 11 rano, ze bedzie na pewno i guzik.

U mnie roze juz przekwitly w zeszlym roku przycinalam i może jutro reszte przytne. Juz wypuszczaja nowe pedy wiec znowu bedzie co podziwiac.

U mnie juz horty ruszaja i mieczyki.
Posadzilam dzisiaj hortensje i rutewke. W zeszlym roku przyslali mi rutewke nie ta co zamowilam nje kwitla a w tym roku zakwitla i nie to co chcialam i napisalam do nich i od razu przyslali przepraszajac.

Kasiu to tyle pozdrawiam.
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 20:32, 28 cze 2018

Do góry
Zagajanka napisał(a)
Gwiazdą dzisiejszego wieczoru ogłaszam jednak znowu Olivię:

Janka czy to jeden krzaczek? Ile sezonow ma Oliwia. Mam oliwie 2 sezon.
Kazdy inaczej rosnie w cieniu najladniej.
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 20:09, 28 cze 2018

Do góry

Ale i tak najbardziej przyciagające wzrok obecnie to Munstead Wood:

Oraz Geoff Hamilton:

Janka kupilam w tym roku Munstead Wood takie byle co przyslali, ale daje czadu wiec sie ciesze ze bede miala taki krzak jak ty jezeli piszesz, ze to krzewy pojedyncze.
Mam pytanie na jaka wysokosc od ziemi ja tniesz.
To samo pytanie odnosnie Geoff Hamilton i Pashminy. Roze sa u ciebie bardzo duze i rozlozyste.

Mam tez Asprin pieknie rosnie kwitnie bez przerwy.
Masz bardzo ladny zestaw roz, pashmina, bauquet.... I tineke na str 373.

Pozdrawiam
Róże w naszych ogrodach 15:21, 27 cze 2018

Do góry
Iwcia napisał(a)
ElzbietaFranka
Jak nazywa się róża z ostatniego zdjęcia? Czy to są jej rzeczywiste kolory?Niesamowita

Pytasz o tę?

To Madame Meilland. To są jej rzeczywiste kolory w pełnym rozkwicie.
Kłopoty - problemy z trawnikiem 23:40, 26 cze 2018

Do góry
Powiem tyle, ze 15 min podlewania przy takiej temperaturze to stanowczo za malo. Nie wiem co to sa sekcje natryski?
Ja podlewam minimum 45 minut i podlewam co drugi dzien. Lepiej dluzej podlewac gdyz ziemia jest głębiej nawodniona trawa ma korzenie na roznej glebokosci i sa nawodnione. Jak ty 15 min podlewasz to jak ksiadz kropidlem.
Teraz troche padalo wiec powinna trawa ruszyc.
W zeszlym. Roku wiecej padalo i trawniki byly zielone.

Jeszcze jedno widac ze konce trawy poszarpane swiadczy o tym, ze nóż nie ostry.

To, ze czerwony to rozne przyczyny, przenawozony nie podlany i zoztał sparzony. Zobacz, ze tylko niektore zdzbla trawy sa zolte moze to te, ktorych korzen jest glebiej i usycha.
Musisz to wszystko sprawdzic i obserwowac.

Moze jeszcze ktos doradzi.
Pozdrawiam
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:08, 26 cze 2018

Do góry
To upolowane to fruczak polski koliber.
Wiem Elu Bardzo je lubię
Ranczo Szmaragdowa Dolina 15:46, 26 cze 2018

Do góry
To upolowane to fruczak polski koliber.
Lubię go :) 09:18, 26 cze 2018

Do góry

Lutroja pieknie z takim rozmachem i gustownie wszystko zrobione.
Piekna przestrzeń, to lubie.

Pozdrawiam

dziękuję bardzo staram się - to przesadzam to rozsadzam wg własnego ja i jakoś wygląda
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:14, 25 cze 2018

Do góry
Sylwia ciesze sie razem z Tobą, ze ktos zauwaza Twoj olbrzymi wysilek.
Mimo suszy, braku wodociagu tylko konewki w obrocie.
Trzymajcie sie razem z eMem.

Wysiłek to nie wiem czy zauważyli, bo tu ;udzie do pracy na roli nawykli i maja nie po pół , ale po 20 ha, tylko, że maja tez sprzęt do uprawy Ale efekty wysiłków zauważyliCiężki ten sezon to fakt, dobrze, że teraz kilka dni z rzędu podlewało z nieba i się ochłodziło, to nie wyparowało tylko wsiąkło i rośliny napojone, bo podobno znowu fala upałów idzie.
Dziękujemy pięknie za miłe słowa
Lubię go :) 18:59, 25 cze 2018

Do góry
lutroja napisał(a)

Lutroja pieknie z takim rozmachem i gustownie wszystko zrobione.
Piekna przestrzeń, to lubie.

Pozdrawiam
Ranczo Szmaragdowa Dolina 18:39, 25 cze 2018

Do góry
Sylwia ciesze sie razem z Tobą, ze ktos zauwaza Twoj olbrzymi wysilek.
Mimo suszy, braku wodociagu tylko konewki w obrocie.
Trzymajcie sie razem z eMem.
Choroby róż 16:50, 24 cze 2018

Do góry
Dzięki Mazan dobrze wiedzieć. Myślałam, że to przędziorek podobne objawy.
Choroby róż 16:22, 24 cze 2018

Do góry
ElzbietaFranka

Tak, z rodzaju Phylostatica. To mączniak prawdziwy - góra liścia żółta, a od spodu - często placowo - mączysty nalot. Zwalczanie jak wszystkich mączniaków prawdziwych.

Pozdrawiam
Choroby róż 11:49, 24 cze 2018

Do góry
W miedzyczasie Mazan juz poradzil.

MAZAN A U Grzegorza tez maczniak... ?
Choroby róż 11:45, 24 cze 2018

Do góry
Co widze, ze roza ma bardzo blisko korzenia nasady podsypany zwir bardzo nie dobrze. Powinnas ok 15-20 cm Zwir odsunac i tak przy kazdej rozy i wszystkie liscie systematycznie wybierac.
Tak dla profilaktyki mozesz tez zastosowac preparat o ktorym pisalam wyzej "2w1".
Moje roze odstukac nie choruja, ale kupilam 3 krzaki posadzilam i przedziorek je dorwał w tym roku ze wzgledu na upaly grasuje wszedzie.

Moje tez chorowaly i od czasu czyli 3 lat jak stosuje wiosna dobry nawoz to nie choruja.
Wazne, by wybierac liscie ze zwiru jak masz odkurzacz to czysc co chwile bo insekty i choroby przenikaja do gleby u ciebie bo zwiru jesienia.

Mazan sie pewnie odezwie to zaradzi sama jestem ciekawa co sie dzieje.

Szkoda ze nie znasz nazwy pokaz ta zolta. Teraz juz nie ale wiosna bede polowala moze trafie to kupie. Trzeba zawsze metki i nazwy zapisywac bo wchodzac do internetu duzo sie dowiesz o danej rozy. Jak chorowita to nie kupuje bo szkoda zachodu.

Pozdrawiam
Choroby róż 10:41, 24 cze 2018

Do góry

Jak sie nazywa ta piekna roza?

Elu przykro mi ale nie powiem ci co to za nazwa bo sama nie wiem. kupiłam różę jak sie nie myle w biedronce. Kwiatów jest dużo i są śliczne bo są pełne, mam jeszcze taką tylko że żółtą (całe szczęście tamta jest zdrowa) i też jest śliczna
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies